lexapro mellékhatások: az emlő érzékenység gyakori?

Escitalopram (Lexapro) egy vényköteles gyógyszer gyakran a depresszió kezelésére használt és generalizált szorongásos zavar. Emlőérzékenységet nem szerepel a közzétett Lexapro mellékhatások, de egyes tanulmányok és a nem hivatalos jelentések kapcsolódnak Lexapro és az emlő érzékenység.

Lexapro zavarhatja a szokásos feldolgozási prolaktin – egy hormon, amely befolyásolja mellszövet. Lehetséges, hogy ez oda vezethet, hogy a mell érzékenysége. Emlőfájdalom dokumentálták ritka mellékhatása egyéb antidepresszánsok, köztük citalopram (Celexa), venlafaxin (Effexor XR), szertralin (Zoloft) és a mirtazapin (Remeron), valamint bizonyos egyéb pszichotróp gyógyszerek.

Tartsuk szem előtt, hogy egy sor más dolog is okozhat mellkasi fájdalom. Orvosa fontolóra veheti az esetleges okai, hogy a tüneteket.

Orvosa abbahagyja Lexapro egy ideig látni, hogy a mell érzékenység javul. De ne változtassa az adagot, vagy kilép szedését antidepresszáns, amíg meg, beszéljen orvosával. Ha idő előtt abbahagyja Lexapro túl gyorsan, akkor is kap súlyos tünetek, mint a szorongás, fejfájás vagy zavart.

Ha a mell érzékenysége úgy tűnik, hogy kapcsolatban áll Lexapro, orvosa javasolhatja egy másik antidepresszáns. Lexapro és számos más antidepresszánsok állnak rendelkezésre generikus formában, de bármilyen mellékhatás hasonlónak kell lennie a márkás termék.

Val vel

keresse fel orvosát