interstitialis cystitis betegség

Interstitialis cystitis (in-tur-STISH-ul sis-TIE-tis) – más néven fájdalmas hólyag szindróma – egy krónikus állapot, amelyben azt tapasztalja, hólyag nyomás, hólyag fájdalom és néha kismedencei fájdalom, kezdve enyhe diszkomfort vagy súlyos fájdalom.

A húgyhólyag egy üreges, izmos szerv, amely tárolja a vizeletet. A hólyag kitágul, amíg tele, majd jelzi az agy, hogy itt az ideje, hogy vizelni, keresztül kommunikál a kismedencei idegek. Ez teremti meg a vizelési ingert a legtöbb ember számára. Az interstitialis cystitis, ezek a jelek összekeverednek – úgy érzi, a vizelési inger gyakrabban és kisebb mennyiségű vizelet, mint a legtöbb ember.

Tünetek

Interstitialis cystitis leggyakrabban a nőket érinti, és egy hosszú távú hatása az életminőségre. Bár nincs kezelés, amely megbízhatóan megszünteti az interstitialis cystitis, gyógyszeres és egyéb terápiák is kínál enyhülést.

Fájdalom a medence, vagy a hüvely és a végbélnyílás a nők, vagy a herezacskó és a végbélnyílás férfiaknál (gát) .; Krónikus kismedencei fájdalom .; A tartós, sürgető vizelési inger .; Gyakori vizelés, gyakran kis mennyiségű, a nap és az éjszaka. A súlyos interstitialis cystitis vizel, ahányszor 60-szer egy nap .; Fájdalom vagy kellemetlen érzés, míg a hólyag megtelik, és megkönnyebbülés után vizelés .; Fájdalom közösülés során.

A húgyhólyag, vese, ureter és a húgycső teszik fel a húgyúti rendszer. Ha van intersticiális cystitis, a falak a hólyag lesz irritált és gyulladt (lásd jobbra), szemben azokkal a szokásos húgyhólyag (a képen balra).

A jelek és tünetek interstitialis cystitis változhat személy személy. Ha interstitialis cystitis, a tünetek is változnak az időben, rendszeresen bővül válaszul gyakori kiváltói, mint a menstruáció, ülés sokáig, a stressz, a testmozgás és a szexuális aktivitást.

Interstitialis cystitis jelek és tünetek közé

A szex. A nők diagnosztizálnak interstitialis cystitis gyakrabban, mint a férfiak. A férfiak közel azonos tüneteket azoknak interstitialis cystitis, de ők gyakrabban társult egy gyulladás a prosztata (prostatitis) .; Az életkor. A legtöbb ember a interstitialis cystitis diagnosztizált során a 30-as vagy régebbi .; Miután a krónikus fájdalom betegség. Interstitialis cystitis összefüggésben lehet, hogy egy másik krónikus fájdalom rendellenességek, mint például az irritábilis bél szindróma vagy fibromialgia.

A tünetek súlyossága miatt interstitialis cystitis gyakran változik, és egyes emberek tapasztalata időszakok, amelyek alatt a tünetek megszűnnek.

Csökkentett hólyag kapacitását. Interstitialis cystitis vezethet merevítő a fal a húgyhólyag és a csökkent húgyhólyag kapacitását, vagyis a húgyhólyag tartja kevesebb vizelet .; Alsó életminőséget. A gyakori vizelés és fájdalom zavarhatják a szociális tevékenység, munka és egyéb tevékenységek a mindennapi élet .; Szexuális intimitás problémát. A gyakori vizelés és fájdalom törzs a személyes kapcsolatok, és a szexuális intimitás gyakran érinti .; Érzelmi bajok. A krónikus fájdalom és a megszakított alvás járó interstitialis cystitis okozhat érzelmi stresszt és depresszióhoz vezethet.

Okoz

Bár jelei és tünetei interstitialis cystitis is hasonlítanak egy krónikus húgyúti fertőzés, vizelet kultúrák általában mentes a baktériumok. -However, A tünetek rosszabbodhatnak, ha egy személy az intersticiális cystitis kap egy húgyúti fertőzés.

