ichthyosis vulgaris betegséget

Ichthyosis vulgaris (IK-téged-O-sis vul-GAY-RIS) örökletes bőrbetegség, amelyben az elhalt hámsejteket felhalmozódnak vastag, száraz pikkelyek a bőr felszínén.

A mérleg az ichthyosis vulgaris, néha hal skála betegség vagy hal bőrbetegség, jelen lehet a születéskor, de általában meg először a korai gyermekkorban. Néha enyhe esetek ichthyosis vulgaris diagnosztizálják, mert ők összetévesztik rendkívül száraz bőrt.

Tünetek

A legtöbb esetben a ichthyosis vulgaris enyhék, de néhány súlyos. Néha más bőrbetegségek, mint például a allergiás bőrbetegség ekcéma, társított ichthyosis vulgaris. Nem gyógyítás találtunk ichthyosis vulgaris, és a kezelések összpontosítani ellenőrző feltételt.

Száraz, hámló bőr; Csempe-szerű, kis méretekben; Mérlegek fehér színű, piszkos szürke vagy barna – sötétebb színű pikkelyek jellemzően sötétebb bőr; Pelyhes fejbőr; Mély, fájdalmas repedések a bőrön

Ichthyosis vulgaris alakul ki, amikor a bőr sejtek nem istállót általában, és ahelyett, felhalmozódnak vastag, száraz mérleg. Emberek, sötétebb bőr általában sötétebb színű pikkelyek, mint itt látható.

Ichthyosis vulgaris lassítja a bőr természetes vedlés folyamatát. Ez okozza a krónikus, túlzott építmény a fehérje a felső réteget a bőrön (keratin). A tünetek közé tartozik

A mérleg általában megjelennek a könyök és az alsó lábszár, és lehet különösen vastag és sötét át a lábszáron. A legtöbb esetben a ichthyosis vulgaris enyhék, de néhány súlyos is lehet. A tünetek súlyossága széles határok között változhat a családtagok között, akik a feltétel.

Túlmelegedést. Ritka esetekben a bőr vastagságát és skálák ichthyosis zavarhatja izzadás. Ez gátolja a hűtés. Egyes emberek, túlzott izzadás (hyperhidrosis) fordulhat elő .; Másodlagos fertőzés. A bőr felosztása és repedés vezethet fertőzések.

A tünetek általában rosszabbodnak, vagy még kifejezettebb hideg, száraz környezetben és általában növelik, sőt oldja a meleg, párás környezetben.

Bármilyen tünetek a gyermek vagy tapasztal, beleértve mindazokat, amelyek látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, ha a tervezett találkozót .; Fontos személyes információkat, beleértve minden főbb hangsúlyozza, vagy nemrég az élet megváltozik .; Minden gyógyszerek, vitaminok vagy étrendkiegészítők gyermekének vagy szed .; Kérdések kérdezze meg orvosát.

Okoz

Ha úgy gondolja, Ön vagy gyermeke ichthyosis vulgaris, beszéljen a háziorvos vagy a bőrgyógyász. Ő tudja diagnosztizálni a feltétel vizsgálatával a jellemző mérleg.

Emellett biztosítani kell, hogy forduljanak orvoshoz, ha a tünetek rosszabbodnak, vagy nem javulnak öngondoskodás intézkedések. Szükség lehet erősebb gyógyszert kezelni ezt az állapotot.

Ichthyosis vulgaris alakul ki, amikor a bőr sejtek nem istállót általában, és ahelyett, felhalmozódnak vastag, száraz mérleg. Emberek, sötétebb bőr általában sötétebb színű pikkelyek, mint itt látható.

Ichthyosis vulgaris alakul ki, amikor a bőr sejtek nem istállót általában, és ahelyett, felhalmozódnak vastag, száraz mérleg. Emberek, sötétebb bőr általában sötétebb színű pikkelyek, mint itt látható.

Ichthyosis vulgaris jellemzi száraz bőr kis pikkelyek a színtartományt a fehértől a piszkos szürke vagy barna.

szövődmények

Ichthyosis vulgaris általában okozta genetikai mutáció, amely örökölte az egyik vagy mindkét szülő. A gyerekek, akik öröklik a hibás gént csak az egyik szülő rendelkezik egy enyhébb formája a betegség. Azok, akik öröklik két hibás gén egy súlyosabb formája ichthyosis vulgaris. Gyermekek örökölt formája a betegség általában a normál bőr születéskor, de fejleszteni méretezés és érdesség az első néhány évben az élet.

Mi a legvalószínűbb oka a tünetek ?; Vannak-e más oka lehet ?; Milyen vizsgálatokat fog én vagy a gyerek szüksége ?; Az az állapot, valószínűleg átmeneti vagy tartós ?; Milyen kezelések állnak rendelkezésre, és mit ajánlani ?; Van olyan brosúrák és egyéb nyomtatott anyagokat tudok magammal? Milyen weboldalak ajánlanak?

