vese fertőzés

Vese-fertőzés (pyelonephritis) egy bizonyos típusú húgyúti fertőzés (UTI), amely kezdetben általában a húgycső vagy a húgyhólyag és utazik fel a vesét.

A vese-fertőzés igényel azonnali orvosi segítséget. Ha nem kezelik megfelelően, a vese-fertőzés véglegesen károsíthatja a vesét vagy a baktériumok terjedését a véráramba, ami egy életveszélyes fertőzést.

Vese-fertőzés kezelésére általában magában foglalja az antibiotikumok és gyakran kórházi kezelést igényel.

Jelek és tünetek a vese-fertőzés tartalmazhat

Hogy egy találkozót meg orvosával, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Is, hogy egy találkozót, ha kezelik, húgyúti fertőzés, de a tünetek nem javulnak.

Mikor kell orvoshoz

Súlyos vese-fertőzés vezethet életveszélyes szövődmények. Azonnal forduljon orvoshoz, ha azt tapasztalja, jellegzetes vese-fertőzés tünetei együtt véres vizelet vagy hányinger és hányás.

Amit megtehetsz

Vese-fertőzés általában akkor fordul elő, ha a baktérium, adja meg a húgyúti a csövön keresztül, amely a vizeletet a szervezetből (húgycső), és elkezdenek szaporodni.

Baktériumok fertőzés máshol a szervezetben is elterjedt a vérárammal eljutnak a vesét. Vese ritkaság ezen az úton, de megtörténhet – például, ha van egy ízületi protézis vagy szívbillentyű hogy megfertőződik.

Ritkán, vese-fertőzés eredmények után a vese műtét.

Tényezők, amelyek növelik a kockázatát, hogy a vese-fertőzés tartalmazzák

Mit várnak el az orvos

Ha nem kezelik, a vese-fertőzés vezethet potenciálisan súlyos szövődmények, mint például a

Hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos, ha jelei és tünetei a húgyúti fertőzés. Ha az orvos azt gyanítja a fertőzés átterjedt a vesét, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki kezeli feltételek, amelyek befolyásolják a húgyutak (urológus).

Mivel a kinevezések lehet rövid és ott gyakran sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni, és mit várnak el az orvos.

Vese-fertőzés, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó, mert eszedbe.

Antibiotikumok vese fertőzések

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Az orvosok gyakran diagnosztizálják vese fertőzések alapuló jelek és tünetek, mint a láz és a hátfájás.

Ha az orvos azt gyanítja, hogy van egy vese-fertőzés, akkor lehet kérni, hogy egy vizeletmintát, hogy teszteljék a baktériumok, vér vagy genny a vizeletben. Orvosa vérmintát kultúra – a laboratóriumi vizsgálat, amely ellenőrzi a baktériumok és más mikroorganizmusok a vérben. Egyéb vizsgálatok lehetnek egy ultrahang, számítógépes tomográfiás, illetve olyan típusú röntgen úgynevezett ürítés cystourethrogram.

Az antibiotikumok első vonalbeli kezelése vese fertőzések. Mely gyógyszerek használata, és mennyi ideig függ a egészségi állapota és a baktériumok találhatók a vizeletvizsgálat.

Általában, a jelek és tünetek a vese-fertőzés kezd tisztázni néhány napon belül a kezelés. De akkor lehet, hogy továbbra is az antibiotikumok egy hétig vagy tovább. Vegyük a teljes antibiotikum orvosa által annak biztosítása érdekében, hogy a fertőzés teljesen megszűnik.

Egy súlyos vese-fertőzés, az orvos beismerni a kórházba. A kezelés a kórházban lehetnek antibiotikumok kap egy vénán keresztül a kar (intravénásan). Meddig maradsz a kórházban súlyosságától függ az Ön állapotát.

Kórházi súlyos vese fertőzések

A visszatérő vese fertőzések eredhet egy mögöttes orvosi probléma, mint például egy szerkezeti rendellenesség. Lehet, hogy orvosa utalnak, hogy a vese specialista (Nephrológus) vagy húgyúti sebész (urológus) értékelésének annak meghatározása, hogy az urológiai rendellenességek lehet okozza a fertőzést. Szükség lehet műtét megjavítani egy anatómiai rendellenesség.

Kellemetlen érzés csökkentésére, miközben talpra vesefertőzés, lehet, hogy

A kezelés a visszatérő vese fertőzések

Kockázatának csökkentése vese fertőzések megelőzésére irányuló lépések megtétele húgyúti fertőzések. Nők, kiváltképpen, kockázatának csökkentésére a húgyúti fertőzések, ha azok

keresse fel orvosát