immunrendszer szószedet

orrpolip -Lásd manduláját.

mellékvese mirigy -a található minden vesében hormonokat szabályozó anyagcserét, a szexuális funkció, a vízháztartás, és a stressz.

allergén Adjon meg bármilyen anyag okoz allergiát.

antitest -a molekula (más néven egy immunglobulin) által termelt érett B-sejt (plazma sejt) válaszul egy antigénhez. Amikor egy antitest kötődik egy antigén, ez segíti a test elpusztítani vagy inaktiválni az antigént.

antigén -a anyag vagy molekula, amely által felismert az immunrendszert. Az antigén lehet az idegen anyagok, mint például baktériumok vagy vírusok.

antiszérumot -a szérum gazdag elleni antitestek egy adott mikroba.

függelék -lymphoid szerv a bélben.

artéria -a véredények, hogy a vért a szívből más testrészekre.

autoantitest -an antitest, amely reagál ellen a személy saját szövetet.

autoimmun betegség -disease, hogy az eredmények, ha az immunrendszer tévedésből megtámadja a test saját szöveteiben. A példák közé tartoznak a sclerosis multiplex, 1. típusú diabetes, a rheumatoid arthritis és a szisztémás lupus erythematosus.

B-sejt vagy B-limfocita -a kis fehérvérsejt kulcsfontosságú az immunrendszer. B-sejtek származnak csontvelőt és fejlődni nevezett vérsejtek plazma sejtek, amelyek a forrása ellenanyagok.

baktériumok -microscopic organizmusok álló egyetlen sejt. Néhány betegséget okoz.

basophil -a fehérvérsejt, amely hozzájárul a gyulladásos reakciókat. Együtt hízósejtek, bazofilek felelősek az allergia tüneteinek.

véredény -an artéria, véna, vagy kapilláris, hogy hordozza a vér és a szív és a test szöveteiben.

sejt -az legkisebb egysége az élet; Az alap lakóegységben teszi fel a szövetekben.

kemokinrecepto -a kis fehérje molekula, amely aktiválja az immunsejteket, serkenti azok a migráció, és segít a közvetlen immunsejt forgalom az egész szervezetben.

klonális anergia -A folyamat kikapcsolásával képességét potenciálisan káros T- vagy B-sejtek részt az immunválasz. Klonális anergia elengedhetetlen generáló tolerancia a T- és B-sejteket, hogy a szervezet “saját” szöveti antigénekkel.

klonális deléciót -A genetikailag ellenőrzött felszámolása folyamatának immunsejtek, hogy elpusztítsák a szervezet saját sejteket és szöveteket. Az eliminációs folyamat eltávolítja éretlen T és B limfociták, amelyek receptorai sejtek “saját” MHC vagy HLA antigének, és ezért megtámadják és elpusztítják a szervezet saját sejteket.

klón -a csoport genetikailag azonos sejtek vagy organizmusok leszállt a közös ős; vagy, reprodukálni azonos példányban.

kiegészítik -a komplex sorozatát vér fehérje, amelynek hatását “kiegészíti” a munka antitesteket. Komplement elpusztítja a baktériumokat, gyárt gyulladás, és szabályozza immunreakciók.

komplement kaszkád -a pontos az események sorozata, általában által kiváltott antigén-antitest komplexek, amelyben minden egyes eleme a komplement rendszer aktiválása viszont.

citokinek -powerful vegyi anyagok kiválasztódik a sejtek, amelyek lehetővé teszik a szervezet sejtjei kommunikálni egymással. Citokinek közé tartoznak limfokinek által termelt limfociták és monokineket által termelt monociták és a makrofágok.

dendritikus sejt -an immunsejtek erősen elágazó kiterjesztések fordul elő, hogy a limfoid szövetekben, beborítja mikrobák, és serkenti a T-sejtek megjelenítésével az idegen antigéneket a mikrobák a felületen.

DNS (dezoxiribonukleinsav) -A hosszú molekula található a sejtmagba. Molekulák DNS hordozza a sejt genetikai információt.

enzim -a által termelt fehérje élő sejteket, amely elősegíti a kémiai folyamatok az élet anélkül, hogy önmaga megváltoztatnák.

eozinofil -a fehérvérsejtek granulátumot tartalmazó tele van vegyszerekkel káros paraziták és enzimeket, amelyek befolyásolják a gyulladásos reakciókat.

hámsejtek sejtekben teszik ki a hám, a borítás a belső és külső szerv felületeken.

gomba -a osztályának tagja viszonylag kezdetleges növényi szervezetekre. Gombák közé gombák, élesztők, rozsdák, penészgombák és Smuts.

gén -a egység a genetikai anyag (DNS) örökölt egy szülő, amely ellenőrzi sajátosságait. Gének szállítására kódolt irányban sejt használ, hogy a specifikus fehérjék specifikus funkciókat ellátó.