Felkészülés a kinevezés

Ha a genetikai rendellenességek nem felelősek ichthyosis, ez nevezik szerzett ichthyosis. Ez általában együtt járó egyéb betegségek, mint a rák, pajzsmirigy-betegség vagy a HIV / AIDS.

Mikor a tünetek jelennek meg először ?; A tünetek állandó vagy nem jönnek és mennek ?; Van valami segítsen javítani a tünetek ?; Mi van, ha valami, ami a tünetek súlyosbodását ?; Tudja valaki a családban hasonló bőrelváltozások?

Vannak, akik a ichthyosis tapasztalhat

Mossuk csak enyhe szappanok, melyek hozzáadott olajok és zsírok. Kerülje erősen illatos és antibakteriális szappanok, amely lehet túl kemény, száraz bőr .; Alkalmazza hidratálót, vagy kenési krémet, amíg a bőr még mindig nyirkos a fürdés. Válasszon egy hidratáló, mint a vazelin, vagy az egyik, amely karbamid vagy propilén-glikol – vegyszerek, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedves.

Vizsgálatok és diagnózis

Ha a találkozó az a gyermek, akkor valószínű, hogy indul az látta a gyermeket. Ha a találkozó az Ön számára, akkor valószínű, hogy indul az látta az elsődleges orvos. Ő lehet hivatkozni Ön vagy gyermeke a szakember a bőrbetegségek (bőrgyógyász).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Hámlasztó krémek és kenőcsök. Prescription krémek és kenőcsök tartalmazó alfa-hidroxi-savak, mint például a tejsav és glikolsav, segítségével szabályozza méretezés és növeli a bőr nedvesség .; Szájon át gyógyszert. Az orvosa vitamin-származék gyógyszerek úgynevezett retinoid termelésének csökkentése a bőrsejteket. Mellékhatások A gyógyszert tartalmazhat szem és az ajkak gyulladás, csont sarkantyú és hajhullás .; A retinoidok születési rendellenességeket okozhatnak. Női tekintve retinoid terápia kell arról, hogy nem terhes, mielőtt a gyógyszer – és használata hatékony fogamzásgátló szedése retinoid.

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát

Vegyük a tartós áztatás fürdő lágyítja a bőrt. Használja szappannal. Rub benedvesített bőrt finoman egy durva szerkezetű szivacs (loofa) vagy habkő, hogy segítsen eltávolítani a mérleg .; Miután zuhanyozás vagy fürdés, finoman pat vagy töröld szárazra a bőrt egy törülközőt, hogy némi nedvességet marad a bőrön, .; Alkalmazza hidratálót, vagy kenési krémet, amíg a bőr még mindig nyirkos a fürdés. Válasszon egy hidratáló urea vagy propilén-glikol – vegyszerek, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedves. Vazelin egy másik jó választás .; Alkalmazása egy over-the-counter termék, amely tartalmazza a karbamid, tejsav vagy alacsony koncentrációban a szalicilsav, naponta kétszer. Enyhe savas vegyületek segítségével a bőr feladnia az elhalt hámsejteket. A karbamid segít kötődnek a nedvességet a bőr .; Egy hordozható otthon párásító vagy egy csatlakoztatott a kemence hozzá nedvességet a levegő a lakásban.

Mert ichthyosis vulgaris, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Kérdések orvosa valószínűleg feltenni a

Kezelések és gyógyszerek

Annak érdekében, hogy megnyugtassa az érintett bőrfelületet

Az orvos gyakran, hogy a diagnózis szerint az érintett bőrfelület vizsgálata és a jellemző mérleg. Ő lehet végrehajtani egyéb vizsgálatok, mint például a bőr-biopszia. Erre akkor lehet szükség, hogy zárja ki egyéb okok száraz, hámló bőr.

Ichthyosis vulgáris nincs ismert gyógymódja, ezért a kezelés célja, hogy kezelje a feltételt.

Életmód és a hazai jogorvoslati

A kezelések közé tartoznak

Szájon át gyógyszert. Az orvosa vitamin-származék gyógyszerek úgynevezett retinoid termelésének csökkentése a bőrsejteket. Mellékhatások A gyógyszert magában foglalhatja a szem és az ajkak gyulladás, csont sarkantyút és a hajhullás.

További információ a ichthyosis vulgaris

A retinoidok születési rendellenességeket okozhatnak. Női tekintve retinoid terápia kell arról, hogy nem terhes, mielőtt a gyógyszer – és használata hatékony fogamzásgátló szedése retinoid.

További ichthyosis vulgaris

Önsegítő intézkedések segíthetnek javítani a megjelenését és hangulatát, sérült bőrt. Nézzük ezeket a javaslatokat

Tünetek és kezelés

1

 1

)