Klor-con

Generikus név: kálium-klorid (PoE TASS ee um); Márkanév: EPIKLOR, K-Dur, K-Lor, K-Tab, Kal Kálium 99 Kaochlor S-F, kaon-CL, Kay Ciel Klor-Con, Micro-K, Rum-K

Klor-Con (kálium-klorid) megelőzésére alkalmazzák, illetve kezelésére a vér alacsony káliumszintje (hipokalémia). Kálium-szint alacsony lehet eredményeként egy betegség vagy bizonyos gyógyszereket szed, vagy azt követően egy hosszabb betegség hasmenéssel vagy hányással.

Klor-Con tartalmaz kálium-kloridot. A kálium, mint ásványi elem megtalálható számos ételben és szükséges néhány funkciója a szervezetben, különösen a dobogó szíved.

Klor-Con is fel lehet használni más célokra nem szerepel itt.

Nem szabad használni Klor-Con, ha veseelégtelenség, Addison-kór, súlyos égési sérüléseket vagy egyéb szöveti sérülés, ha dehidratált, ha Ön bizonyos diuretikumok (vízhajtók), illetve ha magas a kálium szintje a vérben ( hyperkalaemia). Ne törje össze, ne rágja szét, törés, vagy szopogatni egy Klor-Con retard tablettát. A tablettát egészben. Breaking vagy zúzás a tabletta okozhat túl sok gyógyszer kell szabadítani egy időben. Szopja a Klor-Con tabletta irritálja a száj vagy a torok. Vegye Klor-Con étellel vagy csak étkezés után.

Az biztos Klor-Con segíti az Ön állapotát, a vérben vizsgálni kell gyakran. A pulzusszám is ellenőrizhető segítségével Elektrokardiográf vagy EKG (néha egy EKG) mérésére elektromos tevékenység a szív. Ez a teszt segít az orvos határozza meg, hogy mennyi ideig kell kezelni akkor kálium. Ne mulassza ütemezett találkozók.

Súlyos mellékhatások kálium közé szabálytalan szívverés, izomgyengeség vagy petyhüdt érzés, súlyos hasi fájdalom, zsibbadás és bizsergés a kéz, a láb, vagy a szájába.

Ne hagyja abba a Klor-Con anélkül, hogy orvosával beszélt. Ha idő előtt abbahagyja a kálium hirtelen az állapota rosszabbodott.

Nem szabad használni Klor-Con, ha allergiás a kálium-klorid, vagy ha bizonyos feltételeknek. Mindenképpen közölje orvosával, ha

magas káliumszint a vérben (hyperkalaemia)

veseelégtelenség

Addison-kór (mellékvese rendellenesség)

egy nagy szöveti sérülés, például egy súlyos égési

Ha súlyosan kiszáradt; vagy

ha szed egy “kálium-spóroló” vízhajtó (víz tabletták), mint például amilorid (midamor, moduretic), spironolakton (aldactone, aldactazide), triamteren (dyrenium, dyazide, maxzide).

Annak érdekében, hogy nyugodtan vegye Klor-Con, közölje orvosával, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

szívbetegség vagy magas vérnyomás

elzáródást a gyomorban vagy a belekben; vagy

krónikus hasmenés (például a fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség).

Ha a fenti feltételek bármelyike, szükség lehet egy adag kiigazítás vagy a különleges vizsgálatok is biztonságosan Klor-Con.

FDA Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Klor-Con károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert. Nem ismert, hogy a kálium-klorid bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használjon Klor-Con nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Vegye Klor-Con pontosan az orvos által felírt. Ne vegyen nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén.

Klor-Con tablettát kell bevenni étkezés és egy pohár vízzel vagy más folyadékkal.

Ne törje össze, rág, szünet, vagy szopogatni egy kiterjesztett kibocsátás Klor-Con tablettát. A tablettát egészben. Breaking vagy zúzás a tabletta okozhat túl sok kálium-kloridot kell szabadítani egy időben. Szopja a Klor-Con tabletta irritálja a száj vagy a torok.

Vegye Klor-Con étellel vagy csak étkezés után.

