higiénia hipotézis: korai csíra expozíció megakadályozza asztma?

Felnövő gyerekek a vidéki területeken, állatok körül, és úgy tűnik, nagyobb családok az asztma kialakulásának ritkábban, mint más gyerekek. Szerint a higiénia hipotézis, ennek oka, hogy fokozott expozíció különösen vírusok, baktériumok vagy paraziták.

A higiénia hipotézis szerint a gyermekkori expozíció baktériumok és bizonyos fertőzések segíti az immunrendszert, fejlődni. Ez azt tanítja a test különbséget ártalmatlan anyagokat a káros anyagokat kiváltó asztma. Elméletileg az expozíció bizonyos baktériumok tanítja az immunrendszer nem túlreagálni.

De megakadályozza az asztma nem olyan egyszerű, mint elkerülve antibakteriális szappannal, miután egy nagy család, vagy tölteni az időt a gazdaságban. Az egy dolog, számos mikrobák – mint például a respiratory syncytial vírus (RSV) -, hogy asztmát okozhat helyett megakadályozni. Ezen túlmenően, a fertőzések, amely segíthet megelőzni az asztma is okozhat számos más egészségügyi problémák. A típus a csíra nem az egyetlen tényező, amely szerepet játszik sem. A fertőzés súlyosságát, és ha a fertőzés fordul elő gyermekkorban is úgy tűnik, hogy számít.

További kutatásokra van szükség, hogy megértsük, pontosan hogyan gyermekkori csíra expozíció segíthet megelőzni az asztma. Mi tudjuk, hogy az asztmás gyerekek, kitett baktériumok valószínűleg több kárt okoznak, mint hasznot.

Val vel

keresse fel orvosát