Ha gondjai krónikus hólyag fájdalom vagy sürgető vizelési gyakoriság, forduljon orvosához.

A pontos okát interstitialis cystitis nem ismert, de valószínű, hogy sok tényező játszik itt szerepet. Például az emberek az intersticiális cystitis is hibás az a védő bélés (hám) a húgyhólyag. A szivárgás a hám engedélyezheti a mérgező anyagok a vizeletben hogy irritálják a hólyag falán.

Egyéb javasolt, de nem bizonyított tényezők, amelyek hozzájárulhatnak az interstitialis cystitis közé autoimmun reakció, az öröklődés, fertőzés vagy allergia.

Ezek a tényezők vannak társítva nagyobb a kockázata a interstitialis cystitis

Kockázati tényezők

Interstitialis cystitis vezethet számos szövődmény, többek

Írjon le minden tünet, amit tapasztal. Tartalmazza az összes tünet, akkor is, ha nem hiszem, ők kapcsolatos .; Készíts egy listát azokról gyógyszerek, vitaminok vagy egyéb kiegészítőket szed. Sok over-the-counter kiegészítők irritálhatják a húgyutakban. Szintén fontos megjegyezni, az adagok és milyen gyakran veszi a gyógyszert vagy kiegészítőket .; Van egy családtag vagy közeli barát veled. Előfordulhat, hogy a sok információ a látogatást, és nehéz lehet mindenre emlékezni .; Vegyünk egy jegyzettömböt, vagy egy elektronikus eszköz veled. Használd, hogy vegye figyelembe, fontos információkat a látogatás során .; Készítsünk egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát. Sorolja fel a legfontosabb kérdéseket először, abban az esetben, lejár az idő.

szövődmények

Lehet kérni, hogy tartsa a vizeletürítési napló néhány napig adatok rögzítésére, például milyen gyakran vizel, és mennyi és milyen folyadékot fogyaszt.

Lesz a tünetek végül elmegy ?; Milyen vizsgálatra is szükségem ?; Majd a változó a diéta segítséget a tünetek ?; Lehet, hogy a gyógyszert veszem lehet súlyosbító az állapotom ?; Vannak olyan gyógyszerek, amelyek elősegítené a tüneteim ?; Szükségem lesz műtét?

További vizsgálatok, akkor lehet hivatkozni, hogy a szakember a húgyúti betegségek (urológus) vagy húgyúti betegségek nőknél (urogynecologist).

Milyen gyakran érzi a vizelési ingert és kevés vagy semmilyen figyelmeztető ?; Úgy érzi a vizelési ingert, azonnal, miután vizelt ?; Szokott vizelni kevesebb, mint két óra után befejezte vizelés ?; Felébred éjjel vizelési ?; Van fájdalom vagy égető a húgyhólyagban ?; Úgy érzi, a fájdalom a has vagy a medence ?; Ön jelenleg szexuálisan aktív ?; Mennyit tünetei zavar téged?