A kezelés tartalmaz egy speciális diéta. Nagyon fontos, hogy kövesse a diéta létrehozott orvosától vagy táplálkozási tanácsadó. Meg kell, hogy legyen nagyon ismeri a listát élelmiszereket meg kell enni, vagy elkerülni, hogy segítsék az Ön állapotát.

Kálium gazdag ételek közé tartozik: squash, sült krumpli (bőr), spenót, lencse, brokkoli, kelbimbó, cukkini, vese-, vagy sötétkék bab, mazsola, görögdinnye, narancslé, banán, sárgadinnye, és alacsony zsírtartalmú tej vagy joghurt. Fogyasszon csak a napi mennyiséget az orvos által ajánlott, vagy táplálkozási tanácsadó.

Az biztos Klor-Con segíti az Ön állapotát, a vérben vizsgálni kell gyakran. A pulzusszám is ellenőrizhető segítségével Elektrokardiográf vagy EKG (néha egy EKG) mérésére elektromos tevékenység a szív. Ez a teszt segít az orvos határozza meg, hogy mennyi ideig kell kezelni akkor kálium. Ne mulassza ütemezett találkozók.

Ne hagyja abba a Klor-Con anélkül, hogy orvosával beszélt. Ha idő előtt abbahagyja a kálium hirtelen az állapota rosszabbodott.

Tárolja Klor-Con szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Tartsa a gyógyszert egy zárt tartályban.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

A túladagolás tünetek közé tartozik a nehéz érzés a kar vagy a láb, zavartság, gyenge vagy felületes légzés, lassú vagy szabálytalan szívverés, lefoglalás (görcsök), vagy érzés, mint te múljék el.

Kerüljék a káliumpótlót, vagy egyéb olyan termékeket, amelyek a kálium nélkül Orvosa. Sópótlók vagy alacsony sótartalmú étrend termékek gyakran tartalmaznak káliumot. Amennyiben bizonyos termékek együtt, mert véletlenül túl sok kálium. Olvassa el a címkét bármely más gyógyszert használ, hogy lássa, káliumot tartalmaz.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Klor-Con: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hagyja abba a Klor-Con, és hívja orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások

zavartság, szorongás, érzés, mint te múljék el

szívverés

extrém szomjúság, fokozott vizeletürítés

láb kellemetlen

izomgyengeség és petyhüdt érzés

zsibbadás vagy bizsergető érzés a kéz vagy a láb, vagy a szád körül

súlyos hasi fájdalom, hasmenés vagy hányás folyamatos

fekete, véres, vagy kátrányos széklet; vagy

vérköpés vagy hányadék, hogy néz ki, mint a zacc.

Kevésbé súlyos Klor-Con mellékhatások lehetnek

enyhe hányinger vagy gyomorrontás

Enyhe vagy alkalmi hasmenés

enyhe bizsergés a kéz vagy a láb; vagy

megjelenése egy Klor-Con tablettát a székletben.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Az alábbi gyógyszerek kölcsönhatásba léphet Klor-Con. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszerről, amit használ, különösen

alkalmazzák (Inspra)

digoxin (digitalis, Lanoxin)

kinidin (Quinaglute, Quinidex, Quin-Release)

egy hörgőtágító, mint ipratroprium (Atrovent) vagy tiotropium (Spiriva)

ACE-gátló, mint benazepril (Lotensin), kaptopril (Capoten), fozinoprillal (Monopril), enalapril (Vasotec), lisinopril (Prinivil, Zestril), moexipril (univaszk), perindopril (Aceon), quinapril (Accupril), ramipril (Altace ) vagy trandolapril (Mavik); vagy

bármilyen típusú vizelethajtó (víz pirulát) így bumetanid (bumex), chlorothiazide (diuril), klórtalidon (Hygroton®, Thalitone), etakrinsav (Edecrin), furoszemid (Lasix), a hidroklorotiaziddal (HCT, hidrodiuril, Hyzaar, Lopressor, Vasoretic, Zestoretic), indapamid (lozol), metoiazon (mikrox, Zarxolyn) vagy torszemid (de-madex).

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet Klor-Con. Tájékoztassa orvosát az összes vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, ásványi anyagokat, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Verzió: 9.01. Felülvizsgálat dátuma: 2011/08/04 14:15:30.