iopamidolban injekció

Terápiás Osztály: Radiológiai nem ionos kontrasztanyag

Használja a iopamidolban

iopamidolban kell adni csak vagy felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert iopamidolban, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a iopamidolban vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát jopamidol injekció gyerekek. Mindazonáltal, a gyermekek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan mellékhatások, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél iopamidolban.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását jopamidol injekció nem végeztek az idős populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz iopamidolban, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata iopamidolban bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata előtt iopamidolban

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát iopamidolban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének iopamidolban kórházban. iopamidolban kap egy tűn keresztül helyezik artéria vagy véna.

Igyál extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése közben vagy gyermeke részesül iopamidolban. Ez segíthet abban, hogy a vese problémák.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek szoros közben kapja iopamidolban. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

iopamidolban okozhat szívrohamot, stroke, és a véralvadási zavarok során angiográfiás eljárásokat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke mellkasi fájdalom, amely átterjedt a karját, állkapocs, hát, vagy a nyak, légzési nehézség, hányinger, szokatlan verejtékezés, gyengeség, vérköpés, zsibbadás vagy gyengeség a kar vagy láb, vagy az egyik oldalán a test, hirtelen súlyos fejfájás vagy látászavar, a beszéd, vagy séta, miután megkapta iopamidolban.

Súlyos vese problémák fordulhatnak elő, miután megkapta iopamidolban. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha kap túl sok iopamidolban. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek, miután megkapta a gyógyszert: izgatottság, zavartság, csökkent vizeletmennyiség, szédülés, fejfájás, izomrángás, gyors súlygyarapodás vagy az arc, a boka, vagy a kezét.

iopamidolban okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, viszketés, légszomj, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, vagy szorító érzés a mellkasban, miután kap az injekciót.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke enyhe, égő fájdalom, melegség, illetve hideg, hámlás, vörösség vagy duzzanat az injekció helyén.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke korábban már volt allergiás reakciója a festék vagy adott gyógyszer a vizsgálat alatt vagy eljárást.

Míg a iopamidolban, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt iopamidolban. iopamidolban befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata iopamidolban

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Endoszkópia vagy Radiológiai prémedikáció diazepam, Valium, hioszciamin, szimetikon Levsin, Mylicon, Diastat, Phazyme, Anaspaz, Levsin SL, Levbid, iopamidolban, Hyosyne, SYMAX Duotab, Levsinex, Isovue-300, Diastat AcuDial, Maalox® Anti-Gas, lúgos Seltzer Anti-gáz, HyoMax, Cystospaz

 vagy csatlakozz a iopamidolban támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Óvintézkedések használat közben iopamidolban

iopamidolban Side Effects

iopamidolban