lispro inzulin protamin és lispro inzulin (subcutan) leírása és márkanevek

Lispro inzulin protamin és lispro inzulin kombinációja egy gyors hatású inzulin és közepes hatástartamú típusú humán inzulin. Inzulint használnak cukorbetegek, hogy segítsen megőrizni a vércukorszint ellenőrzése. Ha cukorbetegsége van (cukorbetegség), a szervezet nem tud elegendő, vagy nem használ inzulint. Tehát, akkor meg kell tennie a további inzulin szabályozza a vércukorszintet, és tartsa a szervezet egészséges. Ez nagyon fontos, mert a túl sok cukor a vérben káros lehet az egészségre.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását lispro inzulin protamin és lispro inzulin kombinációja a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Felfüggesztés

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatását lispro inzulin protamin és lispro inzulin kombinációja nem végeztek az idős populációban, geriátriai-specifikus problémák várhatóan nem korlátozza a hasznosságát a gyógyszer az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív, máj vagy vese problémák, amelyek szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél ezt a gyógyszert.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Adagoló

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adhat ezt a gyógyszert. Ön is kell tanítani, hogyan kell adni a gyógyszert otthon. Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alatt.

Minden csomag lispro inzulin protamin és lispro inzulin kombinációját tartalmazza betegtájékoztatót. Olvassa el ezt a betegtájékoztatót, mielőtt elindulnál kezelés és minden egyes alkalommal, amikor újratölteni minden új információt, és győződjön meg

Ez a legjobb, hogy egy másik helyen a test minden egyes injekció (pl a bőr alatt a has és a gyomor, a fenék, a comb, vagy a felkar). Ha kérdése van, keresse tagja az egészségügyi csapat.

Amikor egy étkezések inzulin, az inzulin kombinációját kell venni 15 perccel étkezés előtt.

Kövesse gondosan különleges étkezési terv orvosához kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Soha ne keverje a lispro inzulin protamin és lispro inzulin kombinálva más inzulininjekciókkal ellenőrzése nélkül orvosával. Ezek az injekciók általában külön-külön történik. Továbbá, ez a gyógyszer nem alkalmazható inzulin infúziós pumpa. Ha kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

kihagyott adag

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolás

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Tárolja inzulin edényekkel, amelyek nem nyitottak a hűtőben, az eredeti csomagolásban. Nem fagyasztható. Ne használja az inzulint, ha megfagyott.

Tárolja a nyitott ampulla inzulin a hűtőben. Nem fagyasztható. Ha nem tudja tartani a fiola inzulin a hűtőben, akkor tárolja szobahőmérsékleten, legfeljebb 28 napig. Az injekciós üveget tartsa a hűvös lehetséges és hőtől és fénytől védve.

Tárolja a KwikPen ™, amely még nem nyitották meg a hűtőben, az eredeti csomagolásban. Nem fagyasztható. Lehet tárolni a KwikPen ™ szobahőmérsékleten legfeljebb 10 napig. Miután a KwikPen ™ bontott el kell dobni 10 nap után

Soha ne ossza inzulin toll vagy patron másokkal semmilyen körülmények között. Ez nem biztonságos egy tollat ​​kell használni több mint egy személy. Közös tű vagy toll vezethet továbbítására hepatitis vírusok, HIV, vagy egyéb vér útján terjedő betegségek.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy használja ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nagyon fontos, hogy kövesse gondosan minden utasítást az egészségügyi csapatot

Vészhelyzet esetén, Lehet, amikor meg kell sürgős segítséget a problémát okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légszomj, az arc duzzanata, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom után kapsz az injekciót.

A gyógyszer használata együtt más diabétesz gyógyszer (például pioglitazon, roziglitazon, Actos®, Actoplus MET®, Avandia®) okozhat súlyos szívproblémák vagy ödéma (folyadék visszatartás). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha gyorsan gyarapodik, amelynek légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak.

Előfordulhat, hogy bőrpír, kiütés, viszketés vagy duzzanat az injekció helyén. Ha ez az irritáció súlyos, vagy nem megy el, forduljon orvoshoz. Ne adja ezt a gyógyszert egy bőrfelületet, ami piros, duzzadt, vagy viszket.

Túl sok inzulin lispro protamin és lispro inzulin kombinációja okozhat hipoglikémia (alacsony vércukorszint). Tünetei alacsony vércukorszint közé tartozik a szorongás, a viselkedés megváltoztatásához hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, depresszió, gondolkodási nehézségeket, szédülés vagy szédülés, álmosság, rendkívül erős éhség, szapora szívverés, fejfájás, ingerlékenység vagy abnormális viselkedés, idegesség, rémálmok, nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, és bizsergés a kéz, a láb, az ajkak, a nyelv.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gél enyhíti a tüneteket. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. Kap egy orvos vagy kórház rögtön, ha a tünetek nem javulnak. Valaki hívja a mentőket azonnal, ha súlyos tünetek, például görcsök (rohamok), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendővel és tűvel, és tudja, hogyan kell használni. Meg családtagjait is tudja, hogyan kell használni.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a antidiabetikum, sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor.

Tünetei magas vércukorszint közé homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szájszag, fokozott vizeletürítés, ketonok a vizeletben, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzés (gyors és mély), eszméletvesztés, vagy szokatlan szomjúság.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.