versolt (az injekció beadásának módja) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek szoros közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Ez a gyógyszer okozhat szívrohamot, stroke, és a véralvadási zavarok során angiográfiás eljárásokat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, amely átterjedt a karját, állkapocs, hát, vagy a nyak, légzési nehézség, hányinger, szokatlan verejtékezés, gyengeség, vérköpés, zsibbadás vagy gyengeség a kar vagy láb, vagy egy az oldalán, hirtelen súlyos fejfájás vagy látászavar, a beszéd, vagy séta után ezt a gyógyszert.

Súlyos vese problémák fordulhatnak elő, miután megkapta ezt a gyógyszert. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha kap túl sokat ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek, miután megkapta a gyógyszert: izgatottság, zavartság, csökkent vizeletmennyiség, szédülés, fejfájás, izomrángás, gyors súlygyarapodás vagy az arc, a boka, vagy a kezét.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, viszketés, légszomj, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, vagy szorító érzés a mellkasban, miután kap az injekciót.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke enyhe, égő fájdalom, melegség, illetve hideg, hámlás, vörösség vagy duzzanat az injekció helyén.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke korábban már volt allergiás reakciója a festék vagy adott gyógyszer a vizsgálat alatt vagy eljárást.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.