Imodium: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Imodium?

Imodium kezelésére használják hasmenés. Imodium is használják, hogy csökkentik a széklet az emberek, akik egy ileostomia (elterelése a bél egy sebészeti nyílás a gyomorban).

Imodium is fel lehet használni más célokra nem szereplő gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Imodium ha allergiás a loperamid, vagy ha van széklete, hogy véres, fekete, vagy kátrányos, vagy ha hasmenése van, ez okozta vesz egy antibiotikum.

Fontos információ

Meghozatala előtt Imodium, értesítse orvosát, ha lázas, nyálka a székletben, a kórtörténetében májbetegség, vagy ha szed egy antibiotikum.

Igyál sok folyadékot, amíg szedi Imodium. Ez eltarthat akár 48 órán figyelembe Imodium mielőtt a tünetek javulnak. Tartsa a gyógyszert, ahogy irányította, és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak, miután a 10 napos kezelés.

Imodium károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Ne használja Imodium ha allergiás a loperamid, vagy ha

A gyógyszer szedése előtt

széklet, amelyek véres, fekete vagy kátrányos; vagy

ha hasmenése van, amely által okozott vesz egy antibiotikum.

Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha az biztonságos az Ön számára, hogy Imodium ha

láz

nyálka a székletben

ha szed egy antibiotikum.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy az Imodium károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert. A loperamid bejut az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Akkor nem szoptathat használata közben Imodium. Ne adja ezt a gyógyszert, hogy a gyermek az orvos utasítása nélkül.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Használja Imodium utasításait pontosan a címkén, vagy ahogy azt az orvos által előírt. Ne használjon nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Vegyünk Imodium egy teli pohár vízzel. Igyál több vizet, amíg szedi ezt a gyógyszert, hogy a szerzés kiszáradt.

Imodium általában vett az első jele a hasmenés, és újra, ha a hasmenés jön vissza. Az első adag Imodium általában kétszer annyi, mint a következő adagot. Ne szedje ezt a gyógyszert több mint 3-szor 24 óra nélkül az orvos tanácsát.

Az Imodium rágótabletta kell megrágni lenyelés előtt.

Rázza az orális szuszpenzió (folyadék) jól csak mielőtt mérni az adagot. Mérjük meg a folyadék egy speciális dózis kanál vagy orvostudományi pohár, nem egy szabályos táblázat kanállal. Ha nincs egy adag mérőeszköz, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Imodium A-D Liquid és New Immodium A-D Liquid tartalmaz két különböző erősségű loperamid. Ha váltani használ egy márka a másikkal, kövesse az adagolási utasításokat. Imodium A-D folyadék szintén tartalmaz kis mennyiségű alkoholt, de az új Imodium A-D folyadék nem.

Ez eltarthat akár 48 órán keresztül, mielőtt a tünetek javulnak. Tartsa a gyógyszert, ahogy irányította, és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak, miután a 10 napos kezelés.

Store Imodium szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Ne hagyja, hogy a folyadék formájában a gyógyszert, hogy fagyassza be.

Mivel Imodium vesszük szükség, akkor nem lehet egy adagolási ütemtervet. Ha szed gyógyszert rendszeresen, vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Hogyan kell Imodium?

Túladagolás tünetei lehetnek szédülés, álmosság, vizelés szokásosnál kevesebb, súlyos hasi görcsök vagy puffadás, hányás.

Imodium károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Ne váljanak a túlhevült vagy dehidratált edzés közben és meleg időben. Kövesse az orvos utasításait, hogy milyen típusú és mennyiségű folyadékot kell inni.

Antibiotikum gyógyszerek is okozhat hasmenést, ami jele lehet egy új fertőzés. Ha szed egy antibiotikum és hasmenése van, hogy vizes, vagy véres, forduljon orvoshoz. Ne használja Imodium megállítani a hasmenést, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Imodium: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások

hasi fájdalom vagy puffadás

a folyamatban lévő vagy súlyosbodó hasmenés

hasmenés azaz vizes vagy véres; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Kevésbé súlyos Imodium mellékhatások a következők lehetnek

szédülés

álmosság, fáradtságérzés

székrekedés

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

enyhe hasi fájdalom; vagy

Mi történik, ha túladagolás?

enyhe bőrkiütés vagy viszketés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mit kell elkerülni?

Meghozatala előtt Imodium tájékoztassa kezelőorvosát minden egyéb gyógyszerről, amit használ, különösen saquinavir (Invirase).

Ez a lista nem teljes, és más gyógyszerek kölcsönhatásba Imodium. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Imodium mellékhatások

5.02.2012-04-18, 03:18:46

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Utazók hasmenése ciprofloxacin, Bactrim, sulfamethoxazole / trimetoprim loperamid, Xifaxan

Hasmenés, krónikus loperamid, Pepto-Bismol, bizmut-szubszalicilát, Imodium A-D, Kaopectate, hasmenés elleni

Hasmenés, akut loperamid, Imodium A-D, hasmenés elleni, Imodium Multi-tüneteiket, loperamid / szimetikon, Imotil

Hasmenés loperamid, Lomotil, Florastor, Acidophilus, atropin / difenoxilát, lactobacillus acidophilus

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Imodium?

Imodium (loperamid)