Felkészülés a kinevezés

Ahhoz, hogy a legtöbbet a látogatás az orvos, készülni előre

Mert interstitialis cystitis, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Kórtörténet és a húgyhólyag napló. Orvosa fogja kérni, hogy írja le a tüneteket, és azt is kérheti, hogy tartsa meg a húgyhólyag napló, a felvétel hangerejének folyadékok iszik és a vizelet mennyisége adja át .; Kismedencei vizsgálat. Közben kismedencei vizsgálat, az orvos megvizsgálja a külső nemi szervek, hüvely és méhnyak és úgy érzi, a has, hogy értékelje a belső kismedencei szervek. Lehet, hogy orvosa megvizsgálja a végbélnyílás és a végbél .; Vizelet vizsgálat. A mintát a vizelet lesz elemezni bizonyíték a húgyúti fertőzés .; Kálium-érzékenységi vizsgálat. Ebben a vizsgálatban, az orvos helyezi két megoldás – a víz és a kálium-klorid – a húgyhólyagba, egyesével. Te kérték, hogy értékeljék skálán 0-5 a fájdalom és a sürgősséget érzi után oldatot cseppentve. Ha úgy érzi, észrevehetően nagyobb fájdalmat, vagy sürgős a kálium megoldás, mint a víz, az orvos diagnosztizálni interstitialis cystitis. Az emberek normális hólyag nem tudja megmondani a különbség a két megoldás .; Cisztoszkópia. A cystoscopia orvosa beszúr egy vékony csövet egy apró kamerát (cystoscope) a húgycsövön keresztül, amely lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy látni a bélés a húgyhólyag. Együtt cystoscopia, orvosa adja folyadék a húgyhólyagba, hogy az intézkedés a hólyag kapacitását. Orvosa ezt az eljárást, az úgynevezett hydrodistention, miután már elzsibbadt egy érzéstelenítő gyógyszert neked kényelmesebb .; Biopszia. Alatt cystoscopia altatásban, orvosa eltávolítása mintát szövet (biopszia) a húgyhólyag és a húgycső vizsgálatára a mikroszkóp alatt. Ennek célja, hogy ellenőrizze a hólyagrák és más ritka okai hólyag fájdalom.

Győződjön meg róla, hogy érti, amit az orvos mond. Ne habozzon, kérdezze meg orvosát, hogy ismételje meg információt, vagy kérjen fel további kérdéseket a pontosítás.

Nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, mint az ibuprofen (Advil, Motrin IB, mások) vagy a naproxen (Aleve), a fájdalom enyhítésére .; Triciklusos antidepresszánsok, például az amitriptilin vagy imipramin (Tofranil), hogy segítsen pihenni a húgyhólyag és a blokk fájdalom .; Antihisztaminok, mint a loratadin (Claritin, egyéb), ami csökkentheti a sürgető vizelési ingert és gyakoriságát, valamint enyhíti a tüneteket más .; Pentosan (Elmiron), amely jóváhagyta a Food and Drug Administration kifejezetten kezelésére interstitialis cystitis. Hogyan működik ismeretlen, de lehet visszaállítani a belső felületén a hólyag, amely megvédi a húgyhólyag falán származó anyagok a vizeletben, amely irritálhatja azt. Ez eltarthat 2-4 hónapig, mielőtt elkezdi érezni a fájdalmat, és akár hat hónapig tapasztalhatja vizelés gyakoriságát.

Légy kész válaszolni a kérdésekre orvosától. Lehetséges kérdések orvosához feltehető

Az alábbi hasznos lehet diagnosztizálásában interstitialis cystitis

Bőrön keresztüli elektromos ideg stimuláció (TENS). Több tíz, enyhe elektromos impulzusok enyhíti kismedencei fájdalom, és bizonyos esetekben, csökkenti a gyakori vizelés. TENS működhet növelve a vér áramlását a húgyhólyag, erősítve az izmokat, hogy segítsék a húgyhólyag vagy a kiváltó olyan anyagok, amelyek blokkolják a fájdalom. Elektromos vezetékek elhelyezni a hát alsó részén vagy éppen az ágyéki területen szállít elektromos impulzusok – az időtartam és gyakoriságát a kezelés attól függ, hogy mi működik a legjobban az Ön számára .; Szakrális stimuláció. A szakrális idegek elsődleges kapcsolat a gerincvelő és az idegek a húgyhólyagban. Ösztönzése ezen idegek csökkenthetik a sürgető vizelési járó interstitialis cystitis. A keresztcsonti ideg stimuláció, egy vékony drót mellett elhelyezett szakrális idegek szállít elektromos impulzusokat a hólyagot, hasonló ahhoz, amit a szívritmus csinál a szívnek. Ha az eljárás csökkenti a tüneteket, akkor egy állandó eszköz, sebészeti úton beültetett.

Vizsgálatok és diagnózis

Nem egyszerű kezelés létezik, hogy megszüntesse a jelei és tünetei interstitialis cystitis, és senki sem a kezelés működik mindenkinek. Akkor lehet, hogy megpróbál különböző kezelések vagy a gyógyulni, mielőtt megtalálja a megközelítés, amely enyhíti a tüneteket.

