lazanda

Mi Lazanda?

Lazanda orrspray kezelésére használják “áttörés” rákos fájdalom. Ez együtt más nem fentanil narkotikus fájdalom gyógyszer, melyet éjjel-nappal. Ez a gyógyszer nem fájdalom kezelésére, ami nem rákkal kapcsolatos, mint a fájdalom a műtét, fogászati, vagy migrénes fejfájást.

Hacsak adott kórházban Lazanda elérhető használatra szerinti különleges programot. Be kell bejegyzett A program és megérteni a kockázatokat és előnyöket, hogy ezt a gyógyszert.

Lazanda orrspray is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Ne használja Lazanda hacsak már kezelik a hasonló opioid fájdalomcsillapítót, és a szervezet toleráns hozzá. Ne használja Lazanda helyettesíteni bármilyen más fentanil. Ha Ön egy másik formája a fentanil, akkor nem használja ugyanazt a dózist.

A fentanil lelassítja a légzést. Soha ne használjon Lazanda nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. A fentanil szokás-alakítás, még a rendszeres adag. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

Lazanda nem fájdalom kezelésére, amely nem rákkal kapcsolatos, mint például a fájdalom a műtét, fogorvosi munka, vagy migrénes fejfájást. VISSZAÉLÉSRE narkotikus fájdalomcsillapítót VÁLTHAT ADDICTION, túladagolás, vagy a halál, különösen a gyermek vagy más személy a gyógyszer alkalmazása nélkül kapható

Sok más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet fentanil. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert, és minden elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Lazanda.

Használata előtt Lazanda

Tartsa ezt a gyógyszert, elzárva a gyermekek. Az összeg a fentanil minden egyes üveg Lazanda végzetes lehet a gyermek.

Hacsak adott kórházban Lazanda áll használata csak a speciális program, amit regisztrálni kell.

Ne használja Lazanda hacsak már kezelik a hasonló opioid fájdalomcsillapítót, és a szervezet toleráns hozzá. Beszéljen orvosával, ha nem biztos benne, akkor opioidtoleráns.

Tájékoztassa orvosát, ha van élő gyermekek otthon, ahol tárolni fogja ezt a gyógyszert. Gyerekektől távol tartandó. Az összeg a fentanil Lazanda végzetes lehet a gyermek.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba léphet fentanil és okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma. Mindenképpen közölje orvosával, ha úgy is, hogy a gyógyszert a depresszió, a mentális betegségek, a Parkinson-kór, migrénes fejfájás, súlyos fertőzések, vagy megelőzésére hányinger és hányás. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen változás, hogy hogyan és mikor vegye be a gyógyszereket.

Annak érdekében, hogy Lazanda biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

bármilyen típusú légzési problémák vagy tüdőbetegség

kórtörténetében fejsérülés, agydaganat, vagy görcsrohamok

a történelem a kábítószerrel való visszaélés, alkoholfüggőség, vagy mentális betegség

vizelési problémák

máj- vagy vesebetegség

elzáródást a gyomorban vagy a belekben

problémákat az epehólyag, hasnyálmirigy, vagy a pajzsmirigy.

A fentanil nagyobb valószínűséggel okoznak légzési problémákat az idősebb felnőttek, és az emberek, akik súlyosan beteg, alultáplált, vagy más módon legyengült.

Nem ismert, hogy Lazanda károsíthatja a magzatot. Ha a fentanil, míg terhes, a baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

A fentanil is okozhat álmosságot, légzési problémák, illetve a függőség és a megvonási tünetek egy csecsemő. Ne szoptasson szed Lazanda.

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy bárki 18 év alatti.

Ne használja Lazanda helyettesíteni bármilyen más fentanil, mint például Lunaldint, Actiq Fentora, Onsolis Duragesic vagy generikus márkák fentanil (injekció, bőrtapasz, oldódó film, vagy a “nyalóka” eszköz).

A fentanil szokás-alakítás, még a rendszeres adag. Soha ne ossza meg ezt a gyógyszert egy másik személy. VISSZAÉLÉSRE narkotikus fájdalomcsillapítót VÁLTHAT ADDICTION, túladagolás, vagy a halál, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül. Értékesítése vagy ad el Lazanda orrspray bármely más személy ellen a törvény.

Hogyan kell használni Lazanda?

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. A fentanil lelassítja a légzést. Soha ne használjon Lazanda nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig az előírt. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fájdalmat.

Tartsa segítségével éjjel-nappal narkotikus fájdalomcsillapítót, de soha nem használja Lazanda együtt egy második formanyomtatványt fentanil.

