gyorsétel blues: a depresszió és a táplálkozással kapcsolatos?

A depresszió és az étrend lehet kapcsolatban. Számos tanulmány megállapította, hogy az emberek, akik ettek a rossz minőségű étrend – az egyik, hogy magas volt a feldolgozott hús, csokoládé, édes desszertek, sült ételek, finomított gabonafélék és a magas zsírtartalmú tejtermékek – nagyobb valószínűséggel jelenteni a depresszió tüneteit. A jó hír az, hogy az emberek, akik ettek a diéta gazdag gyümölcsök, zöldségek és halak kevésbé voltak jelenteni, hogy depressziós.

Ezek az eredmények összhangban vannak más kutatási eredmények, hogy az egészséges étrend segít megvédeni a betegségekkel szemben. Például, vizsgálatok arra utalnak, hogy az emberek, akik követik a mediterrán étrend – amely hangsúlyozza gyümölcsök, zöldségek és a halak, és korlátozza a hús és tejtermékek – alacsonyabb a depresszió és más betegségek, mint például Alzheimer-kór, a cukorbetegség és a szívbetegség.

Több kutatásra van szükség a kapcsolat a depresszió és az étrend. Addig nem lenne bölcs dolog, hogy visszafogják a kevésbé tápláló lehetőségeket, és hogy egészségesebb választás.

Val vel

Katherine Zeratsky, R. D., L. D.

keresse fel orvosát