hidromorfon (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást használata közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert fent felsorolt ​​használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer lehet szokásformáló. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás fordulhat elő, amikor felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Továbbá, fekve egy kicsit enyhítheti szédülés vagy szédülés.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozása érdekében, kezelőorvosa közvetlen, hogy a hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan, mert a folyamatos székrekedés vezethet komolyabb problémákat.

Ez a gyógyszer is szédül, álmos, vagy szédülés. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Ha már ezt a gyógyszert rendszeresen több hétig vagy több, nem módosíthatja az adagot vagy hirtelen hagyja abba a használatát annak ellenőrzése nélkül orvosával. Akkor lehet irányítani, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ kezelés befejezése előtt teljesen, vagy hogy egy másik kábító egy darabig, hogy csökkentse a megvonásos mellékhatások (pl hasi vagy hasi görcsök, szorongás, láz, hányinger, orrfolyás , izzadás, remegés, vagy alvászavar).

Ne vegye túl sokat ezt a gyógyszert. Ez lehet életveszélyes. A túladagolás tünetei közé tartozik: erős szédülés vagy gyengeség, lassú szívverés vagy a légzés, görcsök, légzési nehézség, és a hideg, nyirkos bőrt. Hívja fel orvosát azonnal, ha ezeket a tüneteket észleli.

A gyógyszer használata közben terhes okozhat újszülöttkori elvonási tüneteket a újszülötteket. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a gyermek az alábbi tünetek: kóros alvási mintázat, hasmenés, magas hangú sírás, ingerlékenység, remegés vagy reszketés, fogyás, hányás, vagy nem hízik.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.