jentadueto: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Jentadueto?

Jentadueto kezelésére használják a 2. típusú cukorbetegség.

Jentadueto nem az 1. típusú diabetesz kezelésére.

Nem szabad használni Jentadueto ha valaha volt súlyos allergiás reakció linagliptin. Ne használja ezt a gyógyszert, ha súlyos vesebetegségben szenved, vagy ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja ki orvosa inzulinkezelés).

Fontos információ

Jentadueto okozhat súlyos tejsavas acidózis nevű állapot. Sürgősségi orvosi segítség, ha van még az enyhe tünetek, mint például: izomfájdalom vagy gyengeség, zsibbadt vagy hideg érzés a végtagokban, légzési nehézség, gyomorfájás, hányinger és hányás, gyors vagy egyenetlen szívverés, szédülés, vagy érzés nagyon gyenge vagy fáradt.

Mielőtt elkezdi szedni Jentadueto, közölje orvosával, ha májbetegsége van, a súlyos fertőzés, szívbetegség, a történelem pancreatitis, ha a közelmúltban szívrohama volt, vagy ha már elmúlt 80 éves, és az utóbbi időben nem volt a veséje funkció ellenőrzése.

Ha szükség van, hogy a műtét vagy bármilyen röntgen- vagy CT-vizsgálat segítségével festéket fecskendeznek egy vénába, akkor kell, hogy átmenetileg hagyja abba Jentadueto.

Nem szabad használni Jentadueto ha allergiás a metforminnal (Actoplus Met, Avandamet, Fortamet, Glucophage, Riomet); vagy

A gyógyszer szedése előtt

ha valaha volt súlyos allergiás reakció (légzési problémák, duzzanat, súlyos bőrkiütés), hogy linagliptin (Onglyzát)

ha súlyos vesebetegségben; vagy

ha az állam a diabéteszes ketoacidózis (hívja ki orvosa inzulinkezelés).

Egyes betegeknél, akik metformint dolgozzon ki egy súlyos állapot, amelyet tejsavas acidózis. Ez nagyobb valószínűséggel ha máj- vagy vesebetegségben szenved, pangásos szívelégtelenség, súlyos fertőzés, ha kiszáradt, vagy ha iszik nagy mennyiségű alkoholt. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatot.

Annak érdekében, hogy Jentadueto biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség

májbetegség

szívbetegség

súlyos fertőzés úgynevezett szepszis

kórelőzményében hasnyálmirigy-gyulladás

epekő

kórtörténetében alkoholizmus

magas triglicerid (egyfajta vérzsír)

ha a közelmúltban szívrohama volt; vagy

Ha már elmúltál 80 éves, és az utóbbi időben nem volt a veseműködést ellenőrizni.

Ha szükség van, hogy a műtét vagy bármilyen röntgen- vagy CT-vizsgálat segítségével festéket fecskendeznek egy vénába, akkor kell, hogy átmenetileg hagyja abba Jentadueto. Fontos, hogy a gondozók tudják előre, hogy Ön ezt a gyógyszert.

Jentadueto várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Nem ismert, hogy a linagliptin és metformin bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Akkor nem szoptathat használata közben ezt a gyógyszert.

Jentadueto nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 18 éves.

Hogyan kell Jentadueto?

Vegye Jentadueto pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Akkor vércukorszintjének ellenőrizni kell gyakran, és akkor szükség lehet egyéb vérvizsgálatot az orvos irodájában.

Vegye Jentadueto naponta kétszer, étellel, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megtörténhet, hogy mindenkinek, aki cukorbeteg. A tünetek közé tartozik a fejfájás, az éhség, izzadás, zavartság, ingerlékenység, szédülés, vagy érzés ingatag. Mindig tartsa forrása cukor veled abban az esetben van az alacsony vércukorszintet. Cukor források közé gyümölcslé, kemény cukorka, keksz, mazsola, és nem diétás kólát. Fontos, hogy a család és a közeli barátok tudják, hogyan segít vészhelyzetben.

Ha súlyos hipoglikémia és nem tud enni, inni, használjon glukagon injekció. Az orvos írhat a glukagon injekció sürgősségi készletet, és megmondja, hogyan kell használni.

