intenzív inzulinkezelés: szoros vércukorszint

Intenzív inzulinkezelés segít megelőzni a hosszú távú diabéteszes szövődmények. Tekintsük az előnyöket – és megérteni az elkötelezettség.

Ha az 1. típusú diabétesz – és néhány esetben, ha a 2. típusú cukorbetegség – intenzív inzulinkezelés lehet a kulcs a hosszú távú egészségét.

Ez az agresszív terápia nem könnyű, de az előnyök valódi. Ismerje meg, hogyan intenzív inzulinkezelés segít elérni kívánt vércukorszint és milyen intenzív inzulinkezelés követel meg. Akkor te és az egészségügyi team tudja dönteni, hogy az intenzív inzulinkezelés a legjobb megközelítés az Ön számára.

Intenzív inzulinkezelés agresszív kezelési megközelítés célja, hogy szabályozza a vércukorszintet. Intenzív inzulinkezelés szigorú ellenőrzésére vércukorszint és többszöri adag inzulint.

Szerencsére a kutatás folyamatban van az új módszereket kell ellenőrizni a vércukorszintjét, és az inzulin beadásának amelyek megkönnyítik és csökkenti a kockázatot az intenzív inzulinkezelés. Az egyik ilyen módszer a zártláncú inzulin adagoló rendszer, amely kombinálja a folyamatos vércukorszint ellenőrzés inzulin pumpával.

Ha úgy dönt, hogy megpróbálja az intenzív inzulinkezelés, akkor működni orvosával tudjuk állítani a különböző célokat. Ideális esetben ez azt jelenti,

Intenzív inzulin terápia megelőzésére vagy lassítani a hosszú távú diabéteszes szövődmények.

Több tanulmány azt mutatja, hogy az intenzív inzulinkezelés is

És ez még nem minden jó hír. Intenzív inzulinkezelés fokozhatja az energia, és segít jobban érzi magát általában.

Ahhoz, hogy szoros vércukorszint intenzív inzulinkezelés, követnie kell a szigorú kezelési.

Szükséged lesz gyakrabban adag inzulin. Szükség lehet egy injekciót rövid hatástartamú inzulin minden étkezés előtt és injekciót közepes vagy hosszú hatású inzulin, mielőtt ágyba.

Vagy dönthet úgy, hogy használja inzulinpumpa, amely mentesít inzulint a szervezetben egy műanyag cső alá a bőr a hasán. A pumpa folyamatos infúzió rövid hatású inzulin és a bolus – extra inzulin fedezésére várható vércukorszint emelkedését – étkezés előtt.

Intenzív inzulinkezelés vezethet

Alacsony vércukorszint. Ha van szoros vércukor szintet, bármilyen változás a napi rutin – mint például a szokásosnál több testmozgást végez, vagy nem eszik eleget, – okozhat az alacsony vércukorszint (hipoglikémia).

Legyen tisztában a korai jeleket és tüneteket, mint például a szorongás, izzadás és remegés, és gyorsan reagálni. Igyon egy pohár narancslé vagy szopogatni néhány darab kemény cukorkát. Orvosa javasolhatja hordozó szőlőcukor.

Intenzív inzulinkezelés ajánlott a legtöbb ember, akik 1-es típusú cukorbetegség és egyes emberek, akik a 2. típusú cukorbetegség -, de ez nem igaz, hogy mindenki számára.

Intenzív inzulinkezelés nem lehet az Ön számára, ha

Végső soron ez rajtad múlik, és az egészségügyi team, hogy eldöntse, az intenzív inzulinkezelés az Ön számára. Ez a döntés alapján kell a lehetséges kockázatok és előnyök terápia kínál az adott helyzetben.

keresse fel orvosát