kinrix

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a Kinrix

Diftéria egy súlyos betegség, amely légzési nehézséget okozhat, szívproblémák, idegkárosodás, tüdőgyulladás, esetleg halált. A súlyos szövődmények nagyobb a nagyon fiatal gyermekek és az idősek.

Tetanusz (más néven merevgörcs) egy nagyon súlyos betegség, ami miatt a lefoglalás és a súlyos izomgörcsök, amely elég erős ahhoz, hogy okozhat a csonttörés a gerinc. A betegség továbbra is előfordul szinte kizárólag azok között, akik nem kapnak beoltott vagy nincs elegendő védelmet a korábbi vakcinák.

Szamárköhögés (más néven szamárköhögés) egy súlyos betegség, ami miatt súlyos köhögési rohamot, ami zavarja a légzést. Szamárköhögés is okozhat tüdőgyulladást, tartós hörghurut, görcsrohamok, agyi károsodás, és halál.

Polio egy nagyon komoly fertőzés bénulását okozza az izmok, beleértve az izmok, amelyek lehetővé teszik, hogy járni és lélegezni. A polio fertőzés hagyhatja, aki nem képes lélegezni segítsége nélkül a légzés gép. Azt is hagyjuk a személy nem tud járni anélkül lábát fogszabályozó vagy éppen tolószékbe. Nincs gyógymód a gyermekbénulás.

Ez a vakcina adandó csak vagy felügyelete alatt a gyermek orvosa.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Kinrix

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatását a vakcina fiatalabb gyermekeknél, mint 4 éves és a gyermekek 7 éves és idősebb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Ez a vakcina nem ajánlott felnőtt betegeknél.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata a termékek száma, amelyek diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, polio vakcina. Lehet, hogy nem kifejezetten a Kinrix. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja meg a gyermek ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják egy lövés, az egyik a gyermek izmai, általában a váll izom.

A gyermek kap más vakcinákkal egyidejűleg, mint ez, hanem egy másik szervezet területre. Meg kell kapni adatlapokat az összes vakcinák gyermeke megkapja. Győződjön meg róla, hogy érti az összes információt, ami adott neked.

A gyermek is kap egy gyógyszert, amely segít megelőzni vagy kezelni néhány kisebb mellékhatásokat a vakcina, mint a láz és fájdalom.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a gyermek rendszeres látogatások tenni hogy ez a vakcina megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Értesítse gyermeke kezelőorvosát minden egyéb vakcinákkal gyermeke volt, különösen, ha azok oltóanyag egy sorozat része. Ez a vakcina lehet használni, hogy befejezze egy sor vakcinák.

Azonnal forduljon orvosához, ha gyermeke hirtelen gyengeség a karok és lábak. Ez jele lehet egy súlyos állapot, amelyet a Guillain-Barré szindróma.

Nagyon fontos, hogy tájékoztassa az orvost, ha gyermeke allergiás a latex gumi. A hegy sapkák az előretöltött fecskendők tartalmazhat száraz, természetes latex gumiból, amelyek allergiás reakciót okozhatnak, ha a gyermek egy latex allergia ..

Ez a vakcina nem kezeli az aktív fertőzés. Ha gyermeke egy fertőzés miatt a diftéria, a tetanusz, a szamárköhögés, vagy polio, a gyermek lesz szüksége kezelésére szolgáló gyógyszerek ezeket a fertőzéseket.

Syncope (ájulás) előfordulhat, miután megkapta ezt az oltást. Orvosa a gyermek meg kell jegyezni, miután megkapta az injekciót megelőzésére és kezelésére ájulás.

Feltétlenül tájékoztassa gyermeke kezelőorvosát, ha bármilyen súlyos mellékhatások fordulnak elő, miután a gyermek megkapja a vakcinát. Ez magában foglalhatja a görcsök, magas láz, sírás, hogy nem hagyja abba, vagy súlyos bőrpír vagy duzzanat, ahol a lövés kapott.

Helyes használata diftéria, tetanusz, acelluláris pertussis, polio vakcina

Győződjön meg róla orvosával, ha gyógyszereket szed, amelyek gyengítik az immunrendszert, mint a rák gyógyszer, sugárkezelés, vagy szteroidokat.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben Kinrix

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Poliomyelitis profilaxis Pentacel, Pediarix, poliovírus vakcina, inaktivált, Quadracel, IPOL, diftéria toxoid / Haemophilus b konjugált (PRP-t) vakcina / pertussis, acellularis / poliovírus vakcina, inaktivált / tetanusztoxoid

Diftéria profilaxis Adacel (Tdap), Boostrix (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td), Pediarix

Szamárköhögés profilaxis azitromicin, Zithromax, klaritromicin, Biaxin, Biaxin XL

Tetanusz profilaxis tetanusztoxoidra Adacel (Tdap), Boostrix (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td)

Kinrix Side Effects

Kinrix (diftéria toxoid / pertussis, acellularis / poliovírus vakcina, inaktivált / tetanusztoxoid)