interferon beta-1a (intramuscularisan, subcutan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember ideges, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét vizelet, tartós étvágytalanság, influenza-szerű tünetek, fejfájás, folyamatos hányás, általános rossz fáradtság vagy gyengeség, világos színű széklet, jobb felső hasi fájdalom vagy érzékenység, vagy sárga szem vagy bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer csökkentheti a számát a fehérvérsejtek a vérben. Ez növeli az esélyét, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma a vérben. Vérlemezkék szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer okozhat bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat az injekció helyén. Néhány betegnél alakultak bőrfertőzések vagy állandó depresszió (nekrózis) a bőr alá az injekció helyén. Forduljon orvosához, rögtön, ha azt észleli, depressziós vagy tagolt bőr, kék-zöld-fekete bőr elszíneződése, vagy fájdalom, bőrpír, vagy sloughing (peeling) a bőr.

Ez a gyógyszer gyakran okoz influenzaszerű reakció, az izomfájdalom, hidegrázás, láz, fejfájás, ízületi fájdalom és hányinger. Segítségével a lövés lefekvéskor lehetővé teszik, hogy átalussza a tüneteket. Orvosa, hogy vegyen egy gyógyszert, hogy segítsék a fájdalom vagy láz (pl, acetaminofen vagy ibuprofen). Gondosan kövesse orvosa utasításait, hogyan lehet megelőzni vagy kezelni ezeket a tüneteket.

Ez a gyógyszer tartalmaz albumin, ami jön emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett. Az Avonex® előretöltött autoinjektáló toll és előretöltött fecskendőben nem tartalmaznak albumin, amely származik adományozott emberi vér.

A védőkupakot az Avonex® előretöltött fecskendőben száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Mondja el orvosának, ha van egy latex allergia, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.