irritábilis bél szindróma életmód és a hazai jogorvoslati

Sok esetben egyszerű változás a diéta és életmód enyhíthetik irritábilis bél szindróma. Bár a szervezet nem reagál azonnal ezekre a változásokra, a cél az, hogy megtalálják a hosszú távú, nem átmeneti, megoldások

Kísérletezni rost. Ha van az irritábilis bél szindróma, rost lehet áldás és átok. Annak ellenére, hogy segít csökkenteni a székrekedést, azt is, hogy a gáz és a görcsös rosszabb. A legjobb megoldás az, hogy lassan növelje a rost az étrendben alatt hét. Példák élelmiszereket tartalmazó rostok teljes kiőrlésű gabona, gyümölcsök, zöldségek és a bab. Ha a tünetek továbbra is ugyanazt, vagy még rosszabb, közölje orvosával. Ön is szeretne beszélni, hogy egy dietetikus.

Vannak, akik jobban korlátozó élelmi rost és helyette megteszi egy rost kiegészítő, ami miatt kevesebb gázt és puffadás. Ha veszel egy rost kiegészítő, mint például Metamucil vagy Citrucel, biztos, hogy vezessenek be lassan és igyon sok vizet minden nap, hogy csökkentse a gáz, puffadás és a székrekedés. Ha úgy találja, hogy a vevő rost segít a IBS, használja rendszeresen a legjobb eredmény.

Problémák elkerülése élelmiszerek. Ha bizonyos ételek teszik a tünetek még rosszabb, nem eszik őket. Ezek közé tartozik az alkohol, a csokoládé, a koffeintartalmú italok, mint a kávé és a szódavíz, gyógyszerek, amelyek tartalmaznak a koffein, a tejtermékek, és cukormentes édesítők, mint például szorbitol vagy mannitol.

Ha gáz problémát az Ön számára, az élelmiszerek, amelyek a tünetek súlyosbodását közé bab, káposzta, karfiol és a brokkoli. Zsíros ételek is probléma lehet néhány ember számára. Rágógumi vagy ivás keresztül szalmát vezethet nyelési levegő, ami több gázt.

Használja a hasmenés elleni gyógyszerek és hashajtók óvatosan. Ha megpróbálja over-the-counter hasmenés elleni gyógyszerek, mint például Imodium vagy Kaopectate, a legkisebb adagot, hogy segít. Imodium hasznos lehet akkor, ha az 20-30 perccel étkezés előtt, különösen, ha tudjuk, hogy az élelmiszer tervezett étvágyat okozhat hasmenést.

Hosszú távon ezek a gyógyszerek is okozhat problémát, ha nem használja őket helyesen. Ugyanez igaz a hashajtók. Ha bármilyen kérdése van róluk, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.