leuprolid intramuszkuláris, szubkután, intradermális, injekció

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a leuprolid

Farmakológiai Osztály: luteinizáló hormon releasing hormon agonista

Amikor adott rendszeresen férfiak, leuprolid csökkenti a tesztoszteron szintet. Mennyiségének csökkentése a tesztoszteron a szervezetben segíti a rák kezelésére a prosztata.

Amikor adott rendszeresen a nők, leuprolid csökkenti az ösztrogén szintet. Mennyiségének csökkentésére ösztrogén a szervezetben segít kezelni az endometriózis. Leuprolide is csökken daganatok, a méh, amely csökkenti a hüvelyi vérzés és segít megelőzni a vérszegénységet.

Amikor adott rendszeresen fiúk és a lányok, akik a korai pubertás, leuprolid lassítja fejlődését a nemi szervek területén mindkét nem esetében. Leuprolide is lassítja az emlő fejlődését lányok. leuprolid késlelteti pubertás csak addig, amíg a gyermek továbbra is kapja meg.

leuprolid csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, leuprolid használják bizonyos betegeknél a következő betegségben

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert leuprolid a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt leuprolid

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a leuprolid vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát leuprolid gyermekgyógyászati ​​injekció gyerekek. Használata azonban nem ajánlott gyermekek 2 évnél fiatalabb életkor. Leuprolide gyermekgyógyászati ​​injekció leáll hatású központi korai pubertás után hamarosan a gyermek megáll használja, és pubertás majd előre rendesen.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Eligard®, Lupron®, Lupront Depot, Lupront Depot-3 hónapos, Lupront Depot-4 hónapos, Lupront Depot-6 hónapos, vagy Viadur® a a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát Eligard®, Lupron®, Lupront Depot, Lupront Depot-3 hónapos, Lupront Depot-4 hónap, vagy Lupront Depot-6 hónap az idősek.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását Viadur® az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed leuprolid, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata leuprolid bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata leuprolid bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő leuprolid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Mert leuprolid injekció (Eligard®, Lupron® injekció Lupront Depot, Lupront Depot-Ped 1 hónapos vagy 3 hónapos, Lupront Depot-3 hónapos, Lupront Depot-4 hónap, vagy Lupront Depot-6 hó)

Minden csomag leuprolid injekció beteg irányban. Olvassa el az utasításokat, és győződjön meg

Ha megkapja a leuprolid implantátum (Viadur®)

Csak a márka leuprolid, hogy az orvos felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

A dózis a leuprolid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú leuprolid. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

leuprolid kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Helyes használata leuprolid

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Az injekció beadása után állítjuk elő, az oldatot kell használni, azonnal, és nem tároljuk. Eligard® belül fel kell használni 30 perccel az összekeverés után, és a Lupron Depot belül fel kell használni 2 órán keverés után.

Dobja használt tűket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a leuprolid megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

leuprolid okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben leuprolid.

Óvintézkedések használat közben leuprolid

Női betegek: nem kaphat a leuprolid, ha terhes, vagy teherbe eshet. Segítségével leuprolid közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kapó betegek leuprolid központi korai pubertás (CPP)

Kapó betegek leuprolid endometriózis vagy a vérszegénység okozta daganatok a méh

Kapó betegek leuprolid előrehaladott prosztatarák

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, amit használ leuprolid. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja leuprolid.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

leuprolid Side Effects

leuprolid

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Prosztatarák ösztradiol, Premarin Lupront, Estrace, bikalutamid, Casodexet

Endometriózis Lupront, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, noretindron, Ortho Tri-Cyclen

Méh miómák Lupront, Lupront Depot, leuprolid Lupront Depot 3,75 mg Lupront Depot 11,25 mg Viadur

Hirsutismus spironolakton, aldactone, Lupront, Lupront Depot, leuprolid flutamid