imatinib

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a imatinib

Farmakológiai Osztály: tirozin-kináz inhibitor

imatinib csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Az imatinib, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a imatinib vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása az imatinib kezelésére Philadelphia kromoszóma-pozitív krónikus mieloid leukémia (Ph + CML) és az akut limfoblasztos leukémia (Ph + ALL) fiatalabb gyermekeknél 1 évnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát imatinib az idősek. Azonban a súlyos mellékhatások (pl az arc, a kezek, ujjak, a lábak, és / vagy az alsó lábszár, és szokatlan súlygyarapodás) nagyobb valószínűséggel fordul elő időseknél, akik lehet, hogy sokkal érzékenyebb, mint a fiatal felnőttek a hatásai imatinib.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt imatinib

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed imatinib, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata imatinib bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata imatinib bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata imatinib bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata imatinib a következők bármelyike ​​általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja az imatinib, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják az imatinib. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye imatinib kizárólag az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés nem javítja az állapotát.

imatinib kell bevenni egy nagy pohár vizet és egy étkezés, amely segít megelőzni a gyomor irritációt.

A tablettát egészben. Ne törje vagy összetörni.

Ha nem tudja lenyelni a tablettát, akkor oldja fel a tablettát egy pohár vízzel vagy almalevet. Ha szed a 100 mg-os tabletta, oldjuk meg a 2 dkg (1/4 csésze) víz vagy gyümölcslé. Ha szed a 400 mg-os tabletta, oldjuk meg a 7 uncia (körülbelül 1 csésze) víz vagy gyümölcslé. Keverje meg egy kanállal, és azonnal igya után a tabletta feloldódik.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben imatinib. Grapefruit és a grapefruitlé okozhat vérszintjét imatinib magasabb lesz, mint a normális.

Legyen óvatos, ne kezelje zúzva vagy törött tablettát. Ha érintkezésbe tört vagy zúzott tabletták, mossa meg a bőrt szappannal és vízzel azonnal.

A dózis imatinib különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú imatinib. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot az imatinib, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Megfelelő az imatinib

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az imatinib megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt.

Segítségével imatinib közben terhes is károsíthatja a magzatot. Használjon hatékony fogamzásgátló módszert (különösen akkor, ha a szexuálisan aktív nőbeteg), hogy tartsa a szerzés terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő imatinib terápia ideje alatt. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben imatinib.

Néhány súlyos mellékhatások, mint a fekete, kátrányos széklet, súlyos hasi fájdalom, vagy hányás a vér vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a kávézacc kezelés során előfordulhatnak az imatinib.

Amíg kezelik imatinib, és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az imatinib csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek esetében, akik nemrégiben szedett orális polio vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Az imatinib átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Óvintézkedések használat közben imatinib

Ha gyorsan gyarapodik, mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak, kérdezze meg orvosát azonnal. Ezek tünetei lehetnek szívproblémák vagy a szervezet vezetése túl sok vizet.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

imatinib okozhat lassú növekedés. Ha gyermeke olyan imatinib, az orvosnak meg kell nyomon követni a gyermek magassága és súlya, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyermek megfelelően növekszik.

imatinib okozhat súlyos típusú reakció úgynevezett tumor lízis szindróma. Orvosa Önnek gyógyszert, amely segít megelőzni ezt. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy csökkenés vagy változás a vizelet mennyiségét, ízületi fájdalom, merevség, vagy duzzanat, a hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

imatinib okozhat szédülést, álmosságot, vagy baj, hogy tisztán látjuk. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak az imatinib, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, vagy látni is.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

imatinib Side Effects

imatinib

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Krónikus myeloid leukémia hidroxi-karbamid, Vidámság, ciklofoszfamid, Cytoxan, Hydrea, Sprycel

Emésztőrendszeri daganatok Vidámság, Sutent szunitinibről, Stivarga, regorafenib

Akut limfoblasztos leukémia metotrexát, Vidámság, doxorubicin, purin, Adriamycinnel, Sprycel

Szisztémás masztocitózis omeprazol, Prilosec, lanzoprazol, Prevacid, Vidámság, kromolin