bél ischemia

Intestinalis ischaemia (IS-Kee-Me-uh) leírja a különböző feltételek, amelyek akkor jelentkeznek, ha a vér áramlását, hogy a belek miatt csökken az elakadás, általában egy artéria. Vékonybél ischaemia befolyásolhatja a vékonybélben, a vastagbél (colon), vagy mindkettő.

A bél ischemia egy súlyos állapot, amely fájdalmat okozhatnak, és megnehezítik a belek dolgozni. Súlyos esetekben veszteség a vér áramlását a belek károsíthatja bélrendszeri szövetek és halálhoz vezethet.

Kezelések állnak rendelkezésre a bél ischaemia. Hogy javítsa a behajtás esélye, ez fontos, hogy felismerjük a korai tüneteket és kérjen orvosi segítséget azonnal.

Jelek és tünetek a bél ischaemia alakulhat hirtelen (akut), vagy fokozatosan (krónikus). A feltétel másként jelentkezik a különböző emberek, így senki beállított jelek és tünetek jelzi bél ischemia, de van néhány általánosan elismert mintákat.

Jelei és tünetei az akut bélrendszeri ischaemia jellemzően

Tünetei akut bélrendszeri ischaemia

Jelek és tünetek a krónikus bélrendszeri ischaemia lehetnek

Tünetei a krónikus bélrendszeri ischaemia

Azonnal kérjen orvosi ellátást, ha hirtelen, súlyos hasi fájdalom. Fájdalom, ami akkor annyira kényelmetlen, hogy nem tud ülni, vagy talál egy kényelmes helyzetben, egy orvosi vészhelyzet.

Ha van más jelek vagy tünetek aggasztja Önt, hogy egy találkozót az orvos.

Intestinalis ischaemia akkor jelentkezik, amikor a vér áramlását a fő artériák vérellátását biztosító a belek lelassul vagy leáll. Az a feltétel, számos, potenciális oka, beleértve a blokkolás az artéria által okozott egy vérrög, vagy egy szűkület egy artéria keletkezése miatt a betétek, mint például a koleszterin. Dugulások is előfordulhatnak vénák, de ők kevésbé gyakori.

Bármi is az ok, csökkent véráramlást az emésztőcsatorna elhagyja sejtek nélkül elég oxigént, ami a sejtek gyengítésére és meghal. Ha sérülés elég súlyos ahhoz, fertőzés, gangréna és végül egy lyuk (perforáció) a falon a belek is előfordulhat. Ha nem kezelik, a bél ischaemia végzetes lehet.

Mikor kell orvoshoz

Vékonybél ischaemia gyakran kategóriákra bontva

Ez a leggyakoribb típusa a bél ischaemia akkor jelentkezik, amikor a vér áramlását a vastagbél lelassul. Ez leggyakrabban befolyásolja a felnőttek 60 évnél idősebb, bár ez minden életkorban.

Jelek és tünetek a vastagbél ischaemia tartozik a rektális vérzés és a hirtelen fellépő enyhe, görcsös hasi fájdalom. Az ok a csökkent véráramlás a vastagbél nem mindig egyértelmű, de számos feltétel teheti meg védtelenebbé vastagbél ischaemia

Ez a fajta bél ischaemia általában befolyásolja a vékonybélben. Meg van egy hirtelen fellépő és oka lehet, hogy

Krónikus mesenterialis ischaemia, más néven bél angina származik, az építmény a zsíros lerakódások egy artéria fal (atherosclerosis). A betegség folyamat általában fokozatos, és lehet, hogy nem igényel kezelést, amíg legalább két a három nagy ellátó artériákban a belekben súlyosan beszűkült, vagy teljesen akadályozott.

Colon ischaemia (ischaemiás colitis)

A potenciálisan veszélyes szövődménye a krónikus mesenterialis ischaemia a fejlesztés vérrög belül megbetegedett artériába, ami a vér áramlását, hogy hirtelen elakad (akut mesenterialis ischaemia).

A vérrög alakulhat ki a vénákban elvezetését oxigénszegény vért a belek. Amikor a véna elzáródott vér biztonsági másolatot készít a belekben, ami duzzanatot és a vérzés. Ez az úgynevezett mesenterialis vénás trombózis, és ez származhat

Tényező, amely növeli a kockázatát, bél ischemia közé

Szövődményei bél ischemia lehetnek

Menj az ügyeletre, ha súlyos hasi fájdalom, ami akkor annyira kényelmetlen, hogy nem tud ülni. Akkor lehet hivatkozni, azonnali műtétre diagnosztizálni és kezelni az állapotát.

