láb törzs útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A izomhúzódás egy szakasza vagy szakadás izomrostok. A láb, izomhúzódás történik akkor, amikor egy izom sem nyúlt túl a határértéket vagy kényszerített szélsőséges összehúzódás. Mivel a láb számos különböző izmok, ez ki van téve a különböző típusú izom törzsek. Néhány a leggyakoribbak az; Borjú izomhúzódás (lábikra törzs). A lábikra izom általában kap feszült, amikor a láb hirtelen felfelé hajlik, nyúlik a borjú izom a megengedett határokon túl. Abban az időben a sérülés, akkor hall vagy érez egy pop belsejében borjú – a hang az izom szakadás vagy nyíró távol az Achilles-ín. Borjú izomhúzódás gyakoriak sportolók, különösen a teniszezők és a kocogók. Azonban azt is oka lehet egy egyszerű séta, ha az egyik lábad zsinórok felfelé, amikor belép egy lyuk van a járdán, vagy ha a sarok lecsúszik a szélén egy járda .; Plantaris törzs. A plantaris egy vékony izom, hogy kezdődik az alsó végén a combcsont (nagy csont a felső lábszár), átnyúlik a térdízület, és tulajdonít a háton és a sarok mellett az Achilles-ín. Mivel a plantaris nem járul hozzá sok erőt a hajlítás a térd, egy könnycseppet ez az izom nem komolyan befolyásolja a térded funkciót. Azonban súlyos plantaris törzs okoz jelentős fájdalmat, általában a hátán a borjú helyett közel a térd. A plantaris törzset is előfordulhat önmagában, vagy kísérő lábikra törzs vagy egy szakadás az elülső keresztszalag (ACL), a nagy, stabilizáló ínszalag a térd .; Megbénít törzs (húzott megbénít). Combhajlító hosszú izmok nyúlnak le a hátsó comb. Mivel hamstrings munka, hogy húzza vissza a lábát, és térdet, akkor lehet sérült futás közben, rúgás vagy ugrás. Lehet érezni a pop, általában a hátsó comb, amikor az izom könnyek .; Négyfejű combizom törzs. A négyfejű egy nagy izomcsoport a comb elülső részébe, hogy egyenesbe a térd, az ellenkező műveletet a combhajlító. Quadriceps törzs egy közös sérülés futók. Azonban az is előfordulhat alatt megerőltető lábtolással az edzőteremben. A fájdalom a négyfejű törzs érződik a comb elülső részébe. A törzs lehet leírni, mint egy ágyék húzza Ha a szakadás meglehetősen magas az izom.

Tünetek

Tünetei a feszült lábizmába lehetnek; Izom fájdalom és érzékenység, különösen azután, hogy olyan tevékenység, amely húzódik vagy erőszakosan szerződések az izom. Fájdalom általában megnöveli, ha mozog az izom, de enyhül a pihenés .; Helyi izom duzzanat, fekete és kék elszíneződés vagy mindkettő; Vagy csökkenés az izomerő vagy (egy Grade III törzs) teljes elvesztése izomműködés; Járási nehézség; A pop az izom idején sérülés; A különbség, horpadás vagy más hibája a szokásos vázlatát az izom (Grade III törzs)

Diagnózis

Orvosa fogja tudni akarják, mi tevékenység jelenítették meg lábfájás és hogy volt-e a pop az izom, amikor megsérült azt. Az orvos is fogja kérdezni a tünetek, különösen olyan csökkent izomerő vagy járászavar.

Meddig tart?

A legtöbb Grade I. vagy II-es fokozatú törzsek jobban érzi magát néhány napon belül. A legtöbb esetben, a tünetek vagy teljesen eltűnt, vagy nagyon sokat javult, belül 8-10 hét. Tünetei a Grade III törzs tarthat, amíg a szakadt izom javítani műtéttel.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Annak érdekében, hogy megakadályozzák izomhúzódás a lábakon, akkor

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Ha van egy Grade I vagy II-es fokozatú törzs, az orvos valószínűleg javasoljuk, hogy kövesse a RICE szabály

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát azonnal, ha

Prognózis

A kilátások függ a helyét és súlyosságát izomláz. Általában majdnem minden Grade I törzsek gyógyítani néhány héten belül. Grade II törzsek eltarthat két-három hónapig. A műtét után a javítási Grade III törzset, a legtöbb ember visszanyeri normális láb izom működését, miután több hónapos rehabilitáció.