imatinib (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés nem javítja az állapotát.

Ezt a gyógyszert kell bevenni egy nagy pohár vizet és egy étkezés, amely segít megelőzni a gyomor irritációt.

A tablettát egészben. Ne törje vagy összetörni.

Ha nem tudja lenyelni a tablettát, akkor oldja fel a tablettát egy pohár vízzel vagy almalevet. Ha szed a 100 mg-os tabletta, oldjuk meg a 2 dkg (1/4 csésze) víz vagy gyümölcslé. Ha szed a 400 mg-os tabletta, oldjuk meg a 7 uncia (körülbelül 1 csésze) víz vagy gyümölcslé. Keverje meg egy kanállal, és azonnal igya után a tabletta feloldódik.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben ezt a gyógyszert. Grapefruit és a grapefruitlé okozhat a vér ez a gyógyszer magasabb lesz, mint a normális.

Tárolás

Legyen óvatos, ne kezelje zúzva vagy törött tablettát. Ha érintkezésbe tört vagy zúzott tabletták, mossa meg a bőrt szappannal és vízzel azonnal.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.