izolált szisztolés hypertonia: egészségügyi probléma?

Igen. Ha van egy diasztolés szám – az alsó szám a vérnyomásmérés – kevesebb, mint 90 mm Hg (mm Hg) és a szisztolés szám – a felső szám a vérnyomás mérés – nagyobb, mint 140 Hgmm, hogy van egy közös típusú magas vérnyomás nevezett izolált szisztolés magas vérnyomás.

Az izolált szisztolés hipertónia okozta mögöttes körülmények között, például artériás stiffness, szívbillentyű problémákat vagy fokozott pajzsmirigyműködés (hyperthyreosis).

Évek óta, az orvosok középpontjában elsősorban a diasztolés vérnyomást. Az elmélet az, hogy a szervezet elviselni alkalmi növeli a szisztolés vérnyomás, de tartósan magas diasztolés nyomás vezethet egészségügyi problémák. Az orvosok azonban már tudjuk, hogy a magas szisztolés nyomás annyira fontos, mint a magas diasztolés nyomás – és még fontosabb év feletti emberek 50.

Az ajánlott cél a szisztolés nyomás a fiatalabb emberek kisebb, mint 140 Hgmm. Azoknak az embereknek, akik 60 éves vagy annál idősebb, az ajánlott kezelési cél, kevesebb mint 150 Hgmm.

Az emberek az izolált szisztolés magas vérnyomás, kezelés csökkentheti a diasztolés nyomás túl sok, potenciálisan növelve a szívinfarktus vagy a stroke. Tehát, ha izolált szisztolés hipertónia, orvosa javasolhatja, hogy a diasztolés nyomás nem csökken kevesebb, mint 70 Hgmm megpróbálja elérni a célt szisztolés nyomás.

Az izolált szisztolés hipertónia vezethet súlyos egészségügyi problémák, mint például a

Val vel

keresse fel orvosát