INTELENCE

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Használja a Intelence

Farmakológiai osztály: Nem-nukleozid reverz transzkriptáz inhibitor

Etravirin nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS, azonban ez segít megőrizni a HIV-vírus szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassú a megsemmisítése az immunrendszert. Ez segíthet késleltetni néhány kapcsolatos problémák AIDS vagy HIV-betegség. Etravirin nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Azok, akik ezt a gyógyszert továbbra is, hogy más kapcsolódó problémák AIDS vagy HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használja etravirin gyermekeknél nem javasolt 6 évnél fiatalabb életkor. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát etravirinnel az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a betegek adagja segítségével etravirinre.

Használata előtt Intelence

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Fontos, hogy ezt a gyógyszert más gyógyszerekkel együtt a HIV. Ügyeljen arra, hogy az összes gyógyszert az orvos rendelt, és hogy azokat a megfelelő időben. Ha segítségre van szüksége a legmegfelelőbb időpontok megtervezéséhez bevenni a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Ez a legjobb, hogy etravirinre étkezés után.

A tablettát egészben egy folyadékkal, például vízzel. Ne rágja meg. Ha Ön vagy gyermeke nem tudja lenyelni a tablettát egészben, akkor oldjuk fel egy pohár egy kis mennyiségű vizet. Ön is hozzá több vizet, narancslé, vagy tejet, hogy könnyebben vegye. Ne használjon grapefruitlé, vagy meleg vagy szénsavas italokat. Ügyeljen arra, hogy igyon, vagy lenyelni az egész keveréket azonnal. Ezután újratölteni a pohár vízzel, narancslé, vagy tejet és inni úgy, hogy sem a gyógyszer maradt az üveg ..

Mindaddig szedje etravirinnel a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha Ön vagy gyermeke jobban érzi magát. Ne változtassa meg az összeget, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával ..

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot ..

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha már több mint 6 óra óta hiányzott az utolsó adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata Intelence

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha elkezdi a HIV gyógyszerek, az immunrendszer kaphat erősebb. Ha bizonyos fertőzések, például tüdőgyulladás vagy a tuberkulózis, az Ön vagy gyermeke esetleg új tünetek, amikor a szervezet megpróbálja a harcot velük. Ha ez történik, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több a következő tünetek: hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőrön, viszketés, ízületi vagy izomfájdalom, kiütés, bőrpír elváltozások, torokfájás , vagy sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén, vagy veszteséget a zsír a lábak, karok és az arc .

Ez a gyógyszer nem fogja Önt attól, hogy a HIV, hogy a partnere szex közben. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Ne ossza tűt senkivel.

Óvintézkedések használat közben Intelence

Ne vegyen be semmilyen más gyógyszert ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények. Ehhez fokozhatja a mellékhatások származó etravirinre.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Intelence Side Effects

Intelence (etravirin)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

HIV fertőzés Truvada Atripla, Stribild Viread, Norvir Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, a tenofovir, Kaletra raltegravir Epivir, ritonavir, Epzicom Sustiva, efavirenz, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen