japán encephalitis vírus vakcina, inaktivált adszorbeált (intramuscularisan) leírása és márkanevek

Japán encephalitis vírus vakcina, inaktivált adszorbeált (IXIARO®) megelőzésére alkalmazzák fertőzés okozta a japán encephalitis vírus. Úgy működik, hogy okozza a test saját védelmét (antitesteket) a vírus ellen.

Japán encephalitis okozta harapás egy szúnyog, amely él egyes részein Ázsiában. Ez egy súlyos fertőzés okozhat influenza-szerű tünetek (pl láz, hidegrázás, fáradtság, fejfájás, hányinger és hányás), zavartság, izgatottság, agykárosodást és halált okozhat. Ez a vakcina nem véd által okozott encephalitis más vírusok.

Ez a vakcina csak az orvos vagy más engedélyezett egészségügyi szakember.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Felfüggesztés

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását japán encephalitis vírus vakcina, inaktivált adszorbeált fiatalabb gyermekeknél, mint 2 hónapos korban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát japán encephalitis vírus vakcina, inaktivált adszorbeált az idősek.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés izomba a felkarja (felnőttek és gyermekek 3 éves és annál idősebb) vagy a combon (a gyermekek 3 éves korig).

Ez a vakcina 2 adagban. A dózis 2 a tervek szerint 28 napon belül adag 1. Nagyon fontos, hogy fogadja a vakcina adagot legalább 7 napig, mielőtt utazni az országból. Ha hiányzik a második lövés, forduljon orvoshoz, hogy egy másik találkozót a lehető leghamarabb.

Ha megkapta a második adag vakcinát sorozat több mint 1 éve, forduljon előbb orvosával. Az emlékeztető dózis adható, mielőtt utazni az országból.

Ez a vakcina tartalmaz egy betegtájékoztató lapot. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy visszatér orvosához a megfelelő időben, a második adagot. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen mellékhatás után bekövetkező ezt az oltást.

Meg kell adni a két oltást a vakcina 2 sorozat 1 héttel utazás előtt egy terület, ahol lesz kitéve a japán encephalitis vírus.

Ez a vakcina okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, szapora szívverés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta az oltást.

Mivel a vakcina nem védi mindenki teljesen, akkor nagyon fontos, hogy használja óvintézkedéseket, hogy csökkentse annak esélyét, hogy a szúnyogcsípés. Ezek közé tartoznak a rovarriasztó és szúnyoghálók védőruhát, és ott bent alatt szürkületben és sötétedés után.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.