Fulguration. Ez a minimálisan invazív módszer magában behelyezését eszközök a húgycsövön keresztül éget fekélyek, amelyek jelen lehetnek az intersticiális cystitis .; Reszekció. Ez egy másik minimálisan invazív eljárás, amely magában foglalja a beillesztés eszközök a húgycsövön keresztül vágja körül kialakult fekélyek .; Húgyhólyag rosszabbodhatnak. Ebben az eljárásban a sebészek távolítsa el a sérült rész a húgyhólyag és cserélje ki egy darabot a vastagbél, de a fájdalom továbbra is és néhány ember kell üríteni a hólyagot egy katéter segítségével naponta többször.

Munka gyógytornász enyhítheti kismedencei fájdalom kapcsolódó izmok érzékenysége, korlátozó kötőszövet vagy izom rendellenességek a medencefenék.

Orális gyógyszerek, amelyek javítják a jelei és tünetei interstitialis cystitis közé

Kezelések és gyógyszerek

Ideg stimuláció technikák közé

Néhány ember észre átmeneti javulást követően a tünetek átesett hólyagtükrözés hólyaggal puffadás. Húgyhólyag puffadás a nyújtás a húgyhólyag vízzel vagy gáz. Az eljárást meg lehet ismételni a kezelést, ha a válasz hosszú élettartamú.

Étrendi változtatásokat. Megszüntetésére vagy csökkentésére élelmiszerek a diéta, amely potenciális húgyhólyag irritáló segíthet a fájdalom enyhítésére interstitialis cystitis. Közös húgyhólyag irritáló – az úgynevezett “négy Cs” – tartalmazza: szénsavas italok, koffein minden formában (beleértve a csokoládét), citrus termékek és élelmiszerek magas koncentrációban tartalmazó C-vitamin alkalmazása is, elkerülve a hasonló élelmiszerek, mint például a paradicsom, ecetes ételek, az alkohol és a fűszerek. A mesterséges édesítőszerek súlyosbíthatja a tüneteket egyesek .; Ha úgy gondolja, bizonyos élelmiszerek irritálhatja a hólyagot, próbálja megszüntetése őket a diéta. Visszaállíthatja őket egyesével, és figyelni, hogy valamelyikük, befolyásolja a tünetek .; Húgyhólyag képzés. Húgyhólyag képzés kiterjed időzített vizelés – megy a WC órája szerint nem várja, hogy szükség van, hogy menjen. Elkezdesz vizelési meghatározott időközönként, például félóránként – hogy van-e vagy sem. Akkor fokozatosan tovább vár között fürdőszoba látogatások. Alatt hólyag képzés, akkor megtanulják irányítani húgyúti sürgeti használatával relaxációs technikák, mint például a légzés lassan és mélyen, vagy zavaró magát egy másik tevékenység.

Életmód és a hazai jogorvoslati

A húgyhólyag instillation, az orvos helyezi a vényköteles gyógyszerek dimetilszulfoxid (Rimso-50) a húgyhólyagba keresztül egy vékony, hajlékony csövet (katéter) ki a húgycsövön keresztül. A megoldás néha keverhető más gyógyszerek, mint például a helyi érzéstelenítők, és továbbra is a húgyhólyagban 15 percig. Vizelni, hogy kiutasítja a megoldást.

Alternatív gyógyászat

Lehet kapni dimetilszulfoxid – más néven DMSO – kezelés heti hat-nyolc hét, majd a karbantartási kezelések szükség – mint például minden pár hét, legfeljebb egy évre.

Egy újabb megközelítése húgyhólyag cseppentés használ tartalmazó oldatban a gyógyszer lidokain, nátrium-hidrogén-karbonát, és vagy pentozán vagy heparin.

