kalydeco

Mi Kalydeco?

Kalydeco használata csak a betegek egy bizonyos gén mutációja kapcsolatos cisztás fibrózis.

Mielőtt elkezdi szedni Kalydeco, akkor szükség lehet egy orvosi vizsgálat, hogy van-e gén mutációja.

Nem szabad használni Kalydeco ha allergiás ivacaftor.

Fontos információ

Mielőtt elkezdi szedni Kalydeco, közölje orvosával, ha Ön máj- vagy vesebetegségben szenved.

Kalydeco kell hozni olyan élelmiszer, amely tartalmaz zsírt, mint a vaj, mogyoróvaj, tojás, sajt pizza. Kövesse orvosa utasításait nagyon óvatosan.

Grapefruit, grapefruitlé, és Seville narancs kölcsönhatásba léphetnek Kalydeco és vezet nemkívánatos hatásokat. Beszéljük meg a grapefruit és narancs termékek orvosával.

Az biztos Kalydeco nem okoz káros hatásokat, a máj működését is ellenőrizni kell a gyakori vérvizsgálatot. Keresse fel orvosát rendszeresen.

A gyógyszer szedése előtt

Sok más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet Kalydeco. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával. Listát az összes gyógyszer és mutasd meg, hogy bármely egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

Nem szabad használni Kalydeco ha allergiás ivacaftor.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet ivacaftor és nem alkalmazható egyidejűleg. Orvosa változtatni a kezelési tervet, ha használja az alábbi gyógyszerek

rifabutin vagy rifampicin

Orbáncfű; vagy

lefoglalás gyógyszert, mint a karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin vagy.

Annak érdekében, hogy Kalydeco biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

májbetegség; vagy

vesebetegség.

Kalydeco várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Ivacaftor átjuthat az anyatejbe, és árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Kalydeco nem engedélyezett használatát bárki fiatalabb, mint 2 év.

Kalydeco általában vett 12 óránként. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Vegyünk egy élelmiszer, amely tartalmaz zsírt, mint a vaj, mogyoróvaj, tojás, sajt pizza. Kövesse orvosa utasításait nagyon óvatosan.

Gyerekeknek 2-6 éves, akik a szóbeli granulátum: Keverjük össze a granulátumot, 1 teáskanál folyékony vagy lágy étel, mint a puding, joghurt, almaszósz, víz, gyümölcslé, vagy tej. Egyszerre csak 1 adag egy időben, és használja a keveréket 1 órán belül keverés után. Ezután vezesse a gyermek magas zsírtartalmú ételek, mint a tojás, mogyoróvaj, sajt, joghurt, vagy teljes tej.

Lesz, gyakori vérvizsgálatot, hogy ellenőrizze a májfunkció a kezelés során.

A gyermek ezt a gyógyszert lehet a gyakori szemvizsgálat.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Tartsa minden tabletta a fólia buborékcsomagolásban, amíg készen áll, hogy vegye.

Hogyan kell Kalydeco?

Szokásos adagja felnőtteknek cisztás fibrózis

150 mg per os 12 óránként; Felhasználás; -A Kezelésére cisztás fibrózis (CF) olyan betegeknél, hat éves vagy annál idősebb az alábbi mutációk a CFTR gén: G551D, G1244E, G1349D, G178R, G551S, S1251N, S1255P, S549N, vagy S549R; -A Kezelésére CF betegeknél kor 6 éves és idősebb, akik egy R117H mutáció a CFTR gén; Hozzászólások; -Ez Gyógyszert kell bevenni zsírtartalmú élelmiszerek.

Szokásos Pediatric dózis cisztás fibrózis

6 éves és idősebb; 150 mg per os 12 óránként; Felhasználás; -A Kezelésére cisztás fibrózis (CF) olyan betegeknél, hat éves vagy annál idősebb az alábbi mutációk a CFTR gén: G551D, G1244E, G1349D, G178R, G551S, S1251N, S1255P, S549N, vagy S549R; -A Kezelésére CF betegeknél kor 6 éves és idősebb, akik egy R117H mutáció a CFTR gén; Hozzászólások; -Ez Gyógyszert kell bevenni zsírtartalmú élelmiszerek.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. Ha több mint 6 órát késik, a kihagyott adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Grapefruit, Sevilla narancs, vagy grapefruit juice kölcsönhatásba léphet ivacaftor és vezet nem kívánt mellékhatásokat. Kerüljük a termékek használatára vonatkozó szedése ivacafto.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Kalydeco: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Súlyos hasi fájdalom

látási problémák, szemfájdalom

Kalydeco adagolási információt

alacsony vércukorszint, – fejfájás, éhség, gyengeség, verejtékezés, zavartság, ingerlékenység, szédülés, szapora szívverés, vagy idegesség; vagy

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Gyakori Kalydeco mellékhatás lehet

Mi történik, ha túladagolás?

szédülés

kiütés

fejfájás

Mit kell elkerülni véve Kalydeco?

hasi fájdalom, hányinger, hasmenés; vagy

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, tüsszögés, torokfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Kalydeco, különösen

antibiotikum – ciprofloxacin, klaritromicin, telitromicin; vagy

gombaellenes gyógyszer – a flukonazol, itrakonazol, ketokonazol, pozakonazol, vorikonazol.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek ivacaftor, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

2.03.2015-10-01, 11:42:37.

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Cisztás fibrózis azitromicin, Zithromax, gentamicin, Kreónt, E-vitamin, tobramycin, amikacin, aztreonam, Zenpep, pankrelipázt, Garamycin, Orkambi, Azactam, Pulmozyme, Pancreaze, pankreatin Amikin, Caystonnal, Tobi, Viokase, Pertzye, dornáz alfa

Kalydeco mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Kalydeco?

Kalydeco (ivacaftor)