Ha a hasi fájdalom mérsékelt és kiszámítható – például mindig kezdődik hamarosan evés után – hívja orvosát egy találkozót. Ha telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, hogy egy szakember, mint például egy gasztroenterológus vagy érsebész.

Akut mesenterialis ischaemia

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Bélrendszeri ischaemia, néhány kérdés, hogy kérdezze meg orvosát a

Krónikus mesenterialis ischaemia

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Orvosa kérheti

Ha az orvos azt gyanítja bél ischemia, akkor mennek keresztül több diagnosztikai vizsgálatok alapján a tünetek, beleértve a

Használata festék nyomon követni a vér áramlását az artériákban. Angiográfia során, egy hosszú, vékony cső (katéter) be van helyezve egy artéria a lágyéki vagy a kar, majd átengedjük az artéria és az aorta. A festék beadása, amely közvetlenül a bél artériákban. X-ray képeket, majd venni azt mutatják, hogy a festék átáramlik a artériákban.

Ha a bél ischemia, a képek azt mutatják, elzáródott vagy beszűkült artériába. Angiográfia is lehetővé teszi, hogy az orvos kezelni elzáródást artéria befecskendezésével gyógyszert vagy különleges szerszámok segítségével szélesíteni az artéria.

A kezelés a bél ischemia részeként helyre kell állítani a megfelelő vérellátás tápcsatornában. Lehetőségek eltérőek lehetnek, attól függően, hogy az ok és súlyosságától Ön állapotát.

Ischaemia, amely akkor jelentkezik, amikor a vér nem hagyja el a bélben

Orvosa javasolhatja antibiotikumok kezelésére vagy megelőzésére fertőzések. Az orvosok is lehet kezelni bármilyen kóros állapotok, például pangásos szívelégtelenség vagy szabálytalan szívverés. Meg kell állítania a gyógyszert, hogy szorít a vérerek, így migrén gyógyszerek, hormon gyógyszerek és néhány szív gyógyszereket. Colon ischaemia gyógyíthatja saját.

Ha a vastagbél megsérült, akkor szükség lehet sebészi eltávolítása elhalt szövetet. Vagy szükség lehet a műtét, hogy megkerülje elzáródás egyik bél artériákban.

Műtétre lehet szükség, hogy távolítsa el egy vérrög, hogy megkerülje egy artéria elzáródása, vagy javítása vagy eltávolítása a sérült rész a belekben. A kezelés is lehetnek antibiotikumok és gyógyszerek, hogy megakadályozza a vérrögök kialakulását, oldjuk vérrögök vagy kitágulnak a vérerek.

Ha angiográfia történik diagnosztizálni a problémát, akkor lehet, hogy egyszerre távolítja el egy vérrög, vagy nyit egy beszűkült artéria elzáródás. Az angioplasztika jár egy ballon a katéter végén tömöríteni a zsíros lerakódások és feszítse az artériát, hogy egy szélesebb utat a vér áramlását. A tavasz-szerű fém cső (stent) is el lehet helyezni a artériába, hogy segítsen tartsa nyitva.

Amit megtehetsz

Mit várnak el az orvos

A kezelés lényege helyreállítása a vér áramlását a belekben. A sebész tudja megkerülni a blokkolt artériák, vagy szélesíteni beszűkült artériák angioplasztika terápiás vagy azáltal, hogy a stent.

Colon ischaemia

Ha a belek nem mutatják a sérülés, akkor valószínűleg szükség van, hogy véralvadásgátló gyógyszert körülbelül 3-6 hónap. Ha a tesztek azt mutatják, hogy van egy véralvadási zavar, akkor lehet, hogy antikoaguláns az egész életed. Véralvadásgátlók segít megelőzni a vérrögök kialakulását. Ha részei a bél, a sérült, akkor szükség lehet műtéti eltávolítása a sérült szakaszt.

Akut mesenterialis ischaemia artéria

keresse fel orvosát

Krónikus mesenterica ischaemia

Ischaemia miatt mesenterialis vénás trombózis