álmatlanság kezelések és gyógyszerek

Változó az alvási szokások és kezelnek minden olyan mögöttes okai álmatlanság, mint például az orvosi feltételek vagy gyógyszerek, visszaállíthatja pihentető alvás sok ember számára. Ha ezek az intézkedések nem működnek, orvosa javasolhatja gyógyszert, hogy segítsen a pihenés és az alvás.

Viselkedési kezelések tanítani az új alvási viselkedés és hogyan lehet javítani az alvási környezetet. Jó alvási szokások elősegítik egészséges alvás és a nappali éberség. Viselkedés terápia általában ajánlott, mint az első sorban a kezelést az álmatlanság. Jellemzően ők egyformán vagy hatékonyabb, mint altatókat.

viselkedés terápia

Viselkedés terápiák

Vényköteles altatók – például a zolpidem (ambien), eszopiclone (Lunesta) zaleplon (Sonata), vagy ramelteon (Rozerem) – segíthet aludni. Az orvosok általában nem javasoljuk támaszkodva vényköteles altatók több mint egy pár hétig, de több gyógyszert jóváhagyta a hosszú távú használatra.

Recept nélkül kapható altatókat tartalmaznak antihisztaminok, amelyek álmosságot. Antihisztaminok kezdetben neked ittas, de szintén csökkenthetik a minőségi alvás, és ők is okozhat mellékhatásokat, mint a nappali álmosság, szédülés, vizelet-visszatartás, szájszárazság és zavartság. Ezek a hatások lehetnek rosszabbak az idősebb felnőttek. Antihisztaminok is ronthatja vizelési problémák, ami azt felkelni vizelni több az éjszaka folyamán.

vényköteles gyógyszerek

Over-the-counter altató