invokana

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Használja a Invokana

Farmakológiai Osztály: Nátrium glükóz Co-Transporter 2 inhibitor

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását canagliflozin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát canagliflozin az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások (pl, alacsony vérnyomás, szédülés, szédülés, ájulás, vagy kiszáradás), ami szükségessé teheti óvatosan kapó betegeknél canagliflozin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Invokana

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Gondosan kövesse a speciális étkezési terv orvosához kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling a cukorbetegség, és segít a gyógyszer megfelelően működni. Mozogjon rendszeresen, és ellenőrizze, hogy a cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy ezt a gyógyszert szedi. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás fordulhat elő ezzel a gyógyszerrel. Ez gyakoribb, ha vesebetegségben szenved, az alacsony vérnyomás, vagy ha szed vizelethajtó (víz tabletta). Figyelembe rengeteg folyadékot minden nap segíthet. Igyál sok vizet edzés közben, vagy meleg időben. Kérdezze meg orvosát, ha súlyos hányinger, hányás, vagy hasmenés, hogy nem áll meg. Ez okozhatja, hogy elveszíti túl sok vizet.

Ez a gyógyszer okozhat hüvelyi gombás fertőzések a nők és a gombás fertőzések, a pénisz a férfiak. Ez gyakoribb azoknál a betegeknél, akiknek a kórtörténetében genitális gombafertőzés vagy a férfiak, akik nem körülmetélt. A nők is egy hüvelyi folyás, viszketés, vagy szaga. A férfiak lehetnek bőrpír, viszketés, duzzanat, vagy fájdalom a pénisz körüli, vagy a mentesítés erős szagú a pénisz. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a fenti tünetek bármelyikét.

Helyes használata Invokana

Súlyos allergiás reakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a csalánkiütés vagy hurkák, viszketés, bőrpír, légzési nehézség, vagy bőrkiütés.

Ez a gyógyszer okozhat hipoglikémiát (alacsony vércukorszintet). Ez sokkal gyakoribb, ha ezt a gyógyszert szedik együtt más cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek (pl, inzulin, glipizid vagy gliburid). A tünetek az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell az általuk okozott, hogy elájul. Az emberek úgy érzik különböző tünetek az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek általában már így kezelni gyorsan. Néhány tünet az alacsony vércukorszint közé viselkedés változásokat, amelyek hasonlítanak a részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, nehézség gondolkodás, álmosság, rendkívül erős éhség, a gyors szívverés, fejfájás, hogy folytassa, hányinger, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Beszéljen orvosával arról, hogyan kell kezelni az alacsony vércukorszintet.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a diabétesz gyógyszert, sokat eszik, vagy nem követi a diéta, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor. Néhány tünet a magas vércukorszint közé homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, a gyümölcs-szerű kellemetlen szájszag, gyakori és mennyiségű vizeletürítés, ketonok a vizeletben, étvágytalanság, hányinger vagy hányás, gyors és mély légzés, fáradtság, vagy szokatlan szomjúság. Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, és hívja ki orvosa utasításait.

Ez a gyógyszer okozhat magas káliumszint a vérben. Ne használjon gyógyszerek, táplálékkiegészítők, vagy sópótlók tartalmazó kálium, kivéve, ha ezt megbeszélte orvosával.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben Invokana

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Invokana Side Effects

Invokana (canagliflozin)

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin , Bydureon, Jardiance