isavuconazonium (intravénásan) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást a kezelés után. Ez annak biztosítására, hogy a fertőzés tisztázódik teljesen, és lehetővé teszi az orvos, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne használja ezt a gyógyszert együtt karbamazepin (Tegretol®), ketokonazol (Nizoral®), fenobarbitál (Luminal®), rifampicin (Rifadin®, Rimactane®), ritonavir (Norvir®), vagy az orbáncfű. Ezen gyógyszerek együttesen okozhat nemkívánatos hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, vagy teherbe kíván esni, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakció az úgynevezett infúzióval összefüggő reakció. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezdi a remegés, szédülés, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, zsibbadás vagy bizsergés, változás tapintás, vagy szédülés, ájulás közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy a bőr laza, vörös bőrelváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.