Ha váltani Lazanda másik formája a fentanil, akkor nem használja ugyanazt a dózist. Meg kell kezdeni a legkisebb adag (100 mikrogramm).

A szokásos kezdő adag 1 db spray-ba 1 orrlyukba. Kezelőorvosa módosíthatja az adagot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legjobb eredményt. Kövesse az adagolási utasításokat nagyon óvatosan. Ne használjon egynél több dózis minden áttöréses daganatos fájdalom.

Hívja fel orvosát, ha továbbra is a fájdalom után 30 percen belül orrspray használata. Ne használja az orrspray-t több, mint 4-szer 24 órán belül. Meg kell várni legalább 2 óra után az utolsó adag Lazanda mielőtt kezelni egy új fájdalom-epizód.

Ne kezeljük legfeljebb 4 fájdalom epizódok naponta Lazanda. Hívja fel orvosát, ha áttöréses fájdalom több mint 4-szer egy nap.

Ne hagyja abba a Lazanda után hirtelen hosszú távú használatra, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kérdezze meg orvosát, hogyan lehet elkerülni az elvonási tünetek, ha nem használja ezt a gyógyszert.

Gyerekektől távol tartandó. Az összeg a fentanil minden egyes üveg Lazanda végzetes lehet a gyermek.

Ne használjon egy üveg Lazanda hogy nem használt 5 napig vagy tovább. Miután légteleníteni egy spray palackot, dobd el 14 nap után, még akkor is, ha van még gyógyszer maradt benne.

Tárolja szobahőmérsékleten, hőtől és nedvességtől. A tartályt szorosan lezárva tárolja a gyermek-tartályba, amikor nincs használatban.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt egyes doboz. A fentanil kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Mivel Lazanda használják fájdalom, akkor nem valószínű, hogy kihagyjon egy adagot. Skip minden elmulasztott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

 A fentanil túladagolás halálos lehet, különösen a gyermek vagy más személy használja a gyógyszert recept nélkül. Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, gyenge pulzus, eszméletvesztés, és lassú légzés (légzés leállhat).

Mi történik, ha túladagolás?

A fentanil károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Gépjárművet vezetnie vagy gépeket, amíg tudod, hogy ez a gyógyszer milyen hatással lesz rád. Szédülés vagy súlyos álmosság okozhat esések vagy egyéb balesetek.

Kerülje a nyálkahártya orrspray használata közben Lazanda.

Mit kell elkerülni?

Ne igyon alkoholt. Veszélyes mellékhatások vagy halál következhet be, ha az alkohol párosul fentanil. Ellenőrizze az élelmiszer és gyógyszer címkék biztos ezek a termékek nem tartalmaznak alkoholt.

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet a fentanil, és vezet a nem kívánt mellékhatásokat. Beszéljük meg a grapefruit termékek orvosával.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Lazanda: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Lazanda mellékhatások

Megáll használ Lazanda és hívja orvosát azonnal, ha van

lassú szívverés, gyenge vagy felületes légzés, sóhajtozó

zavartság, nagyfokú félelem, szokatlan gondolatok vagy viselkedés

érzés, mint talán elájulsz

meddőség, kimaradt menstruációs ciklusok

impotencia, szexuális problémák, a veszteség a szexuális érdeklődés; vagy

alacsony kortizol szintje, – hányinger, hányás, étvágytalanság, szédülés, romló fáradtság vagy gyengeség.

Forduljon orvoshoz azonnal, ha a tünetek a szerotonin szindróma, mint például: nyugtalanság, hallucinációk, láz, izzadás, hidegrázás, szapora szívverés, izommerevség, izomrángás, koordináció elvesztése, émelygés, hányás vagy hasmenés.

Gyakori Lazanda mellékhatás lehet

hányinger, hányás, székrekedés; vagy

láz.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén Lazanda. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerről, amit használni most, és bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

A gyógyszer olyan gyógyszerekkel, amelyek álmosságot vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni egy altatót, nyugtatót vagy nyugtatót, egyéb kábító fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Nem szedhet Lazanda ha használt egy MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a fentanil, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert, és minden elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Lazanda.

2.02.2016-03-28, 00:03:16

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Lazanda?

Krónikus fájdalom tramadol, oxikodon, Cymbalta Percocet, duloxetin, fentanil, morfium, Dilaudidot, OxyContin, metadon, Ultram, hidro-

Áttöréses fájdalom fentanil, subsys, Actiq Fentora, Lunaldint, Onsolis

Lazanda (fentanil)