ibudone (orális)

Hye-droe-KOE-done bye-TAR-trate, szemet bue-ProE-fen

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Az opioid / NSAID kombinált

Farmakológiai Osztály: NSAID

Kémiai Osztály: hidrokodon

Hidrokodon és az ibuprofén kombinációját enyhítésére használják akut fájdalmat. Ez a gyógyszer csak akkor kell használni rövid ideig, általában egy összesen kevesebb, mint 10 nap. Ez a kombináció nem használják osteoarthritis vagy rheumatoid arthritis.

Hidrokodon narkotikus fájdalomcsillapító, hogy hat a központi idegrendszerre a fájdalom enyhítésére. Ha hidrokodon használnak hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség). Fizikai függőség is vezethet megvonási tünetet, ha abbahagyja a gyógyszer szedését. Mivel hidrokodon és az ibuprofén kombinációját alkalmazása csak rövid távú (10 nap vagy kevesebb) fájdalom, fizikai függőség valószínűleg nem fordul elő.

Az ibuprofén nem-szteroid gyulladásgátló szer (NSAID), hogy a használt ez a kombináció, hogy enyhíti a gyulladás, duzzanat és fájdalom.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása hidrokodon és az ibuprofén kombinációját gyermekek és tizenévesek 16 év alatti életkor. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát hidrokodon és az ibuprofén kombinációját az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel alakul ki korfüggő vese vagy a gyomor problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél ezt a gyógyszert.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek hidrokodon és az ibuprofen. Lehet, hogy nem kifejezetten a Ibudone. Kérjük, olvassa el gondosan.

A biztonságos és hatékony a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, ne vegyen be többet, ne vegye be gyakrabban, és ne szedje azt hosszabb ideig elrendelt orvosához. A túl sok ez a gyógyszer növeli az esélyét a kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, amíg ezt a gyógyszert szedi. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Ember, aki használja ezt a gyógyszert hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata. Egyes jelek súlyos szívproblémák mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, vagy szokatlan kipirulás vagy meleg a bőre. Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

Ez a gyógyszer okozhat vérzést a gyomorban vagy a belekben. Ez a probléma akkor fordulhat elő, anélkül, hogy figyelmeztető jelek. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha korábban gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, több mint 60 éves, a rossz egészségi, vagy egyes egyéb gyógyszerek (például szteroidok vagy a vér vékonyabb). Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos hasi fájdalom; fekete, kátrányos széklet; vagy vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc.

Máj problémák fordulhatnak elő használata közben ezt a gyógyszert. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: hasi fájdalom, érzékenység; agyag színű széklet; sötét vizelet; étvágycsökkenés; láz; fejfájás; viszkető; étvágytalanság; hányinger és hányás; bőrkiütés; duzzanat a láb vagy az alsó lábszár; szokatlan fáradtság vagy gyengeség; vagy sárga szem vagy a bőr.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés; viszkető; rekedtség; légzési nehézség; nyelési; vagy duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr; vörös bőrelváltozások; súlyos bőrkiütést vagy pattanások; sebek vagy fekélyek a bőrön; láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

A gyógyszer terhesség késői káros lehet a születendő gyermekre. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Hidrokodon és az ibuprofén kombinációját növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri (CNS) depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, allergia, vagy nátha; nyugtatók, nyugtatók, alvás gyógyszer; vagy más receptre kapható fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; orvostudomány görcs vagy barbiturátok; izomlazítók; vagy anesztetikumok, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Ne igyon alkoholos italokat, és kérdezze meg orvos vagy a fogorvos, mielőtt bármilyen más gyógyszert fent felsorolt ​​használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, szédül, vagy szédülés, vagy úgy érzi, hogy hamis jólét. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátás, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Hidrokodon és az ibuprofén kombinációját okozhat szájszárazságot. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha ezt a gyógyszert hosszú ideig és szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg fogorvosát. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Hívja fel orvosát azonnal, ha zavar, álmosság, láz, a rossz közérzetet, fejfájást, étvágytalanságot, hányingert, merev nyak vagy a hát, vagy hányás. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet az agyhártyagyulladás.

Ha szívbetegségben vagy pangásos szívelégtelenségben (CHF), közölje orvosával, ha Önnek megmagyarázatlan súlygyarapodás vagy ödéma (folyadék visszatartás vagy szerv duzzanat) ezzel a gyógyszerrel.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a homályos látás, nehéz olvasás, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik alatt vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.