influenzavírus vakcinával, élő (orron keresztül) leírása és márkanevek

Influenzavírus-vakcina megelőzésére használják fertőzés az influenza vírusok. A vakcina hatására a szervezet a saját védelmét (antitesteket) a betegség ellen.

Sok féle influenzavírusok, de nem minden problémát okozhat az adott évben. Ezért, mielőtt az influenza vakcina előállításának minden évben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az egyesült államokbeli és kanadai Public Health Services, hogy melyik vírus Legvalószínûbb influenzafertőzésének abban az évben. Az antigének, melyek anyagok okoznak védő antitestek keletkezhetnek, mert ezek a vírusok szerepelnek a influenza vakcina. Általában, az Egyesült Államokban és Kanadában használja ugyanazt influenza vakcina, azonban nincs szükség erre.

Szükséges, hogy kap egy influenza vakcina minden évben, mivel az influenza fertőzések általában az okozza, különböző vírusok és a védelem által szerzett vakcina rövidebb ideig tart, mint egy év.

Az influenza vírus fertőzés a torokban, hörgőkben, és a tüdőben. Influenza fertőzés lázat, hidegrázást, köhögés, fejfájás, izomfájdalom, és fájdalom a hát, karok, és lábak. Ezen felül, a felnőttek és a gyermekek legyengült más betegségek vagy, és a személyek 50 éves és idősebb, akkor is, ha azok egészségesek, lehet, hogy egy sokkal komolyabb betegség, lehet, hogy kell kezelni a kórházban. Minden évben több ezer ember hal meg az influenza fertőzés.

A legjobb módja annak, hogy segít megelőzni a madárinfluenza-fertőzés, hogy kap egy influenza elleni oltás minden évben, általában november elején. Az immunizálás (kapok egy vakcina) influenza elleni jóváhagyták csecsemők 6 hónapos kortól, minden gyermek, és az összes felnőttet.

Ez a vakcina beadható csak vagy felügyelete alatt az orvos vagy más egészségügyi szakember.

Megoldás Spray

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Allergia

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Pediatric

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

geriátriai

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát nazális influenza vírus vakcina gyermekeknél 2 éves és idősebb. Azonban ez a vakcina nem javallt gyermekek 2 évnél fiatalabb életkor.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Fiatalabb gyermekek, mint 5 éves kor egy vagy több epizód zihálás az elmúlt évben lehet fokozott a zihálás, miután megkapta az oltást

egyéb kölcsönhatások

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását nazális influenza vírus vakcina felnőttek 50 éves és idősebb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Egyéb egészségügyi problémák

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem ezt a vakcinát, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják orrspray.

Használja az orrspray csak az orrát. Nem kap semmilyen belőle a szemébe vagy a bőrére. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal.

Használata előtt az orrspray, óvatosan fújja ki az orrát, hogy törölje az orrát.

Gyermekek 2-8 éves korig, akik nem kapták meg az orr vakcina előtt meg kell kapnia, 2 adag legalább 1 hónapos különbséggel.

Ez a vakcina jön egy betegtájékoztató betéttel. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy a gyermek visszatér az orvos irodájában a megfelelő időben, a második adagot. Feltétlenül tájékoztassa orvosát az esetleges mellékhatások fordulnak elő, amikor már megkapta ezt a vakcinát.

Ez a vakcina nem adható gyermekeknek és tizenéveseknek (2-17 éves korig), akik szintén használják aszpirint vagy bármilyen gyógyszer, amely az aszpirin (pl Aggrenox®, Ecotrin®, Excedrin®, Soma Compound, és sok hideg gyógyszerek) . Továbbá, a gyermekek és a tizenévesek nem adható acetilszalicilsav 4 hét után kapok FluMist® vagy FluMist® quadrivalens, hacsak orvosa másképp nem rendeli.

Alatti gyermekek 2 éves korig általában nem adják az influenza elleni vakcina orrspray. A kisgyermekek, akiknek szükségük van az influenza elleni vakcina általában adják az influenza vakcina beadása (a felvétel).

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség, miután megkapta az oltást.

Az orr köd vakcina (FluMist® vagy FluMist® quadrivalens) tartalmaz élő vírust. Kerülni kell az érintkezést az emberek, akik a beteg, vagy fokozott a fertőzés után Ön vagy gyermeke megkapja ezt a vakcinát. Beszéljen orvosával erről, ha aggályai.

Influenza vírus vakcina nem kezeli az influenza tünetei, ha már van a vírus. Továbbá, ez a vakcina nem véd meg minden személy megkapja a vakcinát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

1976-ban a száma, akik megkapták a “sertés influenza” influenza vakcina kifejlesztett Guillain-Barré szindróma (GBS), ami egy olyan betegség, amely okozhat bénulást. A legtöbb ezek az emberek több mint 25 éves. Bár csak 10-ből minden egymillió ember, akik a vakcina valójában egy GBS, ez a szám 6-szor nagyobb, mint az általában várható lett volna. A legtöbb ember, aki kapott GBS teljesen felépült.

Feltételezzük, hogy a “sertésinfluenza” vírus benne van az 1976 vakcina okozta a problémát, de ez nem bizonyított. Azóta a “sertés influenza” vírus nem használták az influenza elleni vakcinák, és nem volt megismétlődik GBS hogy járt influenza védőoltást.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.