Az orvosok ritkán használják műtét kezelésére interstitialis cystitis mert részének vagy egészének eltávolítása a húgyhólyag nem enyhíti a fájdalmat, és ahhoz vezethet, hogy más szövődmények. Súlyos fájdalmakkal küzdő betegek, vagy azok, akiknek hólyag fér csak nagyon kis mennyiségű vizelet, lehetséges jelölt a műtétre, de általában csak egyéb kezelésre nem sikerült. Sebészeti lehetőségek közé

Megküzdés és támogatás

Alatt keresztcsonti ideg stimuláció, a sebészeti beültetett eszköz elektromos impulzusokat szállít az idegeket (szakrális idegek), amely szabályozza a húgyhólyag tevékenységet. Az egység kerül a bőr alá, a fenék, hogy hol a hátsó zsebében van egy nadrágot. Ezen a képen, a készülék látható ki, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban lássa a készüléket.

Vannak, akik a interstitialis cystitis találni tüneteiket ezekből stratégiák

További információ a interstitialis cystitis

További interstitialis cystitis

Étrendi változtatásokat. Megszüntetésére vagy csökkentésére élelmiszerek a diéta, amely potenciális húgyhólyag irritáló segíthet a fájdalom enyhítésére interstitialis cystitis. Közös húgyhólyag irritáló – az úgynevezett “négy Cs” – tartalmazza: szénsavas italok, koffein minden formában (beleértve a csokoládét), citrus termékek és élelmiszerek magas koncentrációban tartalmazó C-vitamin alkalmazása is, elkerülve a hasonló élelmiszerek, mint például a paradicsom, ecetes ételek, az alkohol és a fűszerek. A mesterséges édesítőszerek súlyosbíthatja a tüneteket néhány ember.

Ha úgy gondolja, bizonyos élelmiszerek irritálhatja a hólyagot, próbálja megszüntetése őket a diéta. Visszaállíthatja őket egyesével, és figyelni, hogy valamelyikük, befolyásolja a tünetek.

Ezek öngondoskodás intézkedések is segíthetnek

Két egymást kiegészítő és alternatív terápiák, amelyek némi reménnyel kecsegtet kezelésében interstitialis cystitis közé

Ezek a kezelések nem jól vizsgálták interstitialis cystitis, így biztos, hogy megvitassák a használatát ezeket a terápiákat orvosával.

Interstitialis cystitis is mélyreható káros hatással az életminőségre. Támogatás a család és a barátok is fontos, hanem azért, mert a feltétel egy húgyúti probléma, akkor lehet találni a téma nehéz megvitatni.

Keressen egy támogató orvos, aki aggódik az életminőséget, valamint a feltétel. Keressétek valaki, aki dolgozni, hogy segítsen enyhíteni a vizelési gyakoriság, sürgősség és a hólyag fájdalom.

Esetleg ezek is részesülnek csatlakoznak a támogató csoport. A támogató csoport nyújthat szimpatikus hallgat, és hasznos információkat. Kérje orvosa információt támogató csoportok, vagy nézze meg az interstitialis cystitis Egyesület az interneten.

Viseljen laza ruházatot. Kerüljük övek vagy ruhát, hogy gyakoroljon nyomást a has .; Csökkenti a stresszt. Próbálja módszerek, mint a vizualizáció és a biofeedback .; Ha dohányzik, hagyja abba. A dohányzás ronthatja bármilyen fájdalmas állapot, és a dohányzás hozzájárul a hólyagrák .; Gyakorlat. Egyszerű nyújtó gyakorlatok segíthetnek csökkenteni az interstitialis cystitis tüneteket.

Tünetek és kezelés

Irányított képekkel. Ez a fajta terápia alkalmaz megjelenítés és közvetlen javaslatokat képek felhasználása segít elképzelni gyógyítás, abban a reményben, hogy a test követi az elme javaslatokat .; Akupunktúra. Során egy akupunktúrás ülés, egy gyakorló helyek számos vékony tűket a bőr adott időpontokban a szervezetben. A hagyományos kínai orvoslás, pontosan elhelyezett akupunktúrás tűk fájdalom és más tünetek kiegyensúlyozását áramlását az életenergia. Western orvosok hajlamosak azt hinni, hogy az akupunktúra növeli aktivitását a szervezet természetes fájdalomcsillapító.

1

 1

)