kyprolis: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Kyprolis?

Kyprolis kezelésére használják a myeloma multiplex. Néha együtt szerepelt más gyógyszerekkel kezelése során visszaeső myeloma multiplex.

Kyprolis általában adott, miután legalább két másik daganatellenes gyógyszer már próbáltam sikertelenül.

Kyprolis hatással lehet a szív vagy a tüdő. Hívjon orvost egyszerre, ha mellkasi fájdalom, lüktető szívverés, légszomj (akár enyhe megterhelés mellett fekve), duzzanat a kéz vagy a láb érzés, mint talán elájulsz, sípoló légzés, levegő után kapkodott, köhögés habos váladék, vagy kék színű megjelenése az ajkak és a bőr.

Fontos információ

Nem szabad használni Kyprolis ha allergiás carfilzomib.

Annak érdekében, hogy Kyprolis biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

szívbetegség, magas vérnyomás; vagy

A gyógyszer szedése előtt

májbetegség, vagy kóros májfunkciós értékek.

Ne használja Kyprolis ha terhes. Ez árthat a magzatot. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik. Használja hatékony fogamzásgátló, hogy elkerüljék a terhesség a kezelést Kyprolis. Kövesse az orvos utasításait, hogy mennyi ideig kell a terhesség megelőzésére a kezelés után véget ér.

Nem ismert, hogy carfilzomib átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat segítségével Kyprolis.

Kyprolis fecskendeznek a vénába keresztül a IV. Egy egészségügyi szolgáltató megadja az injekciót.

Kyprolis kap a 28 napos kezelési ciklust. Ön kap egy injekciót csak bizonyos napokon ez a ciklus.

Orvosa fogja meghatározni, hány kezelési ciklus, meg kell kapnia.

Előfordulhat, hogy a gyógyszert bizonyos mellékhatások megelőzése érdekében az Ön állapotát a Kyprolis. Igyál sok folyadékot előtt és után Kyprolis injekciót.

Hívja fel orvosát, ha a folyamatban lévő hányás vagy hasmenés, vagy ha a szokásosnál erősebb verejtékezés. Könnyedén kiszárad fogadása közben ezt a gyógyszert.

Szükség lehet gyakoribb orvosi vizsgálatok, hogy biztosan Kyprolis nem okoz káros hatásokat. A daganatellenes szerek késhet alapján ezeket a vizsgálati eredményeket.

Szokásos felnőtt adagja Kyprolis myeloma multiplexben

Kezdeti (1. ciklus): 20 mg / m2 intravénásán, több mint 2-től 10 percig, az első két napon minden egyes kezelési héten 3 héten át (1, 2, 8, 9, 15, és 16), majd egy 12 napos szünet (Days 17-28) .; Karbantartás: 27 mg / m2 intravénásan, kezdve Cycle 2, ha az 1. ciklus dózisa tolerálták, és az azt követő további ciklusok során, hogy hogyan tolerálja. Az adagolási rend esetén is azonos 2. ciklus és az azt követő ciklusok során.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagy egy találkozót a Kyprolis.

Carfilzomib bejut a testnedvekkel (vizelet, széklet, hányadék). Legalább 48 óra után, amikor egy adag, ne lehetővé teszi a testnedvek érintkeznek a kezével vagy más felületeken. Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosson kezet és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy úgy érzi kábultságot vagy légszomj. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Kyprolis: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Egyes mellékhatások fordulhatnak elő 24 órával az injekció után. Mondd el a gondozó rögtön, ha szédül, gyenge, hányingerrel, hibbant, lázas, izzadt, vagy ha ízületi vagy izomfájdalom, fejfájás, mellkasi nyomásérzés, hátfájás, légzési nehézség, vagy duzzanat az arcodon.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Hogyan Kyprolis adott?

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

fejfájás, zavartság, megváltozott tudatállapotot, látásromlás, lefoglalás (görcsök)

hányás, hasmenés, hasi fájdalom, gyengeség, véres székletet

alacsony vérsejtszám – láz, hidegrázás, influenza-szerű tünetek, duzzadt íny, szájüregi fekélyek, bőr sebek, gyors szívverés, sápadtság, könnyen véraláfutások, szokatlan vérzés

tüdőproblémáktól – légszomj (akár enyhe megterhelés mellett fekve), duzzanat a kéz vagy a láb, sípoló légzés, levegő után kapkodott, kék színű ajkak és a bőr, köhögés, habos váladék, gyors vagy egyenetlen szívritmus

szélütés tünetei – hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, látási vagy a mérleg

jelei vérrög a tüdőben – mellkasi fájdalom, hirtelen köhögés, sípoló légzés, szapora légzés, köhögés, véres széklet

jelei egy vérrög a láb – fájdalom, duzzanat, melegség, vörösség vagy az egyik vagy mindkét lábát

szívproblémák – mellkasi fájdalom vagy nyomás, lüktető szívverés vagy csapkodott a mellkasi fájdalom terjed a pofa vagy a váll, émelygés, izzadás

májproblémák – felső hasi fájdalom, viszketés, fáradtságérzés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

jelei tumorsejtek bontás – derékfájás, vér a vizeletben, alig vagy egyáltalán nem vizelési; zsibbadás vagy bizsergető érzés a szád körül; izomgyengeség, feszülés; gyors vagy lassú szívverés, gyenge pulzus; ájulás.

Gyakori Kyprolis mellékhatás lehet

láz, véraláfutás, sápadt bőr vagy egyéb tünetei a vér alacsony sejtszám

Kyprolis adagolási információt

hányinger

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

hasmenés; vagy

fáradtságérzés.

Mi történik, ha túladagolás?

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek carfilzomib, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Mit kell elkerülni kapó Kyprolis?

1.08. Felülvizsgálat 2016/02/12, 04:26:54

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Myeloma multiplex dexametazon, Decadron, ciklofoszfamid, Revlimid, doxorubicin, Cytoxan, vinkrisztin, Adriamycinnel Veicade, Doxil lenalidomid, talidomid, bortezomib, Pomalyst, carfilzomib, melfalán, Ninlaro, karmusztinból Darzalex, daratumumab, pomalidomide, Alkeran, Empliciti, Dexasone

Kyprolis mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Kyprolis?

Kyprolis (carfilzomib)