hyperthyreosis útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Hipertireózis olyan állapot, amelyben a test teszi túl sok pajzsmirigyhormon. Úgy is nevezik pajzsmirigy .; Pajzsmirigyhormonok által a pajzsmirigy. A pajzsmirigy található, az alsó a nyak elülső .; Pajzsmirigy hormonok szabályozzák a szervezet energia. Amikor pajzsmirigyhormonok szintje szokatlanul magas, a test éget energiát gyorsabb és sok életfunkciók felgyorsítja .; Hipertireózis oka általában a pajzsmirigy termel túl sok pajzsmirigyhormon. A három leggyakoribb oka a; Graves-betegség. Graves-betegség a leggyakoribb oka a hyperthyreosis. Ez egy immunrendszer rendellenesség. A szervezet antitesteket termel, amelyek miatt a pajzsmirigy, hogy kiadja, és túl sok pajzsmirigyhormon. Ha van egy rokon, Basedow-Graves-kór, van egy nagyobb a kockázata a pajzsmirigy-túlműködés .; Pajzsmirigy daganat. A jóindulatú pajzsmirigy tumor tehet, és titkos fokozott mennyiségű pajzsmirigy hormonok .; Mérgező multinoduláris golyva. A pajzsmirigy nagyítja sok jóindulatú pajzsmirigy daganatok. Hogy titkos fokozott mennyiségű pajzsmirigyhormon.

Tünetek

Pajzsmirigy-túlműködés közé tartozik; Idegesség; Álmatlanság; Drámai érzelmi változások; Izzadó; Tremors; Szapora szívverés; Bélműködést; Megmagyarázhatatlan fogyás, gyakran annak ellenére, hogy a fokozott étvágy; Feeling meleg vagy forró egész idő alatt; Izomgyengeség; Légszomj és szívdobogás; Hajhullás

Diagnózis

Orvosa fogja megvizsgálni. Ő fogja érezni a pajzsmirigy jeleit bővítés vagy rendellenes csomókat. Ő is használhatnak sztetoszkóppal hallgatni fokozott véráramlás a pajzsmirigy.

Meddig tart?

Hyperthyreosis okozta bizonyos típusú gyulladás vagy vírusfertőzés (thyreoiditis) általában megoldja néhány hónap elteltével.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Hyperthyreosis okozta túl sok pajzsmirigy gyógyszert lehet előzni. Kövesse az orvos utasításait. Időszakonként kap vérvizsgálat során a pajzsmirigy szintet.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A legtöbb ember a túlműködés szükség béta-blokkolók, például a propranolol (Inderal) vagy nadolol. A béta-blokkolók lassítják a pulzusszámot és csökkenti a remegést. A béta-blokkolókat használnak, míg több specifikus kezelést hatályba lép.

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha pajzsmirigy-túlműködés, vagy a kezelés nem segít a tünetek, mint amire számítottál.

Prognózis

Sokan Basedow-kór, akik kezelik a pajzsmirigy-ellenes gyógyszerek hosszantartó enyhülés, a betegség.