inzulin (parenterális) leírása és márkanevek

Az inzulin egy a sok hormon, amely segít a test viszont a táplálék energiává. Továbbá, az inzulin segít az energia tárolására, hogy tudjuk használni később. Miután eszünk, inzulin működik okoz a cukor (glükóz), hogy menjen a véráramból a test sejtjeinek, hogy zsír-, cukor- és fehérje. Amikor több energiára van szükségük az étkezések között, az inzulin segít használni a zsírt, cukrot és fehérjét általunk tárolt. Ez független attól, hogy mi a magunk inzulin a hasnyálmirigyben vagy vegye injekcióval.

Diabetes mellitus (cukorbetegség) olyan állapot, amelyben a szervezet nem termel elegendő inzulint, hogy megfeleljen az igényeinek, vagy nem megfelelően használja az inzulint teszi. Inzulin hiányában a glükóz nem tud bejutni a szervezet sejtjei. Glükóz nélkül, a sejtek nem működnek megfelelően.

Allergia

Ahhoz, hogy működjön, inzulin mennyiségét használja egyensúlyban kell tartani a mennyiségét és típusát fogyasztott étel és az összeget a testmozgás te. Ha megváltoztatja a diéta, az edzés, vagy mindkettő megváltoztatása nélkül az inzulin adagját, a vércukorszint csökkenése túl alacsony, vagy túl magasra. A recept nem kell vásárolni, a legtöbb inzulin. Az orvosa azonban először meg kell meghatározni az inzulin igényeinek és az Ön számára a különleges utasítások irányítást a cukorbetegség

Az inzulin lehet beszerezni marha, sertés hasnyálmirigy mirigy. Egy másik típusú inzulinra, hogy lehet használni az úgynevezett humán inzulin. Ez olyan, mint az inzulin által az emberek, de ez által meghívott metódusok félszintetikus vagy rekombináns DNS-t. Minden típusú inzulin kell beadni, mert ha szájon át, az inzulin a gyomorban elpusztulnak.

Az inzulin csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, szabályos inzulin használják bizonyos betegeknél a következő betegségben

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Pediatric

A gyermekek különösen érzékenyek az inzulin hatását a pubertás előtt (amikor a szexuális változások történnek). Ezért alacsony vércukorszint különösen valószínű.

geriátriai

Használat a tinédzserek hasonló használata az idősebb korosztály. Az inzulin igény nagyobb lehet a pubertás alatt, és alacsonyabb a pubertás után.

Terhesség

Használja az idősebb felnőttek hasonló használni más korcsoportokban. Néha azonban az első jelei a magas vagy alacsony vércukorszint hiányzik, vagy nem könnyen látható az idősebb betegeknél. Ez növelheti az esélyt az alacsony vércukorszint a kezelés során. Továbbá, az idős ember látási problémák, vagy más egészségügyi problémák, amelyek megnehezítik számukra, hogy mérni és adja be az injekciót. Speciális képzés és felszerelés szükséges lehet.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Az inzulin mennyiségét meg kell változások terhesség alatt és után. Ez különösen fontos az egészségre és a baba egészsége, hogy vércukorszintje szigorúan ellenőrizhető. Bezár az irányítást a vércukorszintet csökkenti annak az esélyét, a baba egyre túl sok súlyt, amely a születési rendellenességek, vagy amelynek a magas vagy alacsony vércukorszint. Feltétlenül közölje orvosával, ha terhességet tervez, vagy úgy gondolja, hogy terhes.

Egyéb egészségügyi problémák

Inzulin nem jut át ​​az anyatejbe, és nem befolyásolja a csecsemő. Azonban a legtöbb nő kell, kevesebb inzulint a szoptatás ideje alatt, mint amennyi kellett előtt. Meg kell vércukorszintjét gyakran több hónapig esetben az inzulin adagját kell-e változtatni.

Adagoló

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Tárolás

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Gyógyszert szed, ebben az osztályban bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy milyen gyakran használja a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Győződjön meg róla, hogy a típusa (marhahús, sertéshús, sertés, vagy humán) és az erő, az inzulin, hogy az orvos elrendelte az Ön számára. Előfordulhat, hogy miközben az inzulin címke kéznél akkor hasznos, ha a vásárlás az inzulin ellátás.

A koncentráció (erő) inzulin mérjük USP egység inzulint és USP Insulin Human egységek és rendszerint kifejezett, mint az U-100-inzulin. Inzulinadagokat mérik és fecskendeznek speciálisan jelölt inzulin fecskendők. A megfelelő fecskendő alapján választjuk az inzulin adagot mérésére dózis könnyen olvasható. Ez segít A gyógyszer pontos. Ezek fecskendők három különböző méretben: 3/10 köbcentiméter (cc) mérésére akár 30 USP egység inzulint, ½ cc mérési akár 50 USP egység inzulint és 1 cc mérési akár 100 USP egység inzulin.

