ibuprofen és famotidin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások közben ezt a gyógyszert szedi. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Az ibuprofén növelheti a kockázatát, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Ember, aki használja ezt a gyógyszert hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata.

Az ibuprofén vérzést okozhat a gyomorban és a belekben. Ez a probléma akkor fordulhat elő, anélkül, hogy figyelmeztető jelek. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, ha elmúlt 60 éves, vannak rossz egészségi állapot, vagy egyes egyéb gyógyszerek (például szteroidok vagy a vér vékonyabb).

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek, míg a gyógyszer alkalmazása: vér a vizeletben, változás a gyakori vizeletürítés vagy a vizelet mennyiségét, valamint légzési nehézség; álmosság, fokozott szomjúság, étvágytalanság hányinger vagy hányás, vagy duzzanat a láb vagy az alsó lábszár.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások; torokfájás ; sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

A gyógyszer terhesség késői káros lehet a születendő gyermekre. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen májműködési zavar tünetei, beleértve a sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, vagy sárgás bőr vagy a szemek.

Néhány ember, akik használják ezt a gyógyszert, akiknél a tünetek agyhártyagyulladás. Ha láz, fejfájás, hányinger, hányás, és merev nyak vagy a hát használata közben ezt a gyógyszert, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást színlátás alatt következik be, vagy a kezelés után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy használja ezt a gyógyszert. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a gyógyszer egy kicsit, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik gyógyszert, mielőtt az eljárást.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.