genom -a teljes génkészlet egy személy, vagy bármely más élő dolog.

graft kilökődés -an elleni immunválasz átültetett szövetet.

graft-versus-host betegség -a életveszélyes reakció, amelyben az átültetett sejtek megtámadják a szövetekben a címzett.

granulátum -a membránhoz kötött organelle (speciális rész) sejteken belül, ahol a fehérjék előtt tárolt váladék.

granulocita -a fagocita fehérvérsejt töltött szemcsék. Neutrofilek, eozinofilek, bazofilek, és a hízósejtek példák a granulociták.

növekedési faktorok -Vegyszerek kiválasztódik a sejtek, amelyek serkentik proliferációját vagy változtatásokat a fizikai tulajdonságai más sejtek.

helper T-sejtek (Th-sejtek) -a részhalmaza T-sejtek hordozzák a CD4 felszíni marker, és nélkülözhetetlenek a bekapcsolásával ellenanyag-termelésre, aktiváló citotoxikus T-sejtek, és a kiváltó sok más immun funkciókat.

hepatitis -az neve több okozó vírusok májbetegségek. Ezek a vírusok közé tartoznak a hepatitis A, hepatitis B, és a hepatitis C

hisztokompatibilitási tesztelése -a vizsgálat előtt végzett transzplantáció műveletek találni a donor, akinek MHC molekulák hasonló a címzett; csökkenti az erejét transzplantációs kilökődés.

HIV (humán immunhiány vírus) -A vírus okozza az AIDS.

humán leukocita antigén (HLA) -A fehérje felületén az emberi sejtek, amely azonosítja a sejtek, mint “saját” és, mint az MHC antigének, végez alapvető szerepeket immunválaszokat. HLAS használják laboratóriumi vizsgálatok annak meghatározására, hogy egy személy szöveteiben összeegyeztethető másik személy, és fel lehet használni a transzplantációt. HLAS az emberi megfelelője MHC antigének; ezek által kódolt MHC gének.

immunválasz -reaction az immunrendszer idegen anyagokkal. Bár a normális immunválasz célja, hogy megvédje a testet a patogének, immunológiai diszreguláció károsíthatja a normál sejtek és szövetek, mint abban az esetben az autoimmun betegségek.

immunglobulin -on egy család nagy fehérje molekulák, más néven antitestek által termelt érett B-sejtek (plazmasejtek).

immunszuppresszív -képes csökkentésének immunválaszokat.

gyulladás -an immunrendszer reakciója “idegen” betolakodók, mint a mikrobák vagy allergének. A tünetek közé tartoznak a bőrpír, duzzanat, fájdalom, vagy hő hatásának.

gyulladásos válasz -redness, melegség és duzzanat válaszként termelt fertőzés A megnövekedett véráramlás, és a beáramló immunsejtek és váladékok.

veleszületett -an az immunrendszer működésére, ami velünk született, és biztosítja egy minden célra elleni védelem invázió a mikrobák.

interferon -a sejtjei által termelt fehérjét, amely serkenti antivírus immunválaszok vagy megváltoztatja a fizikai tulajdonságait az immunsejtek.

interleukin -a főcsoport lymphokinek és monokineket.

nyirok -a átlátszó, enyhén sárga folyadék, amely hordozza a limfociták, fürdik a test szöveteiben, és csatornába a nyirokerek.

nyirokcsomó -a kis bab alakú szerv, az immunrendszer, széles körben terjesztették a test és a kapcsolatot nyirokerek. Nyirokcsomók helyőrségek a B- és T-sejtek, dendritikus sejtek, makrofágok, és más típusú immunsejtek.

nyirokerek -a bodywide hálózat a csatornák, hasonlóan a vérerek, amely szállítja a nyirok, hogy az immun-szervek és a véráramba.

limfocita -a kis fehérvérsejt termelődik a limfoid szervekben és nélkülözhetetlen az immunrendszer védekezőképességét. B-sejtek, T-sejtek és NK T-sejtek a limfociták.

nyirokszervek -an szerve az immunrendszert, ahol a limfociták fejleszteni és összejön. Ezek a szervek közé tartozik a csontvelő, a csecsemőmirigy, nyirokcsomók, a lép és a különféle egyéb klaszterek limfoid szövet. Erek és a nyirokerek is limfoid szervekben.

lymphokinek -powerful vegyi anyagok kiválasztódik limfociták. Ezek a molekulák segítenek közvetlen és szabályozzák a immunválaszt.

makrofág -A nagy és sokoldalú immunsejtek, hogy felfalja a támadó kórokozókkal és egyéb betolakodóktól. A makrofágok stimulálják más immunsejtek azáltal, hogy a kis darab a betolakodókat.

fő hisztokompatibilitási komplex (MHC) -A csoport gének, amely szabályozza több szempontból az immunválaszt. MHC gének kódja “én” markerek összes testi sejt.

