influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcina

a kormány jóváhagyja az influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcinával

A jóváhagyás időpontja: szeptember 15, 2009; Cégek: CSL Limited, Novartis Vaccines and Diagnostics Limited, a Sanofi Pasteur, Inc. MedImmune LLC; Kezelés: megelőzése (H1N1) 2009 vírus

Az előzetes adatok alapján a felnőttektől résztvevő több klinikai vizsgálatokban, a 2009-es H1N1 vakcinák indukálnak robusztus immunválaszt a legtöbb egészséges felnőtt nyolc és 10 napon belül egyetlen dózis, mint ahogyan azt a szezonális influenza elleni vakcina.

Klinikai vizsgálatok folynak nyújt további információt az optimális adag gyermekeknél. Az adagolási javaslat lesznek frissítve, ha jelzi megállapításai ezen tanulmányok. Az eredmények várhatók a közeljövőben.

Mi az influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcina?

Csakúgy, mint a szezonális influenza vakcinák, a 2009-es H1N1 vakcinák kerülnek elő a készítményeket, amelyek tartalmaznak a thimerosal, a higanyt tartalmazó tartósítószert, és a készítmények, amelyek nem tartalmaznak a thimerosal.

A súlyos vagy életveszélyes allergiás a tyúktojás, vagy bármely más anyag a vakcina, nem kell oltani.

A folyamatban lévő klinikai vizsgálatok során a vakcina jól tolerálták. Lehetséges mellékhatások a H1N1 vakcinák várhatóan hasonlóak a szezonális influenza vakcinák.

A beadott vakcina a leggyakoribb mellékhatás a fájdalom az injekció helyén. Egyéb mellékhatások lehetnek enyhe láz, izomfájdalmak, és fáradtság után néhány nappal a beoltás után. Az orrspray vakcina a leggyakoribb mellékhatások közé tartozik orrfolyás vagy orrdugulás, minden korosztály számára, a torokgyulladás felnőtteknél, és – a gyermekek 2-6 éves – láz.

Hogyan kapom meg az influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcina?

Influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina inaktivált influenzavírus vakcinával aktív immunizálására javallt személyek korosztály 18 éves és idősebb influenza elleni által okozott betegségek (H1N1) 2009 vírus.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a védőoltási rend az alábbiak szerint

Felnőttek 18 éves és idősebb

Influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina egy inaktivált vakcina, amely nem okoz az influenza, hanem stimulálja az immunrendszert, hogy antitesteket termelnek.

Influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina, steril szuszpenzió intramuszkuláris injekció szállítjuk két előadást

Influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina nem alkalmazható olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a tojás vagy csirke fehérje, neomicint vagy polymixin, vagy életveszélyes reakció az előző influenza elleni védőoltást.

Ha Guillain-Barré szindróma (GBS) történt 6 héten belül a korábbi influenza elleni oltás, a döntést, hogy az influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcinával kell alapulnia gondosan mérlegelni kell a lehetséges előnyöket és kockázatokat.

Csökkent immunitású személyek esetleg egy csökkent immunválaszt influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcinával.

Ne keverje az influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina más vakcinával azonos fecskendőben vagy injekciós üvegben.

Immunszuppresszív terápia csökkentheti az immunválaszt influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcinával.

Biztonságát és hatékonyságát influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina még nem állapították meg terhes nők, szoptatós anyák, illetve a személyek kevesebb, mint 18 éves.

A leggyakoribb (= 10%) a helyi (az injekció beadásának helyén) mellékhatások az érzékenység, fájdalom, bőrpír és duzzanat. A leggyakoribb (= 10%) szisztémás mellékhatás a fejfájás, rossz közérzet, és izomfájdalmak.

Bármilyen súlyos vagy szokatlan mellékhatást jelenteni kell az egészségügyi szolgáltató.

Jelenteni feltételezett mellékhatásról, kapcsolati VAERS a 822-7967 és www.vaers.hhs.gov.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Influenza profilaxis Tamiflu, amantadin Fluzone, Fluvirin oszeltamivir, Afluria, Fluzone nagydózisú, Symmetrel, rimantadine, influenzavírus-vakcina, inaktivált, Fluarix, zanamivirt

Adagolás és hatáserőssége

Sertésinfluenza Tamiflu oszeltamivir, zanamivirt, Relenza influenza vírus vakcina, H1N1, inaktivált

Fontos információ

Milyen más gyógyszerek befolyásolják influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcina?

Mielőtt megkapta influenza A (H1N1) 2009 monovalens vakcinával

Influenza A (H1N1) 2009 vegyértékű vakcina mellékhatásai

influenzavírus-vakcina, H1N1, inaktivált