hypothyreosis útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Hypothyreosis azt jelenti, hogy a pajzsmirigy nem termel a szokásos mennyiségű pajzsmirigyhormon. A pajzsmirigy alatt aktív. A pajzsmirigy található, az alsó, a nyak elülső részén .; Pajzsmirigy hormonok szabályozzák a szervezet energia. Amikor pajzsmirigyhormonok szintje kórosan alacsony, a test éget energia lassabban, és az életfunkciókat, mint a szívverés és a hőmérséklet-szabályozás, lelassul. Okai hypothyreosis tartalmaznak; Pajzsmirigy műtét vagy radiojód ablációs kezelések kezelésére pajzsmirigyrák vagy túlműködés (rendellenesen magas pajzsmirigy hormonok); Egy autoimmun betegség, amelyben a szervezet saját immunrendszere megtámadja a pajzsmirigy; Veleszületett (kongenitális) pajzsmirigy hibája

Tünetek

A felnőttek, hypothyreosis okozhat a következő tünetek; Erőtlenség; Az állandó fáradtságérzet; Székrekedés; Kóros érzékenysége a hideg hőmérsékletnek, amely fokozatosan alakulnak ki; Izomgörcsök és merevség; Súlygyarapodás (gyakran annak ellenére, hogy rossz étvágy); A száraz bőr és a haj; Hajhullás; Rekedtség vagy rekedtes hangon; Lelassított pulzusszám; Depresszió

Diagnózis

Orvosa fogja megvizsgálni, és megvizsgálja a pajzsmirigy, amely lehet nagyobbítani. Orvosa is ellenőrizni fogja jegyeit hypothyreosis, mint a keresett száraz bőr, a haj elvékonyodása, és lassú szívverés. Orvosa ellenőrizni fogja az Ön térd és a boka reflexek, hogy ha lassabban reagálnak a vártnál.

Meddig tart?

Az emberek a rövid távú hypothyreosis okozta bizonyos pajzsmirigy gyulladás vagy vírusos fertőzések pajzsmirigy, pajzsmirigy hormonok gyakran visszatér a normál után több hónapig. Más emberek hipotireózis, a rendellenesség egy életen át tartó probléma.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

A pajzsmirigy szüksége jód (kis mennyiségben), hogy a pajzsmirigy hormon. Ma sok étel tartalmaz jódot, hogy a hypothyreosis másodlagos jódhiány vált rendkívül ritka. Azonban elfogyasztásának extra jód nem akadályozza hypothyreosis. Így a valóságban, nincs módja, hogy megakadályozzák hypothyreosis.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Hypothyreosis kezelik adag már a pajzsmirigy hormonok. Szintetikus formái ezek a hormonok használni, beleértve levotiroxin (Synthroid, Levoxyl és más márkanevek), Liothyronine (Cytomel) vagy liotrix (Thyrolar).

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha a tünetek a hypothyreosis, különösen akkor, ha állandóan fáradtnak érzi magát, észreveszi, hogy a vesztes haj, és dolgozzon ki egy kóros érzékenység hidegre. Ha a csecsemő vagy gyermek tünetei hypothyreosis, hívja a gyermekorvos azonnal.

Prognózis

Felnőtteknél kezelés pajzsmirigyhormonok általában enyhíti a tüneteket a hypothyreosis heteken belül, bár hónapot is igénybe vehet. Azonban némely idős betegek, dózisok növelni kell nagyon lassan hat-nyolc hét, hogy megakadályozzák megterheli a szívet. Csecsemők és gyermekek hypothyreosis, azonnali és következetes kezelés pajzsmirigyhormonok általában megakadályozza problémák növekedését vagy szellemi fejlődését.