hízósejtek -a granulocita talált szövetben. A tartalma hízósejtek, együtt azokkal a bazofilek, felelős az allergia tüneteinek.

memória sejtek -a részhalmaza T-sejtek és B-sejtek, amelyek ki vannak téve a antigéneket és ezután reagálni könnyebben, amikor az immunrendszer találkozik ugyanezen antigének újra.

mikroba vagy mikroorganizmus -a mikroszkopikus élő organizmus. A példák közé tartoznak a baktériumok, protozoonok, és néhány gombák és paraziták. A vírusok is nevezik mikrobák.

molekula -a legkevesebb egy adott vegyi anyag. Nagy molekulák, mint például a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, és nukleinsavak építőkövei egy sejt és egy gén határozza meg, hogy minden egyes molekula keletkezik.

monoklonális antitest -an által termelt antitest egyetlen B-sejt, vagy annak azonos utód, amely specifikus egy adott antigénre. A monoklonális antitesteket használnak kutatási eszközként való kötődés specifikus fehérje molekulák és felbecsülhetetlen kutatás, az orvostudomány és az ipar.

monocita -A nagy fagocita fehérvérsejt, amely, ha belép szövet alakul a makrofágok.

monokineket -powerful vegyi anyagok kiválasztódik monociták és makrofágok. Ezek a molekulák segítenek közvetlen és szabályozzák a immunválaszt.

a természetes killer (NK) sejt -a nagy szemcse-tartalmú limfocita, amely felismeri és megöli a sejteket hiányzik saját antigének. Ezek a sejtek “célfelismerés molekulák különböznek a T-sejtek.

NK T sejt -a T sejt, amely néhány jellemzőjét az NK sejtek. Ez termel nagy mennyiségű citokin stimulálva, és aktiválja zsíros (lipidek) kötött nem-MHC molekulákat CD1d.

neutrofil -A fehérvérsejt, amely bőséges és fontos fagocita.

szerv -a testrész, amelyek egy meghatározott funkciót, mint például a tüdőbe.

szervezet -an egyéni élőlény, amely egy vagy több sejt.

parazita -a növény vagy állat, hogy él, növekszik, és táplálkozik, vagy pedig egy másik élő szervezetbe.

passzív immunitás -immunity átadásából keletkező ellenanyagok vagy antiszérum másik személy által készített.

kórokozó -a betegséget okozó organizmus vagy vírus.

fagocita -A nagy fehérvérsejt, amely hozzájárul az immunrendszer védekező az emésztőrendszerbe mikrobák vagy más sejtek és idegen részecskéket.

fagocitózis -process, amellyel az egyik sejt elnyeli a másik sejt vagy nagy részecske.

plazma sejt -a nagy antitest-termelő sejt alakul ki a B-sejteket.

vérlemezke -a celluláris töredék kritikus véralvadásban és elzárja a sebeket.

szérum -A tiszta folyadék, amely elválasztja a vérből, ha hagyjuk megalvadni. Ez a folyadék tartalmazza a antitestek, amelyek jelen voltak a teljes vérből.

lépet -a nyirokszervek a hasüregbe, amely egy fontos központja az immunrendszer tevékenységét.

őssejt -an éretlen sejt, amelyből más sejtek származnak. Csontvelő gazdag a fajta őssejtek válnak speciális vérsejtek.

T-sejt vagy T-limfocita -a kis fehérvérsejt, amely felismeri antigén fragmenseket kötve sejtfelületeken specializált ellenanyag-szerű receptorokkal. “T” a csecsemőmirigy, ahol a T-sejtek fejleszteni, és megszerezni a receptorokhoz.

T-sejt-receptor–komplex fehérjemolekula felületén a T-sejtek, amely felismeri bit idegen antigén kötődik a saját MHC-molekulákhoz.

szöveti -a csoport hasonló sejtek csatlakozott ugyanazt a funkciót.

szövettipizálás -Lásd hisztokompatibilitási tesztelés.

tolerancia -a állapotában immun nonresponsiveness egy adott antigénnel vagy csoport antigének.

Toll-szerű receptor (TLR) -a család fehérjék fontos az elsővonalbeli immunvédelemben ellen mikrobák.

mandulák és orrpolip -prominent ovális tömegek limfoid szövetek mindkét oldalán a torok.

toxin -an ügynök termelt növények és baktériumok, általában nagyon káros sejteket.

vakcina -a készítmény, amely serkenti immunválaszt, amely megelőzheti egy fertőzés vagy hozzon létre rezisztenciát fertőzés. Vakcinák nem okoz betegséget.

vénás -a véredények, hogy hordozza a vért a szív a test szöveteiben.

vírus -a részecske, amely egy darab genetikai anyag-RNS vagy DNS-körülvéve egy fehérje kabát. A vírusok szaporodnak csak élő sejtekben.