Is néz jeleit magas vércukorszint (hiperglikémia), mint a fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, és a fogyás.

Ellenőrizze vércukor óvatosan stressz helyzetben, utazás, betegség, műtét vagy orvosi vészhelyzet, intenzív mozgás, vagy ha alkoholt iszik, vagy kihagy étkezéseket. Ezek a dolgok hatással lehet a vércukorszint és az Ön adagját igények is változnak. Ne változtassa meg a gyógyszer adagját, vagy menetrend anélkül, hogy orvosa tanácsát.

Orvosa szedése extra vitamin B12 szedése során a metformin. Vegyük csak az összeg a B12-vitamin, hogy az orvos által felírt.

Jentadueto csak egy része a kezelési program, amely magában foglalja a diéta, a testmozgás, súlykontroll, a rendszeres vércukor vizsgálat, és különleges orvosi ellátást. Kövesse orvosa utasításait szorosan.

Tárolja Jentadueto szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Szokásos adagja felnőtteknek a Jentadueto cukorbetegség 2-es típusú

Egyénileg adag alapuló biztonság és hatékonyság Szájon át naponta kétszer -A beteg jelenleg nem metformint szedő: linagliptin 2,5 mg / metformin 500 mg szájon át, naponta kétszer; -A álló betegeknél a metformin: linagliptin 2,5 mg orálisan naponta kétszer együtt jelenlegi metformin dózis; -A álló betegeknél linagliptin és metformin egyes komponensek: kapcsoló kombinációs terméket tartalmazó azonos dózisban az egyes komponensek; Fenntartó adag: Fokozatosan súlyosbodnak metformin adagot annak érdekében, hogy enyhítse gyomor-bélrendszeri mellékhatások; Maximális adag: linagliptin 2,5 mg / 1000 mg metformin naponta kétszer; Megjegyzések: Ha együtt használják inzulin vagy az inzulin szekretagóg egy alacsonyabb dózisú inzulin vagy az inzulin szekretagóg szükséges lehet, hogy csökkentsék a hipoglikémia kockázatát .; Használata: A glikémiás kontroll javítására felnőttek 2-es típusú diabetes mellitus kiegészítésként diéta és a testmozgás, ha a kezelés mind linagliptin és metformin megfelelőek.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut, (biztos, hogy a gyógyszer étellel). A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Jentadueto adagolási információt

 Lehet, hogy jelei alacsony vércukorszint, mint például a szélsőséges gyengeség, homályos látás, izzadás, baj szólva, remegés, hasi fájdalom, zavartság és lefoglalás (görcsök).

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Kerülje az alkoholfogyasztást. Ez csökkenti a vércukorszintet, és növelheti a laktát-acidózis kockázatát.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Jentadueto: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha túladagolás?

Hagyja abba a gyógyszer szedését és hívja fel orvosát azonnal, ha pancreatitis tünetei: súlyos fájdalom a has felső részén terjed a hátát, hányinger, hányás, étvágytalanság, vagy gyors szívverés.

Vannak, akik fejleszteni a tejsavas acidózis szedése metformin. A korai tünetek rosszabb lesz idővel, és ez az állapot végzetes lehet. Sürgősségi orvosi segítség, ha van még az enyhe tünetek, mint például

izomfájdalom vagy gyengeség

Mit kell elkerülni véve Jentadueto?

zsibbadása vagy hidegérzet a karok és a lábak

légzési nehézség

szédülés, kábultság, fáradt, vagy nagyon gyenge

hasi fájdalom, hányinger és hányás; vagy

lassú vagy egyenetlen szívverés.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

súlyos vagy folyamatos ízületi fájdalom

duzzanat, gyors súlygyarapodás; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Jentadueto mellékhatás lehet

köhögés, torokfájás

sinus fájdalom, orrdugulás

gyomorrontás, hasmenés; vagy

hízás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek növelhetik vagy csökkenthetik a hatását Jentadueto az csökkenti a vércukorszintet. Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

rifampicin (tuberkulózis kezelésére); vagy

inzulin vagy egyéb orális cukorbetegség gyógyszert.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek linagliptin és metformin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

1.05.2016-04-19, 00:05:56

Jentadueto mellékhatások

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Jentadueto?

Jentadueto (linagliptin / metformin)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin, Bydureon