Fontos, hogy kövessen minden utasítást orvosától a gondos kiválasztása és elfordulását beadási helyek a testén.

Számos fontos lépést, hogy segít sikeresen felkészülni az inzulin injekciót. Ahhoz, hogy az inzulint a fecskendőbe helyesen, meg kell, hogy kövesse az alábbi lépéseket

Hogyan készítsük elő az inzulin adagját, ha használ egyféle inzulint

Hogyan készítsük elő az inzulin adagját, ha kétféle inzulin

Hogyan kell beadni az inzulin adagját

Hogyan kell használni a speciális injekciós eszközök

Azoknál a betegeknél, egy automatikus injektor (egy eldobható fecskendő)

Azoknál a betegeknél, folyamatos subcutan infúziós inzulinpumpa

Azoknál a betegeknél, egyszer használatos fecskendők

Azon betegeknek, akik az inzulin toll eszköz (patron és tűket)

Azon betegeknek, akik nondisposable fecskendő (üveg fecskendő és tű fém)

Azoknál a betegeknél, egy spray injektor (eszköz tű nélkül)

Törvények egyes államok megkövetelik, hogy a használt inzulin fecskendők és tűk kell semmisíteni. Legyen óvatos, ha összefoglaljuk, könyök, vagy eltörhet a tű, mert ezek az intézkedések növelik az esélyét egy tűszúrásos sérülések. Ez a legjobb, hogy a használt fecskendők és tűk egyszer használatos tartály, amely szúródik (például egy üres műanyag folyékony mosószer vagy fehérítő palack) vagy hogy egy tű nyírás eszköz. Az esély a fecskendőt, hogy felhasználja-e valaki más kisebb, ha a dugattyút kiveszik a hordó és a tört ketté, amikor dobja a fecskendőt.

Ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne használjon több vagy kevesebb inzulin beadása a kezelőorvosa által javasolt. Ehhez fokozhatja a súlyos mellékhatások.

Orvosa ad utasításokat diéta, a testmozgás, hogy hogyan mérje meg vércukorszintjét, és hogyan kell beállítani az adagot, ha beteg.

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Bontatlan palack inzulin hűtőszekrénybe kell, amíg szükséges, és lehet használni, amíg a nyomtatott lejárati dátum a címkén. Az inzulin soha nem szabad fagyasztani. Vegye ki az inzulin a hűtőszekrényből, és hagyjuk, hogy elérje a szobahőmérsékletet Beadás előtt.

Egy inzulin palackot használat tartható szobahőmérsékleten legfeljebb 1 hónap. Az inzulin, hogy már szobahőmérsékleten tartjuk hosszabb, mint egy hónap kell dobni.

Tárolása előretöltött fecskendőket a hűtőben, a tű hegyét fel csökkenti az problémákhoz vezethet, mint például a kristályok kialakulását a tűt, és blokkolja azt.

Ne tegye inzulin rendkívül forró hőmérsékleten vagy a napfényre. Extrém hő hatására inzulin kevésbé hatékonyan sokkal gyorsabban.

Soha ne ossza inzulin toll vagy patron másokkal semmilyen körülmények között. Ez nem biztonságos egy tollat ​​kell használni több mint egy személy. Közös tű vagy toll vezethet továbbítására hepatitis vírusok, HIV, vagy egyéb vér útján terjedő betegségek.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hetében az inzulinkezelést.

Nagyon fontos, hogy kövesse gondosan minden utasítást az egészségügyi csapatot

Vészhelyzet esetén, Lehet, amikor meg kell sürgős segítséget a problémát okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy

Túl sok inzulin okozhat az alacsony vércukorszint (hipoglikémia is nevezik, vagy inzulin reakció). Tünetek Az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek úgy érzik, a különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, milyen tüneteket az alacsony vércukorszint akkor általában úgy, hogy tudja kezelni gyorsan.

Magas vércukorszint (hiperglikémia) egy másik probléma kapcsolódó kezeletlen cukorbetegség. Ha bármilyen tünete a magas vércukorszint, vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi team azonnal. Ha a magas vércukorszint nem kezelik, súlyos hiperglikémia is előfordulhat, ami a ketoacidózis (diabéteszes kóma) és a halál.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Nem minden a fent felsorolt ​​mellékhatások számoltak minden egyes ilyen gyógyszerek, de ezek számoltak legalább az egyiket. Minden inzulinok hasonlóak, így a fentiek közül bármelyik mellékhatások fordulhatnak elő az ilyen gyógyszerekkel.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.