hidroxiureával

A betegek kezelése hidroxiureával lehet nehezíti, hogy súlyos, néha életveszélyes, káros hatásokat. Hidroxiurea mutagén és klasztogén, és okoz celluláris transzformáció daganatkeltő fenotípus amely magában foglalja a karcinogenitás kockázata. Részesülő betegeknél hosszú távú hidroxi-karbamid a mieloproliferatív rendellenességek, például polycythaemia verát és trombocitémia, másodlagos leukémiák számoltak be. Nem ismert, hogy ez a leukemogén hatás másodlagos a hidroxi-karbamid, vagy együtt jár a betegek alapbetegség.

Használja a hidroxi-karbamid

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: Antimetabolit

Hidroxiurea is használják felnőtt betegeknél a sarlósejtes vérszegénység megelőzésére fájdalmas epizódok, és csökkenti annak szükségességét, hogy a vérátömlesztés. Úgy működik, azáltal, hogy a vörös vérsejtek rugalmasabb.

Hidroxiurea zavarja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is érintett lehet, más nem kívánt hatások is előfordulnak. Ezen mellékhatások közül néhány súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak.

Mielőtt elkezdi a kezelést a hidroxi-karbamid, ha az orvosával kell beszélni a jó hidroxiureával fog tenni, valamint a kockázatok használja.

hidroxiureával csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert karbamid, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt hidroxiureával

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a hidroxi-karbamid vagy egyéb gyógyszereket. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását hidroxiureával a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát hidroxiureával az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél hidroxi-karbamid.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed karbamid, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata hidroxiureával bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata hidroxiureával bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő hidroxi-karbamid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye hidroxiureával pontosan az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

hidroxiureával jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Hidroxiurea kell velük bánni, és az emberek, akik nem szednek hidroxiureával legyen óvatos, hogy ne érintse. Hogy csökkentse az esélyét érjen a gyógyszer

Az adagot a hidroxikarbamid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú hidroxi-karbamid. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag hidroxi-karbamid, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata hidroxiureával

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hidroxi-karbamid megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, mielőtt használja hidroxi-karbamid. Segítségével hidroxiureával közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Amíg kezelik karbamid, és miután befejezte annak használatát, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Hidroxiurea csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kap élő vakcinák (pl orr influenza elleni oltóanyag, kanyaró, mumpsz és rubeola), mivel van esély tudták átadni a fertőzést az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik egy élő vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Hidroxiurea átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Segítségével a hidroxi-hosszú ideig növelheti a rák kialakulásának kockázatát a vér (leukémia). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

hidroxiureával okozhat átmeneti hajhullás néhány ember. A kezelés után véget ért, a normális hajnövekedés visszatérni, bár az új haj lehet egy kicsit más szín vagy mintázat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Óvintézkedések használat közben hidroxiureával

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

hidroxiureával Side Effects

hidroxiureával

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Vérszegénység, sarlósejtes e-vitamin, Hydrea, glutamin, Droxia, GlutaSolve

Krónikus myeloid leukémia Vidámság, ciklofoszfamid, imatinib, Cytoxan, Hydrea, Sprycel, citarabin, Tasigna

Szolid tumorok Avastin, metotrexát, bevacizumab, Hydrea, Trexall, idarubicin, Droxia