lábduzzadás okai

Lábduzzadás is előfordulhat bármely részén a lábak, beleértve a láb, boka, vádli és a comb. Lábduzzadás eredményezhet akár folyadék felhalmozódása (vízvisszatartás), vagy gyulladás sérült vagy beteg szöveteket vagy ízületeket.

Sok oka a láb duzzanata, például sérülés vagy tartós állás vagy ülés, könnyen felismerhető. Néha lábduzzadás jele lehet egy komolyabb betegség, mint a szívbetegség vagy egy vérrög.

Mellkasi fájdalom tartó több mint néhány perc, Légzési nehézség, ájulás vagy szédülés; zavartság

Ütemezése orvos látogatása

Forduljanak orvoshoz azonnal, ha a lábfej duzzanata jelentkezik nyilvánvaló ok nélkül, vagy akkor is nehézlégzés, mellkasi fájdalom vagy egyéb figyelmeztető jelek a vérrögképződés a tüdőben, vagy súlyos szívbeteg.

Számos tényező – változó nagyban súlyossága – okozhat láb duzzanata.

Keressétek sürgősségi orvosi ellátást, ha a láb duzzanata, amely rendelkezik az alábbi jelek vagy tünetek, ami arra utalhat, egy vérrög a tüdőben vagy a súlyos szív

Továbbá, azonnal ellátást, ha a lábduzzadás

Nonemergency kapcsolatos problémák láb duzzanata még mindig szükség van azonnali ellátást. Láb duzzanata, hogy a mellékhatása a gyógyszer néz ki, mint a lábfej duzzanata okozta vesebetegség. Hogy egy találkozót a lehető leghamarabb, hogy az orvos diagnosztizálni a mögöttes probléma.

Mielőtt a találkozó, vegye figyelembe a következő tippeket

keresse fel orvosát

Akkor fordul elő, minden látható ok nélkül; kapcsolódik egy fizikai sérülés, például egy esés, sport sérülés vagy egy autóbalesetben

Tegyen egy párnát a lába, amikor lefekszik, amelyek csökkentik duzzanat kapcsolódik a folyadék lerakódását., Ha kell ülni vagy állni hosszú ideig, hogy magát a gyakori szünetek és mozogni, kivéve, ha a mozgás fájdalmat okoz.; Don ‘ t idő előtt abbahagyja a vényköteles gyógyszerek nélkül beszélt orvosával, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy ez okozhatja a láb duzzanata., Over-the-counter (vény nélkül kapható) fájdalomcsillapítót mérsékelheti fájdalmas duzzanat.