indometacin (rektális) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Ember, aki használja ezt a gyógyszert hosszú ideig is lehet nagyobb a kockázata.

Ez a gyógyszer okozhat vérzést a gyomorban vagy a belekben. Ezek a problémák történhet figyelmeztetés nélkül. Ez nagyobb valószínűséggel, ha volt gyomorfekélye a múltban, ha dohányzik, vagy iszik alkoholt rendszeresen, több mint 60 éves, a rossz egészségi, vagy használ bizonyos más gyógyszereket (mint például egy szteroid gyógyszert vagy a vér vékonyabb).

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő a gyógyszeres kezelés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: hólyagosodás, leválás, lazítás a bőr, hidegrázás, köhögés, hasmenés, láz, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, torokfájás; sebek, fekélyek, fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Néhány lehetséges figyelmeztető jelek a súlyos mellékhatások, amelyek során fordulhat elő a gyógyszeres kezelés lehetnek fekete, kátrányos széklet, csökkent vizeletmennyiség, súlyos hasi fájdalom, bőrkiütés, az arc, az ujjak, a lábak, vagy a lábszár, szokatlan vérzés vagy véraláfutás ; szokatlan súlygyarapodás; vérhányás vagy anyagot, amely úgy néz ki, mint a zacc, vagy sárga bőr vagy a szemek. Emellett jeleit súlyos szív problémák léphetnek fel, mint például a mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, kipirulás vagy szokatlan meleg a bőr, gyengeség, vagy akadozó beszéd. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

Ez a gyógyszer is okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Bár ez a ritka, gyakrabban fordul elő azoknál a betegeknél, akik allergiásak az aszpirin vagy bármely, a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok). Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. A legsúlyosabb jelei E reakció nagyon gyors vagy szabálytalan légzés, levegő után kapkodott, nehézlégzés vagy ájulás. Egyéb tünetek lehetnek változások színe a bőr az arcon, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus; méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, és a táskák vagy duzzanat a szemhéj vagy a szem körül. Ha ezek a hatások jelentkeznek, forduljon sürgősségi segítség egyszerre.

A gyógyszer használata az elmúlt néhány hónapban a terhesség is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Még ha használt lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Mielőtt bármilyen sebészeti vagy orvosi vizsgálatokat, közölje orvosával, hogy használja ezt a gyógyszert. Szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a kezelést egy darabig, vagy meg kell változtatni, hogy egy másik nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt eljárást.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők ..