ketamin (az injekció beadásának módja) leírása és márkanevek

Ketamin injekció önmagában vagy más gyógyszerekkel együtt, hogy készítsen eszméletvesztést előtt és a műtét során vagy egy orvosi eljárás. Tartozik a nevezett gyógyszerek csoportjába általános érzéstelenítők.

A ketamin adják csak, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos képzett használni. Ha lesz befogadó ketamin a műtét során, az orvos vagy aneszteziológus megadja a gyógyszert, és kövesse a fejlődést.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ketamin injekció alatti gyermekek 16 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ketamin injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél ketamin injekció.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer, mint egy lövés az izomba vagy vénába.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan amíg ezt a gyógyszert, hogy ha megfelelően működik, és lehetővé teszi a változást az adagot. Orvosa ellenőrizni fogja szívműködését, vérnyomás és légzési miután megkapta ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer is szédül, álmos vagy zavart néhány órára. Ez is okozhat problémákat a gondolkodási képességet. Ha lett volna járóbeteg műtét, akkor kell valaki, aki hazavigye.

Ez a gyógyszer is szokatlan gondolatok vagy viselkedés a műtét után. Lehet, hogy úgy érzi, zavaros vagy izgatott, vagy lehet látni, vagy hallani a dolgokat, hogy nem igazán van. Lehet, hogy úgy érzi, mint ha álmodik, amíg ébren van. Hívja fel orvosát, ha ezek a gondolatok vagy viselkedés súlyos vagy tovább tart, mint 24 óra.

Várjon legalább 24 órával azután, hogy megkapta ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns vannak barbiturátok vagy gyógyszert görcs vagy más érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, mielőtt bármilyen a fenti közben ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.