ibuprofen terhesség és szoptatás figyelmeztetések

Az ibuprofén is ismert, mint: Addaprin, Advil, Advil Gyermek, Advil filmbevonatú, Advil Junior Erő, Advil Liqui-gélek, Advil Migrén, Caldolor, Gyermek Motrin, Childrens Ibuprofen Berry, Genpril, Haltran, IBU, IBU-8, Ibu -tab, Menadol, Midol IB Midol Maximum Strength Görcs Formula, Motrin, Motrin Childrens, Motrin IB, Motrin Infant Drops, NeoProfen, Nuprin, Proprinal

Alatt nem javasolt a terhesség utolsó harmadában .; Ezt megelőzően 30 hetéig: Csak, ha a potenciális előny meghaladja a potenciális magzati kockázatot .; AU TGA terhesség kategóriában: C; US FDA terhességi kategória: C; Hozzászólások; -Ne Használja során harmadik trimeszterében, mert okozhat korai a ductus arteriosus .; -Nem Javasolt terhességet tervező nőknek, mint károsíthatja a nők termékenységét.

Állatkísérletek azt mutatták, akiknél fokozott a vetélés kockázata, szívfejlődési rendellenességek, és gastroschisis alkalmazását követően a prosztaglandin szintézis gátlók a terhesség korai szakaszában. Beadása nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) során a terhesség utolsó harmadában okozhat jelentős kedvezőtlen hatások, beleértve a korai záródását a magzati ductus arteriosus, oligohydramnios, magzati vesekárosodás, pulmonalis hypertonia, és meghosszabbított vérzési időt. Nincsenek kontrollált adatok a humán terhesség .; Adminisztráció vajúdás és szülés alatt nem ajánlott, szülés megkezdése késhet és időtartama megnövekedett nagyobb vérzési hajlam az anya és gyermeke .; NSAID-ok is károsíthatja a nők termékenységét, visszavonása NSAID-kezelést meg kell fontolni a nők nehezen esnek teherbe, illetve akik vizsgálat alá vetett meddőség .; AU TGA terhesség C kategória: a gyógyszerek, amelyek miatt azok farmakológiai hatásokat okoztak, vagy lehet feltehetően okozó, káros hatással van az emberi magzat vagy újszülött anélkül rendellenességek. Ezek a hatások lehetnek visszafordítható. Kísérő szövegeket kell konzultálni a további részleteket .; US FDA terhességi kategória C: Állatokon végzett reprodukciós vizsgálatokban összefüggést mutattak ki káros hatást a magzatra, és nincsenek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatok az emberekben, hanem a lehetséges előnyök indokolják a gyógyszer használatát a terhes nők ellenére lehetséges kockázatokat.

Miatt alacsony az anyatejben, rövid felezési idejű, és terápiás adagolás közvetlenül a csecsemők sokkal magasabb dózisokban, mint azok, kiválasztódik az anyatejbe, felhasználása elfogadhatónak tekinthető szoptató anyáknak; szerint azonban néhány gyártó, a készítmény alkalmazása nem ajánlott. Korlátozott publikált jelentések azt mutatják, hogy orális beadást követően, ez a gyógyszer az anyatejbe a relatív csecsemő dózisban 0,06% -ról 0,6% az anyai testsúllyal korrigált napi adagot.

AU: Alkalmazása nem javasolt .; UK és US: Óvatosság ajánlott .; Kiválasztódik az anyatejbe: igen (kis mennyiségben); Megjegyzések: Ez a gyógyszer nélkül használták nyilvánvaló káros hatások a csecsemő.