levalbuterol belélegzés, szájon / porlasztás

Terápiás Osztály: Hörgőtágító

Használja a levalbuterol

Farmakológiai Osztály: béta-2 adrenerg agonista

Levalbuterol családjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett adrenerg hörgőtágítók. Adrenerg hörgtágítók olyan gyógyszereket szednek, amelyek lélegzett a száján keresztül, hogy nyissa ki a hörgőkben (légút) a tüdőben. Ezek enyhítésére köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés növeli a levegő áramlását a hörgőket.

levalbuterol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert levalbuterol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a levalbuterol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását levalbuterol megoldás fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éves, és levalbuterol aeroszol alatti gyermekek 4 éves korig. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát levalbuterol az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vesebetegsége van, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél levalbuterol.

Használata előtt levalbuterol

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed levalbuterol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata levalbuterol bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő levalbuterol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja levalbuterol csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a levalbuterol vagy asztma gyógyszert anélkül, hogy orvosával. Ehhez növelheti az esélyt a légzési problémák.

A levalbuterol inhalációs megoldást kell alkalmazni a jet porlasztó, amely csatlakoztatva van egy kompresszor jó légáramlást. Az inhalációs oldat és porlasztó jön a beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ahhoz, hogy a belélegzés megoldás a porlasztó

Azon betegeknek, akik levalbuterol inhalációs aeroszol

A dózis levalbuterol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú levalbuterol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot levalbuterol, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha az adagolási ütemtervet abban különbözik az összes fenti és kihagyott egy adag levalbuterol, vagy ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tartsa a gyógyszert a fóliát, amíg nem akarja használni. Tárolja szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Tartsa a belégzés megoldás a fóliát, amíg nem akarja használni. A többi az ampullákat a tasakban kell használni követő 2 héten belül a fóliatasak indult.

Helyes használata levalbuterol

Ha lesz használva levalbuterol sokáig, fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke haladásának rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

levalbuterol nem alkalmazható együtt más inhalációs gyógyszerek, amelyek hasonlóak, például albuterol (Accuneb®), izoproterenol (Isuprel®), metaproterenol (Alupent®), pirbuterol (Maxair®) vagy terbutalin (Brethaire®).

levalbuterol okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke köhögés, nehézlégzés, légszomj, zihálás vagy használata után levalbuterol.

Beszéljen orvosával vagy orvoshoz azonnal, ha

Ön vagy gyermeke is eltart egy gyulladásgátló gyógyszer, mint például a szteroid (kortizon-szerű gyógyszer) együtt levalbuterol. Ne hagyja abba a gyógyszer gyulladásgátló, akkor is, ha az asztmája tűnik, jobb, ha nem kell eldöntenie, hogy az orvos által.

Levalbuterol okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben levalbuterol.

Hypokalemia (alacsony káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben levalbuterol. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több a következő tünetek: görcsök, csökkent vizelet, szájszárazság, fokozott szomjúság, szabálytalan szívverés, étvágytalanság, hangulatváltozások, izomfájdalom vagy görcsök, hányinger vagy hányás, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi vagy vitaminkészítmények.

Óvintézkedések használat közben levalbuterol

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

levalbuterol Side Effects

levalbuterol

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

COPD, akut albuterol, azitromicin, Zithromax, Ventolin, ProAir HFA, Xopenex

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA

Asztma, akut albuterol, Ventolin, dexametazon, ProAir HFA, metilprednizolon, hidrokortizon

COPD prednizolon, Symbicort, Xopenex, Breo Ellipta, Anoro Ellipta, Daliresp