Lariam

Mefloquin okozhat neuropszichiátriai mellékhatások, hogy ezt követően is mefloquine már megszűnt. Mefloquin nem adható megelőzésére betegeknél nagyobb a pszichiátriai betegségek. Alatt megelőzési célra, ha a pszichiátriai vagy neurológiai tünetek jelentkeznek, a kezelést abba kell hagyni, és egy másik gyógyszert kell helyette

Használja a Lariam

Terápiás Osztály: A malária

Mefloquin csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett antimaláriás. Úgy működik, hogy megakadályozza vagy a malária kezelésében, a vörösvérsejt-fertőzés által átadott falat egy szúnyog.

Malária átviteli fordul elő nagy területek Közép-és Dél-Amerikában, Hispaniola, szub-szaharai Afrikában, az indiai szubkontinensen, Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten, és Óceániában. Az ország-specifikus információkat malária lehet beszerezni a Centers for Disease Control and Prevention (CDC), illetve a CDC honlapján http://www.cdc.gov/travel.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát mefloquine gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyermekek 6 hónapnál fiatalabb korban.

Használata előtt Lariam

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát mefloquine az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél mefloquine.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató, valamint egy információs pénztárca kártyát. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Mefloquin a legjobb venni egy teli pohár (8 uncia) vizet és élelmet, ha másképp nem az orvos utasítása szerint.

Mefloquin lehet zúzni, és tegye a víz, tej, vagy gyümölcslé, hogy könnyebb venni.

Azoknál a betegeknél, figyelembe meflokvin, hogy megakadályozzák a tünetek a malária

Tartsa ezt a gyógyszert a teljes kezelési idő, akkor is, ha jobban érzi magát, miután az első néhány adag. A fertőzés nem tisztázzuk, ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar.

Gyermekek hányhatnak a gyógyszer bevétele után. A gyermek hány néhány adag gyógyszert. Forduljon gyermeke orvosát ha hányás fordul elő. Az orvos szükség lehet az Ön számára, hogy a gyermek több gyógyszert.

A dózisok számát szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor vegye be a gyógyszert attól függ, hogy az Ön által használt mefloquine megelőzésére vagy malária kezelésére.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Helyes használata Lariam

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke fejlődése a kezelés után. Ez annak biztosítására, hogy a fertőzés tisztázódik teljesen, és lehetővé teszi az orvos, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ne szedje halofantrin (Halfan®) vagy ketokonazol (Nizoral®) a mefloquine vagy 15 héttel az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Ez növelheti a kockázatot a komolyabb problémák.

Óvintézkedések használat közben Lariam

Forduljon orvosához, rögtön, ha Önnek vagy gyermekének bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy bárki a családban volt már egy szívritmus problémát, mint a QT-szakasz megnyúlása.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke, szorongás, zavartság, depressziós, nyugtalan, vagy amelynek szokatlan gondolatok vagy viselkedés használata után mefloquine.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek a gyógyszer bevételét követően: szédülés, hányinger, állandó mozgása önálló vagy környékén, görcsök vagy alvászavar. Ezek a tünetek továbbra is előfordulnak hónapok vagy évek óta kezelés abbahagyása után mefloquine.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke influenzaszerű tünetek (hidegrázás, láz, fejfájás, vagy izomfájdalom) után ismét a gyógyszeres kezelés.

Használja a fogamzásgátló tabletták szedésének ezt a gyógyszert, és 3 hónapig megállítása után. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciókat. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Mefloquin okozhat látási problémákat. Ez is okozhat néhány ember, szédülést vagy szédülés, elveszíti az egyensúlyát, vagy hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott). Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber vagy képes látni is. Ez különösen fontos azok számára, akik munkája finom koordinációt. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Lariam Side Effects

Lariam (mefloquine)

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a homályos látás, nehéz olvasás, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa a szemét kell ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Amíg kezelik mefloquine, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírus vakcinák kell kitölteni 3 nappal az első adagot ebből a gyógyszerből.

Malária terjed a harapás bizonyos fajta fertőzött nőstény szúnyogok. Ha él, vagy utazik, hogy egy olyan területen, ahol van esélyük a malária, a következő szúnyogok ellenőrzési intézkedések elősegítik a fertőzések megelőzése érdekében

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Malária megelőzése doxiciklin Plaquenil, hidroxi-, Vibramycin, Malarone, mefloquine, atovakvon / proguanil, Doryx, primakin, Daraprim, Monodox

Malária doxiciklin, klindamicin, Plaquenil, hidroxi-, Cleocin, kinin, Vibramycin, kinidin, Malarone, atovaquone