versolt (az injekció beadásának módja) leírása és márkanevek

Versolt injekciót az, hogy segítsen diagnosztizálni, illetve a probléma az agyban, a szív, fej, az erek és egyéb testrészek. Ez egy jódozott kontrasztanyag. Kontrasztanyagok használják, hogy egyértelmű képet a különböző testrészek során bizonyos orvosi eljárások, például a CT és angiográfiás.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt egy orvos.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát Optiray ™ 350 és Optiray ™ 320-angiográfia és Optiray ™ 320 CT a fej és a test a gyerekek. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg az újszülött.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását versolt injekció nem végeztek az idős populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül helyezik artéria vagy véna.

Igyál extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése közben vagy gyermeke ezt a gyógyszert. Ez segíthet abban, hogy a vese problémák.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek szoros közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Ez a gyógyszer okozhat szívrohamot, stroke, és a véralvadási zavarok során angiográfiás eljárásokat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, amely átterjedt a karját, állkapocs, hát, vagy a nyak, légzési nehézség, hányinger, szokatlan verejtékezés, gyengeség, vérköpés, zsibbadás vagy gyengeség a kar vagy láb, vagy egy az oldalán, hirtelen súlyos fejfájás vagy látászavar, a beszéd, vagy séta után ezt a gyógyszert.

Súlyos vese problémák fordulhatnak elő, miután megkapta ezt a gyógyszert. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha kap túl sokat ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek, miután megkapta a gyógyszert: izgatottság, zavartság, csökkent vizeletmennyiség, szédülés, fejfájás, izomrángás, gyors súlygyarapodás vagy az arc, a boka, vagy a kezét.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, viszketés, légszomj, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, vagy szorító érzés a mellkasban, miután kap az injekciót.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke enyhe, égő fájdalom, melegség, illetve hideg, hámlás, vörösség vagy duzzanat az injekció helyén.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke korábban már volt allergiás reakciója a festék vagy adott gyógyszer a vizsgálat alatt vagy eljárást.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.