Ismo

Terápiás Osztály: antianginás

Használja a Ismo

Kémiai Osztály: Nitrát

Izoszorbid mononitrát tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába nitrátok. Ez ellazítja az ereket, és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív, miközben csökkentik a munkát. Ha rendszeresen használják a hosszú távon, ez segít megelőzni az anginás rohamok bekövetkezését.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását izoszorbid mononitrát a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát izoszorbid mononitrát az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel súlyos alacsony vérnyomás és a korral járó máj-, vese-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél izoszorbid mononitrát.

Használata előtt Ismo

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely izoszorbid mononitrát. Lehet, hogy nem kifejezetten a Ismo. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a forma a nitrát csökkentésére használják a anginás rohamok számát hosszú időn keresztül. Ez nem mentesíti a támadás, hogy már elkezdődött, mert működik túl lassan. A kiterjesztett-leadású forma fokozatosan szabadul fel a gyógyszer, hogy biztosítsa a hatás 8-10 órán keresztül. Kérdezze meg orvosát, ha akkor is kell egy gyors hatású gyógyszer enyhíti a fájdalmat, anginás roham.

Meg kell venni a gyógyszer első dolog reggel, és kövesse ugyanazt az ütemezést minden nap. Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy “gyógyszermentes” ideig minden nap, amikor ne vegye meg. Orvosa fogja menetrend a dózisokat a nap folyamán, hogy lehetővé tegye a drogmentes időben. Kövesse a menetrend adagoló alaposan, így a gyógyszer megfelelően fog működni.

Lenyelni a retard tablettát egészben, egy fél pohár vizet. Nem osztott, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata izoszorbid mononitrát

Ne szedje riociguat (Adempas®) a szildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis®), vagy vardenafil (Levitra®) használata közben ezt a gyógyszert. Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása csökkentheti a vérnyomást és homályos látást okozhat, rosszullétet, szédülést, vagy ájulás. Ha ezeket a gyógyszereket szedi, és azt tapasztalja, anginás roham, el kell mennie a kórházba azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat fejfájást. Ezek fejfájás jelzi, hogy a gyógyszer működik. Ne hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, vagy módosítsa az időt használja, annak érdekében, hogy elkerüljék a fejfájást. Ha súlyos fájdalmat, beszéljen orvosával.

Rosszullétet, szédülést, gyengeséget vagy előfordulhat, különösen akkor, ha felkel gyorsan fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás szintén nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha alkoholt iszik, állni hosszú ideig, a testmozgás, vagy ha az idő meleg. Amíg ezt a gyógyszert szedi, legyen óvatos, hogy korlátozzák az alkohol iszol. Is, extra ápolást sportolás közben, vagy meleg, vagy ha kell állni hosszú ideig.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, mielőtt még az orvosi vizsgálatok.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Óvintézkedések használat közben Ismo

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Ismo Side Effects

Ismo (izoszorbid mononitrát)

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Angina aszpirin, amlodipin, metoprolol, atenolol, karvedilol, Norvasc, Coreg, propranolol

Szívelégtelenség lisinopril, amlodipin, metoprolol, furoszemid, karvedilol, Lasix, warfarin, digoxin

Angina pectoris profilaxisa aszpirinnel, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglicerin, toprol-XL, nifedipin, Nitrostat