izoniazid orális, intramuszkuláris

Súlyos és néha halálos kimenetelű hepatitist jelentettek isoniazidot terápia és akkor is előfordulhat, több hónapos kezelés. A kockázat a hepatitis növeli a kor előrehaladtával és az alkoholfogyasztás. A betegeknek adott izoniazid gondosan ellenőrizni kell, és interjút követően havonta. Azon személyek esetében, 35 és idősebb, továbbá a havi tünet véleménye, a májenzimek (pontosabban, AST és ALT (korábban SGOT és SGPT -kal) kell mérni megkezdése előtt isoniazidot terápia és kezelés ideje alatt rendszeresen. A fokozott kockázat a halálos hepatitis összefüggő izoniazid számoltak be a nők, különösen a fekete és spanyol nők. a kockázat is nőtt a szülés utáni időszakban. több gondos monitorozást kell venni ezeket a csoportokat, köztük további gyakori laboratóriumi ellenőrzés szükséges.

Súlyos és néha halálos kimenetelű hepatitist jelentettek isoniazidot terápia és akkor is előfordulhat, több hónapos kezelés. A kockázat a hepatitis növeli a kor előrehaladtával és az alkoholfogyasztás. A betegeknek adott izoniazid gondosan ellenőrizni kell, és interjút követően havonta. Azon személyek esetében, 35 és idősebb, továbbá a havi tünet véleménye, a májenzimek (pontosabban, AST és ALT (korábban SGOT és SGPT -kal) kell mérni megkezdése előtt isoniazidot terápia és kezelés ideje alatt rendszeresen. A fokozott kockázat a halálos hepatitis összefüggő izoniazid számoltak be a nők, különösen a fekete és spanyol nők. a kockázat is nőtt a szülés utáni időszakban. több gondos monitorozást kell venni ezeket a csoportokat, köztük további gyakori laboratóriumi ellenőrzés szükséges.

Használja a izoniazid

Terápiás Osztály: antitubercuiaris

Kémiai Osztály: izonikotinsav

izoniazid okozhat néhány komoly mellékhatásokat, beleértve a májkárosodás. Májkárosodást nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, több mint 50 éves. Ön és orvosa kell beszélni a jó izoniazid fog tenni, valamint a kockázatokat figyelembe azt.

Ha kezelik az aktív tuberkulózis (TBC): Annak érdekében, hogy tisztázni a TB-fertőzés, be kell szednie isoniazid a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát. Ez nagyon fontos. Az is fontos, hogy ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Izoniazid csak orvosával receptet.

Használata előtt izoniazid

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Izoniazid, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha is volt bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció az isoniazidra vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Izoniazid súlyos mellékhatásokat okozhat, ha a betegnél. Ezért különösen fontos, hogy megvitassák a gyermek orvos a jó, hogy izoniazid tehet, valamint a kockázatok használja.

Hepatitis lehet nagy valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, több mint 50 éves, aki általában érzékenyebbek, mint a fiatalabb felnőttek hatásainak izoniazid.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed izoniazid, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata izoniazid bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata izoniazid bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata izoniazid bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja izoniazid, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Használata izoniazid és az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja izoniazid, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő izoniazid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha egy alacsony nátriumtartalmú, alacsony cukortartalmú, vagy bármilyen más speciális diéta. A legtöbb gyógyszer tartalmaz több, mint csak a hatóanyagot, és sok folyékony gyógyszer alkoholt tartalmaznak.

Ha szed izoniazid szájjal, és ez felborítja a gyomor, vegye étellel. Savkötők is segíthet. Azonban nem veszik alumíniumot tartalmazó savkötők 1 órán belül figyelembe izoniazid. Ezek folyamatosan isoniazidot megfelelő működését.

Szedő betegek orális folyadék formájában izoniazid

Annak érdekében, hogy tisztázni a tuberkulózis (TBC) teljes egészében, akkor nagyon fontos, hogy folyamatosan szedje isoniazid a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány hét után. Lehet, hogy minden nap, amíg 6 hónap és 2 év. Fontos, hogy ne hagyjon ki egyetlen adagot sem.

Orvosa azt is szeretné, hogy vegye piridoxin (például Hexa-Betalin, B6-vitamint) minden nap, hogy segítsen megelőzni vagy enyhíteni néhány mellékhatásai izoniazid. Ez általában nem szükséges a gyermekek, akik kapnak elég piridoxin az étrendjükben. Ha szükség van rá, akkor nagyon fontos, hogy piridoxin minden nap együtt izoniazid. Ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Az adagot a izoniazid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú izoniazid. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata izoniazid

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag izoniazid, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Továbbá, kérdezze orvosát, ha homályos látás vagy látásvesztés, vagy anélkül szemfájdalom, a kezelés alatt esik. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ha a tünetek nem javulnak belül 2-3 hét, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Bizonyos élelmiszerek, például sajt (vagy svájci Cheshire) vagy hal (tonhal, bonito, vagy Szardinella) ritkán okoznak reakciókat szedő betegeknél izoniazid. Kérdezze meg orvosát, ha bőrpír vagy bőrviszketés, meleg érzés, szapora vagy nagyon erős szívverés, izzadás, hidegrázás vagy nyirkos érzés, fejfájás, szédülés, vagy történik, miközben szedi izoniazid.

Óvintézkedések használat közben isoniazidot

Máj problémák lehetnek nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, ha alkoholtartalmú italokat rendszeresen szedésének izoniazid. Továbbá, a rendszeres alkoholfogyasztás tarthatnak isoniazidot megfelelő működését. Ezért meg kell szigorúan korlátozzák az alkoholtartalmú italok inni szedésének izoniazid.

Ha izoniazid okozza, hogy nagyon fáradt vagy nagyon gyenge, vagy okoz ügyetlenség, bizonytalanság, az étvágytalanság, hányinger, zsibbadás, bizsergés, égő érzés, vagy fájdalom a kezek és a lábak, vagy hányás, kérdezze meg orvosát azonnal. Ezek lehetnek a korai figyelmeztető jelei súlyosabb máj- vagy idegi problémák, amelyek később fejlődnek ki.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Sötét színű vizelet és sárgás a szem vagy a bőr (májbetegség jelei) nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, több mint 50 éves.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

izoniazid Side Effects

izoniazid

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A tuberkulózis, látens rifampicin, izoniazid, pirazinamid, Rifadin, rifapentin Priftin

A tuberkulózis, megelőzés rifampicin, izoniazid, rifabutin, BCG, Rifadin, Mycobutin

A tuberkulózis, aktív ciprofloxacin, Levaquin, levofloxacin, Avelox, rifampicin

Mycobacterium kansasii izoniazid, Nydrazid