hyperhidrosis

Hyperhidrosis (hi-pur-hi-DROE-sis) rendellenesen fokozott izzadás, ami nem feltétlenül kapcsolódik a magasabb hőmérséklet vagy a testmozgás. Lehet izzad annyira, hogy felszívja a ruhát, vagy csöpög le a kezét. Emellett megzavarja a normális napi tevékenységet, hyperhidrosis okozhat szociális szorongás és zavartan.

Hyperhydrosis kezelés általában magában vényköteles szilárdságú izzadásgátlók az érintett területeken. Ritkán a kiváltó oka lehet találni és kezelni. Perzisztens hyperhidrosis, akkor lehet, hogy megpróbálja a különböző gyógyszerek vagy egyéb kezelés. Súlyos esetekben orvosa javasolhatja a műtét sem eltávolítani a verejtékmirigyek, vagy húzza ki a felelős idegek túltermelése verejték.

A legtöbb ember izzad, amikor élnek, vagy gyakorolni magukat, vannak meleg környezetben, vagy ideges, nyugtalan vagy stressz alatt. A túlzott izzadás tapasztalható túlzott verejtékezés messze meghaladja az ilyen szokásos izzadás.

A típus a túlzott verejtékezés, hogy általában befolyásolja a kezek, lábak, hónalj vagy az arc okoz legalább egy epizód a héten, az éber órákban. És az izzadás általában akkor fordul elő mindkét oldalán a test.

Néha a túlzott izzadás annak a jele, súlyos állapot. Azonnal forduljon orvoshoz, ha a nehéz izzadás kíséri egy vagy több, a következő

Mikor kell orvoshoz

Keresse fel orvosát, ha

Amit megtehetsz

Izzadás a szervezet mechanizmusát hűteni magát. Az idegrendszer automatikusan kiváltja a verejtékmirigyek, amikor a test hőmérséklete emelkedik. Izzadás is általában akkor fordul elő, különösen a tenyere, amikor ideges.

Ebben hyperhidrosis az idegek jelenítik meg verejtékmirigyek lesz hiperaktív és megkívánják a veríték, még ha ez nem is szükséges. A stressz vagy idegesség, a probléma még rosszabb.

Gyakran nincs mögöttes oka erős izzadás, ez a feltétel az úgynevezett elsődleges hyperhidrosis. Ez a típus általában befolyásolja a tenyéren és a talpon, és néha az arcon. Lehet, hogy egy örökletes komponens, mert néha klaszterek családokat.

Ha az izzadás tudható be, hogy egy kóros állapotok, úgy hívják másodlagos hyperhidrosis. Ez a típus nagyobb valószínűséggel okoznak izzadás az egész tested. Lehetséges mögöttes egészségügyi tényezők közé tartoznak

Mit várnak el az orvos

Szövődményei közé hyperhidrosis

Lehet kezdeni az látta az elsődleges ellátást nyújtó. Ő lehet hivatkozni, hogy a szakember a bőrbetegségek (bőrgyógyász). Ha a feltétel nem reagál a kezdeti kezelések, a gondozás is jelentheti neurológus vagy sebész.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Mielőtt a találkozó, érdemes felsorolni választ az alábbi kérdésekre

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

A laboratóriumi vizsgálatok

Során a találkozó, az orvos fogja kérdezni a kórtörténet és a fizikális vizsgálat lefolytatására. Ha tünetei nyilvánvalóak, lehet, hogy viszonylag könnyen az orvos diagnosztizálni hyperhidrosis.

Orvosa vér- vagy vizeletvizsgálat annak meghatározására, hogy a túlzott izzadás okozta másik betegsége, például pajzsmirigy (hyperthyreosis), vagy alacsony vércukorszint (hipoglikémia).

Számos teszt áll rendelkezésre, hogy mely területekre az izzadás, és megbecsülik a súlyossága az Ön állapotát. Ezek tartalmazzák

A kezelés célja a hyperhidrosis, hogy ellenőrizzék a nagy izzadás. Miután minden társbetegségeik címezte, vagy kizárják, a kezelés súlyosságától függ a probléma. Néha szükség lehet próbálni a kezelések kombinációja. És még ha az izzadás javul a kezelés után, ha később tapasztal megismétlődését, és szükség van a folyamatos terápia.

Kezelésére alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak hyperhidrosis

A botulinum toxin injekció. Bár a legismertebb segít sima ráncokkal, botulinum toxin (Botox, Myobloc, egyebek) injekciók is blokkolja az idegeket, hogy a kiváltó verejtékmirigyek. Bőre befagy vagy altatott először. Minden érintett területen a szervezetnek szüksége lesz néhány injekció. A hatás időtartama hat és 12 hónap, és akkor a kezelést meg kell ismételni.

Izzasztó teszt

További vizsgálatok szükségesek a lehetséges mellékhatások ezzel a módszerrel kezelni hyperhidrosis. Az egyik lehetséges mellékhatása az átmeneti izomgyengeség a kezelt területen. Az egyik jelentés azt mondja a beteg, akinek erős izzadás javult, de nem volt baj beírni a szöveges üzeneteket a telefonján körülbelül hat héttel a kezelés után.

Más típusú hyperhidrosis kezelések közé

Gyógyszerek

Elektromos áram. Nevezett eljárással iontoforézis (i-on-orr-Füh-RE-sis), egy eszközt használják szállít alacsony elektromos áram és a vízzel átitatott kéz vagy a láb, és néha a hónalj. Akkor valószínűleg szükség van a kezelés naponta kétszer 3-4 hét. Ez csökkentheti a verejtékezést több hétig, majd a kezelést meg kell ismételni. Szükség lehet ritkábban kezelések a fenntartó kezelés során.

Lehet felírt eszköz lehetővé teszi, hogy kényeztesse magát. Vagy akkor látogasson az orvos irodájában terápiára. Mindkét esetben orvosa meg fogja látni, hogy rendszeresen ellenőrizni, hogy az Ön állapota javul.

Ez a kezelés nem lehetőség azok számára, akik pacemakert vagy terhes.

Új technikákat kezelésére hyperhidrosis is vizsgálták, beleértve a lézer, mikrohullámú sütő és ultrahangos terápiák.

A következő javaslatok segíthetnek megbirkózni izzadás és testszag

Hyperhydrosis lehet nyomasztó. Lehet, hogy baj dolgozik, vagy élvezi szabadidős tevékenység miatt vizes kézzel vagy lábbal vagy nedves foltok a ruházatra. Lehet, hogy zavarban vagy szorong a tüneteket, és válik visszavont vagy öntudatos. Lehet, hogy csalódott vagy ideges mások reakciói.

Sebészeti és egyéb eljárások

Emellett beszélt orvosával, akkor érdemes beszélni egy tanácsadóval vagy egy orvosi szociális munkás. Vagy előfordulhat, hogy hasznos beszélni más emberekkel, akiknek fokozott izzadás.

keresse fel orvosát

feltörekvő kezelések